Knedle od šljiva su zasigurno ukusan desert koji vam je znala poslužiti i vaša baka i bude lijepa sjećanja. Ako ih do sada nikada niste radili donosimo recept u koji ćete se zaljubiti i nećete ga se moći zasititi. Knedle od kruha se za razliku od mnogih drugih deserata izrađuju od krumpirova tijesta.
Skuhajte krumpire. Ogulite ih i načinite od njih pire. U smjesu zatim dodajte jaja i nekoliko žlica ulja ili žlicu masti (što vam više odgovara). Na poslijetku dodajte brašno i umijesite tijesto. Komadiće možete kidati pa svaki spljoštiti, staviti šljive u središte i zatim zarolati u knedlicu u rukama, ili pak možete čitavo tijesto razvaljati i izrezivati kvadratiće.
U dubokom loncu zakuhajte vodu do vrenja i ubacite knedlice. Kada se sa dna podignu na površinu kuhajte još 5-10 minuta (ovisno o veličini knedlica, tj. količini tijesta u svakoj). Izvadite ih iz vode. U tavici na nešto ulja popržite paketić krušnih mrvica i svaku knedlu temeljito uvaljajte u njih dok ih u potpunosti ne prekriju. Pustite neka se ohlade i spremne su. Želimo vam dobar tek!
Sastojci:
- 350 g brašna
- 2 jaja
- ulje
- krušne mrvice
- 1 kg šljiva
- 1 kg krumpira
Autor: L.K., Foto: Karl Allgaeuer/Shutterstock