• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Kolač od lisnatog tijesta
kolač od lisnatog tijesta

Kolač od lisnatog tijesta

Objavljeno: 15.07.2019. Autor: Irena Gavran

Ako danas nemate nikakve planove osim druženja s ostatkom obitelji, onda si stignete napraviti ovu slasticu. Lisnato, puding i ovogodišnji pekmez je sve što trebate.

Listala sam one staaare kuharice, mislim da je ova tiskana 1960. godine i bilo je puno ovakvih ideja. Jako je puno recepata koji su toliko jednostavni, ukusni, brzi i jeftini i bez kompliciranja. Baš po mojoj mjeri.

Kolač od lisnatog tijesta

kolač od lisnatog

Sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 2 pudinga po želji
  • 800 ml mlijeka
  • Šećera koliko piše na uputama vrećice od pudinga
  • Nekoliko većih žlica pekmeza

Priprema

  1. Lisnato razvaljajte u tanko tijesto pa izrežite na trakice cca 10×20 cm. Ili kupite već gotovo (imate ono već od 6 listova u kutiji – listove, pločice samo poslažete u pleh) i DOBRO izbockajte vilicom.
  2. Pecite prema uputi, odnosno do zlaćane boje (ja sam pekla na 200ºC otprilike 6 minuta) i pustite da se ohladi.
  3. Puding skuhate po uputi s pakiranja, s tim da sam ja malo smanjila količinu mlijeka, odnosno umjesto 1 litre sam koristila 800 ml. Ja sam koristila onaj Jaffa puding, a Vi slobodno probajte ove nove okuse, toliko je vrsta da mi je teško i razmišljati. A ništa ne nedostaje ni običnom od čokolade ili vanilije. 😉
  4. Pokrijete ga prozirnom folijom po površini i pustite da se ohladi.
  5. Prije slaganja ja sam ga kratko izmiksala i to je to.
  6. Slažite kako vam drago. Ja sam par slagala sa 4 kore lisnatog, par sa 3 ali princip je da koru lisnatog namažete žlicom pekmeza, pa sa par žlica pudinga, stavite novu koru i ponavljate.

Ako Vam se lisnato previše digne (mada ne bi trebalo), koru možete i prerezati po pola, čisto zbog stabilnosti kolača. Uglavnom, kako god da pravite i kako god da slažete, kolač zadovoljava sve potrebe slatkog, sumnjam da će se itko buniti kako izgleda…

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

Zdrava domaća čokolada u muffins košaricama

Kao dio poziva našim čitateljima da podijele s nama svoje muffine, za oko nam je zapala ova super čokolada u muffin košaricama, a vlasnica recepta je naša čitateljica Melita Rukavina. Čokolada, muffin košarice, nama …

Husarski ustipci - naslovna

Savršeno prhki Husarski uštipci

Nešto vam miriši? Da, to su ovi kolačići zvani Huskarski uštipci. Na što vas prvo asociraju kad ih ugledate? Ili vam pogled bježi na marmeladu? Preukusni su i ovo je, po meni, idealan spoj okusa. Pripremite na …

Napravite ljubavnu kućicu za ptice od keksa

Posljednjih godina u Hrvatskoj se obilježavanje Valentinova kao dana zaljubljenih uglavnom veže uz utjecaj zapadnjačke „kulture“ konzumerizma. Ali u jednom dijelu lijepe naše, iz ranijih dana postoji jedan drugačiji …

Prethodna objava: «čokoladna torta s višnjama Čokoladna torta s višnjama
Sljedeća objava: Meksički klasik: burrito s piletinom burrito s piletinom i povrćem»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.