Koliko vam se puta dogodilo da ste bili gladni, a nije vam se dalo spremati ništa komplicirano za što bi trebalo barem sat vremena. Naime danas sva sreća postoji velik broj jela koja ne zahtijevaju previše vremena, a da ne pričamo o tome kako su poprilično zasitna i naravno hranjiva.
![krumpir s vrhnjem](https://www.gastronomija.hr/wp-content/uploads/2012/03/krumpir-s-vrhnjem.jpg)
Među ta jela možemo ubrojiti i krumpir s vrhnjem. Ako niste nikada spremali ovo jednostavno jelo, tada uzmite minutu vremena i proučite recept koji ćemo vam ponuditi.
Krumpir s vrhnjem:
- krumpiri
- sol
- sir
- vrhnje za kuhanje
- 1 režanj češnjaka
- 1 mrkva
- papar
Prvo pripremite krumpir koji ste prethodno narezali na kolutove. Naribate mrkvu i sir te očistite češnjak. Uzmete vatrostalnu posudu gdje posložite naribanu mrkvu koju ste prethodno posolili i popaprili i krumpire. Stavite češnjak i zalijete ga vrhnjem te pospete sirom. Zagrijte pećnicu i pecite na 175 stupnjeva.