• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Krumpir iz pećnice

Krumpir iz pećnice

Objavljeno: 05.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Krumpir je danas postala nezaobilazna namirnica koju volimo konzumirati na više načina. Može se kuhati, peći ili pržiti.

Prženi se najčešće priprema kao pomfrit ili kao mladi krumpir narezan na veće kriške kao što je čips, ili kao spiralni krumpir.

Pečeni krumpir priprema se još kao pekarski krumpir, peče se sam ili zajedno s nekom vrstom mesa.

Svakako najpopularniji način spremanja je pečenje u pećnici, odnosno roli. Ako se odlučite spremati krumpir u pećnici tada vam možemo dati par savjeta kako pripremiti krumpir, a da bude jako ukusan.

Recept za krumpir iz pećnice

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • malo soli
  • malo maslaca
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • žličica vegete

Priprema

  1. Odaberite fini krumpir za pečenje i prije nego što ga stavite u pećnicu, obavezano ga ogulite i dobro operite.
  2. Izrežite krumpir na kocke i dobro ga začinite začinima po izboru. Mi savjetujemo malo vegete i začina za povrće.
  3. Stavite malo maslaca i maslinovog ulja i sve dobro promiješate.
  4. Napacani krumpir ostavite barem pola sata, nakon čega ga stavite u pećnicu.
  5. Ako ga pečete s pilećim batacima, tada ih je najbolje zajedno staviti na 180°C.
  6. Prilikom pečenja zalijevajte ih sokom sa dna posude.

Nadamo se da smo vam dali dobru ideju i svakako savjetujemo da odaberete lički krumpir, budući da on slovi kao najbolji, a da ne pričamo kako je najukusniji krumpir onaj koji dolazi iz suših krajeva, kao što je Egipat.

Krumpir je biljka iz porodice Solanaceae porijeklom iz južnih Anda. Nadzemna stabiljka visoka je 50 cm, a listovi su nepravilno perasto razdijeljeni s jajolikim listićima. Razmnožavanje krumpira moguće je samo vegetativnim putem, odnosno pomoću gomolja.

Foto: Viktor1/Shutterstock

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

cokoladni mousse

Čokoladni mousse bez jaja i čipkasta čokoladna srca

MOUSSE AU CHOCOLAT je poznati francuski desert u čaši za čiju se pripremu osim čokolade koriste i svježa jaja koja se termički ne obrađuju , pa bez obzira koliko privlačno izgleda mnogi zaziru od njegove pripreme kod …

Speculaas keksi

Speculaas keksi – recept

Vjerujemo da ste do sada već stotinu puta jeli Speculaas kekse. I to najčešće one kupovne. Posebno ih volimo za vrijeme zime, jer imaju karakterističan okus cimeta, kliničića, đumbira i ostalih začina koji podsjećaju na …

Čokoladni raspucanci bez jaja

Raspuknuti keksići ili crinkle cookies kod nas poznati kao raspucanci su zadnjih desetak godina jako popularni u gastro svijetu. Možete ih pronaći na bespućima interneta kod stranih i kod naših food bloggera u raznim …

Prethodna objava: « Semifreddo sa šumskim voćem i Nutellom
Sljedeća objava: Umak od šampinjona »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.