• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Krumpir iz pećnice

Krumpir iz pećnice

Objavljeno: 05.05.2019. Autor: Sanja Štetić

Krumpir je danas postala nezaobilazna namirnica koju volimo konzumirati na više načina. Može se kuhati, peći ili pržiti.

Prženi se najčešće priprema kao pomfrit ili kao mladi krumpir narezan na veće kriške kao što je čips, ili kao spiralni krumpir.

Pečeni krumpir priprema se još kao pekarski krumpir, peče se sam ili zajedno s nekom vrstom mesa.

Svakako najpopularniji način spremanja je pečenje u pećnici, odnosno roli. Ako se odlučite spremati krumpir u pećnici tada vam možemo dati par savjeta kako pripremiti krumpir, a da bude jako ukusan.

Recept za krumpir iz pećnice

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • malo soli
  • malo maslaca
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • žličica vegete

Priprema

  1. Odaberite fini krumpir za pečenje i prije nego što ga stavite u pećnicu, obavezano ga ogulite i dobro operite.
  2. Izrežite krumpir na kocke i dobro ga začinite začinima po izboru. Mi savjetujemo malo vegete i začina za povrće.
  3. Stavite malo maslaca i maslinovog ulja i sve dobro promiješate.
  4. Napacani krumpir ostavite barem pola sata, nakon čega ga stavite u pećnicu.
  5. Ako ga pečete s pilećim batacima, tada ih je najbolje zajedno staviti na 180°C.
  6. Prilikom pečenja zalijevajte ih sokom sa dna posude.

Nadamo se da smo vam dali dobru ideju i svakako savjetujemo da odaberete lički krumpir, budući da on slovi kao najbolji, a da ne pričamo kako je najukusniji krumpir onaj koji dolazi iz suših krajeva, kao što je Egipat.

Krumpir je biljka iz porodice Solanaceae porijeklom iz južnih Anda. Nadzemna stabiljka visoka je 50 cm, a listovi su nepravilno perasto razdijeljeni s jajolikim listićima. Razmnožavanje krumpira moguće je samo vegetativnim putem, odnosno pomoću gomolja.

Foto: Viktor1/Shutterstock

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

američke palačinke s medenom kremom

Američke palačinke s medenom kremom od aronije

Kad vam padne šećer najbolje rješenje za taj problemčić leži upravo u američkim palačinkama. Ja sam za ovu priliku koristila Letifico medenu kremu od aronije i sjeckane bademe i kombinacija je odlična, stoga evo …

poljupci od oraha

Poljupci od oraha

Bilo u vrijeme blagdana ili za neformalna vikend druženja običaj je da goste koji nas posjete, ponudimo nečim slatkim i ukusnim. Za tu prigodu najpraktičniji su mali sitni kolačići. Ako smo pritom još i u stisci s …

Čokoladni kolač

Kada malo bolje pogledamo čokolada je postala zaista nezaobilazna namirnica praktički u svim slasticama, a pritom naravno mislimo na brojne kolače, torte, pa čak i napitke. Koliko je popularna svjedoči činjenica da velik …

Prethodna objava: « Semifreddo sa šumskim voćem i Nutellom
Sljedeća objava: Umak od šampinjona »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.