• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Kiflice
Kiflice
Kiflice sa šunkom i sirom

Kiflice

Objavljeno: 07.04.2013. Autor: Filip Višić

Kiflice obožavaju doslovno svi. One se mogu jesti ujutro za doručak ili poslijepodne kao međuobrok. Ukoliko imate malo više vremena i odlučili ste se umijesiti tijesto za kiflice donosimo vam idealan recept. Ove kiflice mogu biti slane i slatke, ovisi koje više volite i koje ćete punjenje staviti u njih. Ono što je najvažnije kod kiflica je to da nam tijesto bude mekano, a same kiflice da nisu presuhe.

Kiflice
Kiflice sa šunkom i sirom

Ukoliko želite pripremiti slane kiflice slijedite ovaj recept:

Tijesto:

  • 1 kg glatkog brašna
  • 1/2 litre mlijeka
  • 2 kvasca (sviježi)
  • 4 žumanjka
  • 5 žlica šećera
  • 1 mala žličica soli
  • 2 dcl ulja (suncokretovo ili maslinovo)

Nadjev:

  • ABC sir sa šunkom
  • 10 dkg šunke u vlastitom soku

U veliku posudu stavite 1 kg brašna. Uzmite kvasac i stavite ga u pola litre mlijeka. Mlijeko i kvasac možete malo zagrijati u mikrovalnoj pećnici kako bi bilo mlako. Ugrijano mlijeko s kvascem ulijte u posudu sa brašnom i polako mijesite. Nakon toga dodajte 4 žumanjka, 5 žlica šećera i 1 žličicu soli. Još malo mijesite i dolijte 2 dcl ulja. Ukoliko ne želite ručno mijesiti tijesto ovu smjesu možete staviti u pekač za kruh na program za tijesto, a pekač će sve odraditi umjesto vas.

Nakon što ste ostavili da se tijesto jedanput digne ponovo ga zamjesite i razdjelite na 8 manjih kuglica. Uzmite 1 kuglicu i razvaljajte tijesto na debljinu od o,5 cm. Razvaljano tijesto podijelite na 4 jednaka trokuta. na početak trokuta dodajte nadjev, ABC sir i šunku. Zamotajte trokut i krajeve stisnite prema unutra kako vam se nadjev ne bi izlio. Posložite kiflice na protvan i premažite sa 1 umućenim jajetom. Posipajte sezam ili kim po želji. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva 15-20 minuta.

Ukoliko više volite slatke kiflice tada kao nadjev korsitite marmeladu, pekmez ili Nutellu.

Filip Višić
Filip Višić

Ja sam Filip, idejni začetnik i pokretač portala Gastronomija.hr. Internet poslovanjem i digitalnim marketingom bavim se već duže od 15 godina. Kada se ne bavim time, obožavam dobro jesti. Tako nekako je i došlo do svega ovoga. Htio sam napraviti mjesto gdje ću moći zakačiti recepte onih jela koja mi se sviđaju. S vremenom, portal je izrastao u pravu gastro zajednicu food bloger(ic)a. Uživajte u pripremanju jela kao što sam i ja uživao u izradi ovog portala!

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Zobeni kolačići

Zobeni kolačići – zdravi snack za plažu

Pripremamo se za godišnji odmor i naš plan je zasigurno izležavanje na plaži i upijanje pozitivne energije sunca i mora. Pazite da pijete dovoljno tekućine i da sa sobom uvijek imate nešto za prigristi. Službeno mogu …

cheesecake

Cheesecake

Iako vam se možda ideja stavljanja sira u slatki kolač čini apsurdnom, to nikako nije tako. Kolač od sira jedan je od najomiljenijih na svijetu i upravo poigravanje zanimljivim okusima kiselkastog sira i slatkoće …

Galette sa smokvama

Galette sa smokvama – bez glutena

Danas vam donosim jedan recept koji je, zbog jednostavnosti pripreme, savršen za vruće ljetne dane kad vam se ne da pripremati nešto komplicirano, a želite uživati u savršenstvu okusa. Obožavam Galette u svim …

Prethodna objava: « Vanilija
Sljedeća objava: Peršin »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.