Dijete u meni nikad ne miruje. 🤭
Sjećam se prije par godina kad sam pronašla ovaj recept na jednom blogu, zapisala ga u svoju tekicu s receptima a onda ga konačno i napravila. Ajme, baš sam bila sretna. Što je uspio i što je ukusan.
Iako stvarno ne volim šlag, ovaj kolač mi je baš fin (ukućani oduševljeni) pa ga zato i pravim u svako doba godine, miksajući jednu turu i sa sezonskim voćem. Pa kako nam jagode kucaju na vrata donosim vam verziju sa jagodama.
Probajte svakako, sa i bez voća i oduševite sve oko sebe.
Recept za Kinder Milchschnitte s jagodama
Sastojci za biskvit
- 5 jaja
- 5 žlica glatkog brašna
- 1 žlica vanilin šećera
- 2 velike pune žlice kakaa u prahu
- 1/2 Praška za pecivo
- 5 žlica šećera
Sastojci za kremu
- 350 ml šlaga
- 1 Šlagfix
- 2 velike žlice meda (ja sam koristila cvjetni)
- 1 vanilin šećer
- 300g narezanih svježih jagoda
Priprema
Bjelanjke istući u snijeg, a žumanjke izmutiti s šećerom. U smjesu žumanjaka i šećera dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka i ujednačena smjesa. Dodati 1/3 snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim dodati ostatak bjelanjaka i lagano miješati dok smjesa bude jednolična.
Izliti na papir za pečenje koji se stavili na tepsiju od pećnice. Poravnati i peći na 180°C oko 10 minuta (do 15 Mac, ali svakako provjerite čačkalicom). Ostaviti da se ohladi pa biskvit prerezati na pola.
Vrhnje s šlagfixom istući u čvrsti slag, pa mu dodati vanilin šećer i med. Na kaju lagano umiješati sitno narezane jagode.
Kremom premazati jednu polovicu biskvita pa poklopiti drugim i stavit u frižider na par sati.
Režite po želji, ali svi ih najradije jedu u obliku onih originalnih…
U slast!
Moje ime je Irena i friška sam 30-godišnjakinja koja se odmara uz kuhanje i uživa u pripremi slastica. Sretno sam udana, sretno zaposlena i živim poprilično dosadan život. I baš iz tih razloga počinje moja priča s Pregachom. Što se tiče bloga, sve je to došlo spontano. Znate ono, 10ak viber i whatsup grupa s prijateljicama i u svakoj se dotaknemo i kuhanja i recepata a kad ti treba nešto, ne možeš se više snaći. Pa sam odlučila napraviti blog u kojem ću objavljivati naše omiljene recepte, pa nek su barem na jednom mjestu. Ni sanjala nisam da će se to razviti u nešto toliko zabavno i zanimljivo te svakim danom sve više uživam u toj blogerskoj avanturici.