• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Krumpir iz pećnice

Krumpir iz pećnice

Objavljeno: 05.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Krumpir je danas postala nezaobilazna namirnica koju volimo konzumirati na više načina. Može se kuhati, peći ili pržiti.

Prženi se najčešće priprema kao pomfrit ili kao mladi krumpir narezan na veće kriške kao što je čips, ili kao spiralni krumpir.

Pečeni krumpir priprema se još kao pekarski krumpir, peče se sam ili zajedno s nekom vrstom mesa.

Svakako najpopularniji način spremanja je pečenje u pećnici, odnosno roli. Ako se odlučite spremati krumpir u pećnici tada vam možemo dati par savjeta kako pripremiti krumpir, a da bude jako ukusan.

Recept za krumpir iz pećnice

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • malo soli
  • malo maslaca
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • žličica vegete

Priprema

  1. Odaberite fini krumpir za pečenje i prije nego što ga stavite u pećnicu, obavezano ga ogulite i dobro operite.
  2. Izrežite krumpir na kocke i dobro ga začinite začinima po izboru. Mi savjetujemo malo vegete i začina za povrće.
  3. Stavite malo maslaca i maslinovog ulja i sve dobro promiješate.
  4. Napacani krumpir ostavite barem pola sata, nakon čega ga stavite u pećnicu.
  5. Ako ga pečete s pilećim batacima, tada ih je najbolje zajedno staviti na 180°C.
  6. Prilikom pečenja zalijevajte ih sokom sa dna posude.

Nadamo se da smo vam dali dobru ideju i svakako savjetujemo da odaberete lički krumpir, budući da on slovi kao najbolji, a da ne pričamo kako je najukusniji krumpir onaj koji dolazi iz suših krajeva, kao što je Egipat.

Krumpir je biljka iz porodice Solanaceae porijeklom iz južnih Anda. Nadzemna stabiljka visoka je 50 cm, a listovi su nepravilno perasto razdijeljeni s jajolikim listićima. Razmnožavanje krumpira moguće je samo vegetativnim putem, odnosno pomoću gomolja.

Foto: Viktor1/Shutterstock

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

Pečene punjene jabuke

Pečene jabuke punjene orasima i lješnjacima

Jabuku s punim pravom nazivamo – kraljicom voća. Mjesto je našla i u brojnim desertima, a ja vam donosim jednostavan i brz recept u kojem jabuka ostaje gotovo cijela, a unutar sebe skriva punjenje od orašastih …

Salenjaci

Salenjaci – tradicionalni recept za slavonski kolač

Moje putovanje odvelo me u ravnu Slavoniju. U zraku se osjeti mir i spokoj. Hodajući stazom, obavijena mirisima, shvaćam da je nešto slatko u zraku! Zapravo, sada me sve više zanima kakav se to miris širi iz malenih …

torta od jagoda

Torta od jagoda

Postoji li osoba koja bi mogla odoljeti ovako ukusnoj torti od jagoda? Mi je ne znamo jer ovo ukusno voće oduševljava jednako i mlade i stare. Ovaj atraktivan recept jednostavan je za pripremu i zahtjeva vrlo malo …

Prethodna objava: « Semifreddo sa šumskim voćem i Nutellom
Sljedeća objava: Umak od šampinjona »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.