• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Kolači / Kinder Milchschnitte s jagodama
milchschnitte s jagodama

Kinder Milchschnitte s jagodama

Objavljeno: 02.04.2019. Autor: Irena Gavran

Dijete u meni nikad ne miruje. 🤭

Sjećam se prije par godina kad sam pronašla ovaj recept na jednom blogu, zapisala ga u svoju tekicu s receptima a onda ga konačno i napravila. Ajme, baš sam bila sretna. Što je uspio i što je ukusan.

Iako stvarno ne volim šlag, ovaj kolač mi je baš fin (ukućani oduševljeni) pa ga zato i pravim u svako doba godine, miksajući jednu turu i sa sezonskim voćem. Pa kako nam jagode kucaju na vrata donosim vam verziju sa jagodama.

Probajte svakako, sa i bez voća i oduševite sve oko sebe.

Recept za Kinder Milchschnitte s jagodama

kinder milchschnitte s jagodama

Sastojci za biskvit

  • 5 jaja
  • 5 žlica glatkog brašna
  • 1 žlica vanilin šećera
  • 2 velike pune žlice kakaa u prahu
  • 1/2 Praška za pecivo
  • 5 žlica šećera

Sastojci za kremu

  • 350 ml šlaga
  • 1 Šlagfix
  • 2 velike žlice meda (ja sam koristila cvjetni)
  • 1 vanilin šećer
  • 300g narezanih svježih jagoda

Priprema

Bjelanjke istući u snijeg, a žumanjke izmutiti s šećerom. U smjesu žumanjaka i šećera dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka i ujednačena smjesa. Dodati 1/3 snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim dodati ostatak bjelanjaka i lagano miješati dok smjesa bude jednolična.

Izliti na papir za pečenje koji se stavili na tepsiju od pećnice. Poravnati i peći na 180°C oko 10 minuta (do 15 Mac, ali svakako provjerite čačkalicom). Ostaviti da se ohladi pa biskvit prerezati na pola.

Vrhnje s šlagfixom istući u čvrsti slag, pa mu dodati vanilin šećer i med. Na kaju lagano umiješati sitno narezane jagode.

Kremom premazati jednu polovicu biskvita pa poklopiti drugim i stavit u frižider na par sati.

Režite po želji, ali svi ih najradije jedu u obliku onih originalnih…

vocne kinder milchschnitte s jagodama

U slast!

Irena Gavran
Irena Gavran

Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.

Kategorija: Kolači

Želite se zasladiti?

dalmatinska rožata

Dalmatinska rožata

Rožata, ponekad poznata i kao rožada, jelo je koje se tradicionalno servira u Dalmaciji kao ukusan desert. Vrlo je slatko i zasitno i jede se hladno nakon ručka. Ovo jelo zahtijeva vještinu spravljanja i dalmatinske …

cokoladna babka

Čokoladna babka – najukusniji čokoladni kruh

Predivno mekano tijesto, aromatizirano narančom i rumom te punjeno bogatom čokoladnom kremom - cure vam sline?!? I meni isto kod pomisli na ovu predivnu čokoladnu štrucu, poznatu pod nazivom čokoladna babka. Ako ste …

Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu

Svi znamo što su buhtli. Dizano tijesto koje se najčešće kombinira sa nekim voćem ili čokoladom. Svakoga dana ih možemo kupiti u pekarnama, ali možemo ih pripremiti i kod kuće. Ono što je za buhtle specifično je da se …

Prethodna objava: «pečeni file ribe List
Sljedeća objava: Savršeno sočan biftek na žaru biftek na žaru»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.