• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Kolač od lisnatog tijesta
kolač od lisnatog tijesta

Kolač od lisnatog tijesta

Objavljeno: 15.07.2019. Autor: Irena Gavran

Ako danas nemate nikakve planove osim druženja s ostatkom obitelji, onda si stignete napraviti ovu slasticu. Lisnato, puding i ovogodišnji pekmez je sve što trebate.

Listala sam one staaare kuharice, mislim da je ova tiskana 1960. godine i bilo je puno ovakvih ideja. Jako je puno recepata koji su toliko jednostavni, ukusni, brzi i jeftini i bez kompliciranja. Baš po mojoj mjeri.

Kolač od lisnatog tijesta

kolač od lisnatog

Sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 2 pudinga po želji
  • 800 ml mlijeka
  • Šećera koliko piše na uputama vrećice od pudinga
  • Nekoliko većih žlica pekmeza

Priprema

  1. Lisnato razvaljajte u tanko tijesto pa izrežite na trakice cca 10×20 cm. Ili kupite već gotovo (imate ono već od 6 listova u kutiji – listove, pločice samo poslažete u pleh) i DOBRO izbockajte vilicom.
  2. Pecite prema uputi, odnosno do zlaćane boje (ja sam pekla na 200ºC otprilike 6 minuta) i pustite da se ohladi.
  3. Puding skuhate po uputi s pakiranja, s tim da sam ja malo smanjila količinu mlijeka, odnosno umjesto 1 litre sam koristila 800 ml. Ja sam koristila onaj Jaffa puding, a Vi slobodno probajte ove nove okuse, toliko je vrsta da mi je teško i razmišljati. A ništa ne nedostaje ni običnom od čokolade ili vanilije. 😉
  4. Pokrijete ga prozirnom folijom po površini i pustite da se ohladi.
  5. Prije slaganja ja sam ga kratko izmiksala i to je to.
  6. Slažite kako vam drago. Ja sam par slagala sa 4 kore lisnatog, par sa 3 ali princip je da koru lisnatog namažete žlicom pekmeza, pa sa par žlica pudinga, stavite novu koru i ponavljate.

Ako Vam se lisnato previše digne (mada ne bi trebalo), koru možete i prerezati po pola, čisto zbog stabilnosti kolača. Uglavnom, kako god da pravite i kako god da slažete, kolač zadovoljava sve potrebe slatkog, sumnjam da će se itko buniti kako izgleda…

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Išleri

Sigurno ne postoji osoba koja može reći kako barem jednom u životu nije uživala u slatkom. Danas slatko zaista podrazumijeva velik broj recepata, gdje možemo vidjeti velik broj kolača, torti, keksa i svih drugih slastica …

svedski kolac

Švedski kolač

Zahvaljujući raznim kulturama i načinu življenja tako postoje i razni recepti iz svih krajeva svijeta. Švedski kolač je primjer koliko i strana kuhinja može biti dobra. Ovaj jednostavan  i ukusan kolač tipičan je za …

bezgultenske palačinke s orasima i umakom od grožđica i vina

Palačinke bez glutena s orasima i umakom od grožđica i vina

Jao, dugačkog li naslova! Ali stvarno nisam znala kako navedeno sažeti, jer svaki element ovih divnih palačinki zaslužuje da ga se spomene. E da, i još nisam spomenula prefino rižino brašno koje zadnje vrijeme zaista …

Prethodna objava: «čokoladna torta s višnjama Čokoladna torta s višnjama
Sljedeća objava: Meksički klasik: burrito s piletinom burrito s piletinom i povrćem»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.