• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Kolač od lisnatog tijesta
kolač od lisnatog tijesta

Kolač od lisnatog tijesta

Objavljeno: 15.07.2019. Autor: Irena Gavran

Ako danas nemate nikakve planove osim druženja s ostatkom obitelji, onda si stignete napraviti ovu slasticu. Lisnato, puding i ovogodišnji pekmez je sve što trebate.

Listala sam one staaare kuharice, mislim da je ova tiskana 1960. godine i bilo je puno ovakvih ideja. Jako je puno recepata koji su toliko jednostavni, ukusni, brzi i jeftini i bez kompliciranja. Baš po mojoj mjeri.

Kolač od lisnatog tijesta

kolač od lisnatog

Sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 2 pudinga po želji
  • 800 ml mlijeka
  • Šećera koliko piše na uputama vrećice od pudinga
  • Nekoliko većih žlica pekmeza

Priprema

  1. Lisnato razvaljajte u tanko tijesto pa izrežite na trakice cca 10×20 cm. Ili kupite već gotovo (imate ono već od 6 listova u kutiji – listove, pločice samo poslažete u pleh) i DOBRO izbockajte vilicom.
  2. Pecite prema uputi, odnosno do zlaćane boje (ja sam pekla na 200ºC otprilike 6 minuta) i pustite da se ohladi.
  3. Puding skuhate po uputi s pakiranja, s tim da sam ja malo smanjila količinu mlijeka, odnosno umjesto 1 litre sam koristila 800 ml. Ja sam koristila onaj Jaffa puding, a Vi slobodno probajte ove nove okuse, toliko je vrsta da mi je teško i razmišljati. A ništa ne nedostaje ni običnom od čokolade ili vanilije. 😉
  4. Pokrijete ga prozirnom folijom po površini i pustite da se ohladi.
  5. Prije slaganja ja sam ga kratko izmiksala i to je to.
  6. Slažite kako vam drago. Ja sam par slagala sa 4 kore lisnatog, par sa 3 ali princip je da koru lisnatog namažete žlicom pekmeza, pa sa par žlica pudinga, stavite novu koru i ponavljate.

Ako Vam se lisnato previše digne (mada ne bi trebalo), koru možete i prerezati po pola, čisto zbog stabilnosti kolača. Uglavnom, kako god da pravite i kako god da slažete, kolač zadovoljava sve potrebe slatkog, sumnjam da će se itko buniti kako izgleda…

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

torta od mrkve i narance

Proljetna torta od mrkve i naranče s kremom od indijskih oraščića

Mrkva, iako je povrće, savršeno paše u slatkim kombinacijama. Svojom sočnošću i slatkoćom savršeno nadopunjuje svaki biskvit. Ja sam je danas spojila sa mirisnom narančom i cimetom te dodatno obogatila sa kremom od …

poljupci od oraha

Poljupci od oraha

Bilo u vrijeme blagdana ili za neformalna vikend druženja običaj je da goste koji nas posjete, ponudimo nečim slatkim i ukusnim. Za tu prigodu najpraktičniji su mali sitni kolačići. Ako smo pritom još i u stisci s …

Čokoladni linzeri – savršeni božićni keksići

Linzeri, sitni, mali kolačići koji su neizostavan dio blagdanskog stola. Fino prhko tijesto s marmeladom ili čokoladom je sve što je potrebno za savršen Božić. Najpopularniji keksići koji se za vrijeme blagdana nalaze u …

Prethodna objava: «čokoladna torta s višnjama Čokoladna torta s višnjama
Sljedeća objava: Meksički klasik: burrito s piletinom burrito s piletinom i povrćem»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.