Moja prva pomisao na ječam je varivo s grahom i ječmom. I zadnja – do prije par dana kada sam kod @produceonparade pronašla ideju za ljetnu salatu s ječmom i oduševila se. Salata je lagana i idealna za ljetne vrućine, a može se servirati toplo ili hladno te kao samostalno jelo ili kao prilog.
Recept za ljetnu salatu od ječma
Sastojci za 4 osobe
*mjera za čašu je 200 ml
- 1,5 čaša ječma
- pola luka
- češanj češnjaka
- 2 veće mrkve
- 2 šake blitve
- 200 g graha iz konzerve
- 100 g kukuruza iz konzerve
Priprema
- Ječam kuhati u loncu s vodom 30 – 40 minuta
- Dok se ječam kuha narezati luk, krupno naribati mrkvu, narezati češnjak i krupno narezati blitvu
- Luk dinstati na ulju sve dok ne omekša
- Dodati naribanu mrkvu, češnjak i blitvu i kratko dinstati sve zajedno
- Zaliti sa 200 ml vode, dodati začine po želji i kuhati dok voda ne ispari
- Kada je voda isparila dodati grah i kukuruz
- Kada je ječam kuhan, ocijediti ga i umiješati u ostalo povrće
- Dodatno začiniti po želji
Ukoliko želite da jelo bude kremasto možete na kraju dodati vrhnje ili pasiranu rajčicu i to je to! Želim vam dobar tek!
Ja sam Antoaneta Štefec. Bjelovarčanka sam koja trenutno studira na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme, između ostalog, volim kuhati i izrađivati slastice. Moji počeci kuhanja kreću već od malih nogu kada sam se mami gurala u kuhinju. Tako sam naučila i zavoljela kuhati te nastavila učiti kuhajući za svoju obitelj te isprobavajući recepte raznih food blogera. Jako volim fotografiju pa sam počela slikati svoje slastice u čijoj izradi najviše uživam. Na nagovor prijateljica od kraja studenog 2018. godine objavljujem svoje slastice na svojoj instagram stranici Šećerneta, za koji sam sama osmislila i nacrtala logo. Šećerneta je moj alter ego koji do izražaja dolazi u slobodno vrijeme i kada imam manje obaveza na faksu.