• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Salate / Ljetna salata s ječmom
Salata od ječma

Ljetna salata s ječmom

Objavljeno: 05.07.2019. Autor: Antoaneta Štefec

Moja prva pomisao na ječam je varivo s grahom i ječmom. I zadnja – do prije par dana kada sam kod @produceonparade pronašla ideju za ljetnu salatu s ječmom i oduševila se. Salata je lagana i idealna za ljetne vrućine, a može se servirati toplo ili hladno te kao samostalno jelo ili kao prilog.

Recept za ljetnu salatu od ječma

ljetna salata od ječma

Sastojci za 4 osobe

*mjera za čašu je 200 ml

  • 1,5 čaša ječma
  • pola luka
  • češanj češnjaka
  • 2 veće mrkve
  • 2 šake blitve
  • 200 g graha iz konzerve
  • 100 g kukuruza iz konzerve

Priprema

  1. Ječam kuhati u loncu s vodom 30 – 40 minuta
  2. Dok se ječam kuha narezati luk, krupno naribati mrkvu, narezati češnjak i krupno narezati blitvu
  3. Luk dinstati na ulju sve dok ne omekša
  4. Dodati naribanu mrkvu, češnjak i blitvu i kratko dinstati sve zajedno
  5. Zaliti sa 200 ml vode, dodati začine po želji i kuhati dok voda ne ispari
  6. Kada je voda isparila dodati grah i kukuruz
  7. Kada je ječam kuhan, ocijediti ga i umiješati u ostalo povrće
  8. Dodatno začiniti po želji

Ukoliko želite da jelo bude kremasto možete na kraju dodati vrhnje ili pasiranu rajčicu i to je to! Želim vam dobar tek!

Antoaneta Štefec
Antoaneta Štefec

Ja sam Antoaneta Štefec. Bjelovarčanka sam koja trenutno studira na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme, između ostalog, volim kuhati i izrađivati slastice. Moji počeci kuhanja kreću već od malih nogu kada sam se mami gurala u kuhinju. Tako sam naučila i zavoljela kuhati te nastavila učiti kuhajući za svoju obitelj te isprobavajući recepte raznih food blogera. Jako volim fotografiju pa sam počela slikati svoje slastice u čijoj izradi najviše uživam. Na nagovor prijateljica od kraja studenog 2018. godine objavljujem svoje slastice na svojoj instagram stranici Šećerneta, za koji sam sama osmislila i nacrtala logo. Šećerneta je moj alter ego koji do izražaja dolazi u slobodno vrijeme i kada imam manje obaveza na faksu.

Kategorija: Salate

Želite se zasladiti?

tart s bobicasim vocem

Tart s kremom od bosiljka i bobičastim voćem

Iako nije sezona bobičastog voća, želim s vama podijeliti ovaj recept jer mi se čini kao zgodna ideja za Valentinovo. Jagode obično tada preplave naše trgovine, istina uvozne, ali po povoljnim cijenama. :) Možete …

muffini od banane, grčkog jogura i zobenih pahuljica

Ukusni muffini za sve koji žele biti fit

Ustvari - puno drugačiji muffini… Za početak, ne sadrže apsolutno nikakvo brašno. Gotovo ništa masnoća (samo iz grčkog jogurta), a na cijeli recept ide samo 1 mala žličica meda ili agavinog sirupa kao …

kriska-torte

Silvestrovska torta od vanilije s orasima

Razmišljala sam već dugo o ovoj torti i načinu na koji ću je pripremiti. Htjela sam spojiti omiljene sastojke i dobila sam željenu tortu od oraha, kreme od vanilije i višanja. Donosim vam recept za nju, da vam nova …

Prethodna objava: «borač Borač
Sljedeća objava: Okus djetinjstva: Puslice Puslice»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.