• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Umaci / Najbolji način za spremanje lovačkog umaka
Lovački umak

Najbolji način za spremanje lovačkog umaka

Objavljeno: 29.03.2019. Autor: Sanja Štetić

Ako ste ljubitelj malo konkretnijih i jačih umaka, onda svakako morate isprobati lovački umak. Riječ je o gustom umaku snažnog okusa koji oplemenjuje svako jelo uz koje se poslužuje. Iako se najčešće služi uz meso divljači, ovaj umak može se servirati na razne načine.

Lovački umak mogli ste isprobati u restoranima koji nude tradicionalna jela, a nastavku vam donosimo jednostavan recept za ovaj umak koji sami možete pripremiti brzo i lako.

Sastojci za lovački umak

  • 1-2 glavice luka
  • 100 g svježih šampinjona
  • pola režnja češnjaka
  • 30 g maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 1-2 žličice ljute paprike
  • sol, papar
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 dl koncentrata od rajčice
  • 1,5 dl bistre juhe
  • malo senfa

Priprema

U zagrijanjoj tavi na maslacu prvo popržite nasjeckani luk, a zatim dodajte usitnjeni češnjak, šampinjone, sol, papar i papriku pa sve zajedno pirjajte nekoliko minuta. Nakon toga umiješajte brašno, dodajte vino i kuhajte dok ne prokuha. Nakon što umak prokuha, dodajte juhu i koncentrat od rajčica pa kuhajte sve dok ne postignete željenu gustoću. Na samom kraju dodajte malo maslaca i senfa.

Lovački umak možete poslužiti uz pečeno ili kuhano meso, ali se odlično slaže i s rižom, krumpirom i tjesteninom.

Foto: Malidate Van/Pexels

Kategorija: Umaci

Želite se zasladiti?

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada od bijele čokolade i likera od kave

Rolada je jedan od kolača koji je svaka mama pa čak i baka napravila barem pet puta u životu. Doduše one su ih radile većinom s pekmezom, ali zna se, s domaćim! Mekani biskvit i nježno punjenje savršena je kombinacija …

red velvet

Red Velvet

Red Velvet torta će vam donijeti još više ljubavi u ove „valentinovske“ dane, jer kad spojite oku ugodnu tortu čiji biskvit se crveni od stida jer ga je poljubila savršena krema od mascarponea, tko vas ne bi volio jer …

Panna cotta recepti

Želite li kušati nešto malo drugačije? Imamo pravu poslasticu, poznatu već neko vrijeme, ali možda ne tako proširenu kao ostali deserti. Naravno pričamo o ukusnoj kremi koja svojim nevjerojatnim sastojcima doprinosi …

Prethodna objava: «klasični biskvit Recept za klasični biskvit s kojim ne možete pogriješiti
Sljedeća objava: Juha od karfiola (cvjetače) i poriluka juha od karfiola»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.