• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Kiflice
Kiflice
Kiflice sa šunkom i sirom

Kiflice

Objavljeno: 07.04.2013. Autor: Filip Višić

Kiflice obožavaju doslovno svi. One se mogu jesti ujutro za doručak ili poslijepodne kao međuobrok. Ukoliko imate malo više vremena i odlučili ste se umijesiti tijesto za kiflice donosimo vam idealan recept. Ove kiflice mogu biti slane i slatke, ovisi koje više volite i koje ćete punjenje staviti u njih. Ono što je najvažnije kod kiflica je to da nam tijesto bude mekano, a same kiflice da nisu presuhe.

Kiflice
Kiflice sa šunkom i sirom

Ukoliko želite pripremiti slane kiflice slijedite ovaj recept:

Tijesto:

  • 1 kg glatkog brašna
  • 1/2 litre mlijeka
  • 2 kvasca (sviježi)
  • 4 žumanjka
  • 5 žlica šećera
  • 1 mala žličica soli
  • 2 dcl ulja (suncokretovo ili maslinovo)

Nadjev:

  • ABC sir sa šunkom
  • 10 dkg šunke u vlastitom soku

U veliku posudu stavite 1 kg brašna. Uzmite kvasac i stavite ga u pola litre mlijeka. Mlijeko i kvasac možete malo zagrijati u mikrovalnoj pećnici kako bi bilo mlako. Ugrijano mlijeko s kvascem ulijte u posudu sa brašnom i polako mijesite. Nakon toga dodajte 4 žumanjka, 5 žlica šećera i 1 žličicu soli. Još malo mijesite i dolijte 2 dcl ulja. Ukoliko ne želite ručno mijesiti tijesto ovu smjesu možete staviti u pekač za kruh na program za tijesto, a pekač će sve odraditi umjesto vas.

Nakon što ste ostavili da se tijesto jedanput digne ponovo ga zamjesite i razdjelite na 8 manjih kuglica. Uzmite 1 kuglicu i razvaljajte tijesto na debljinu od o,5 cm. Razvaljano tijesto podijelite na 4 jednaka trokuta. na početak trokuta dodajte nadjev, ABC sir i šunku. Zamotajte trokut i krajeve stisnite prema unutra kako vam se nadjev ne bi izlio. Posložite kiflice na protvan i premažite sa 1 umućenim jajetom. Posipajte sezam ili kim po želji. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva 15-20 minuta.

Ukoliko više volite slatke kiflice tada kao nadjev korsitite marmeladu, pekmez ili Nutellu.

Filip Višić
Filip Višić

Ja sam Filip, idejni začetnik i pokretač portala Gastronomija.hr. Internet poslovanjem i digitalnim marketingom bavim se već duže od 15 godina. Kada se ne bavim time, obožavam dobro jesti. Tako nekako je i došlo do svega ovoga. Htio sam napraviti mjesto gdje ću moći zakačiti recepte onih jela koja mi se sviđaju. S vremenom, portal je izrastao u pravu gastro zajednicu food bloger(ic)a. Uživajte u pripremanju jela kao što sam i ja uživao u izradi ovog portala!

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Kruške u crnom vinu

Kruške su voće koje nas uvijek podsjete na jesen. Postoje razni recepti u kojima se koristi kruška, a najčešće ju nalazimo u receptima za slatka jela. U ovom ćemo vam receptu ponuditi možda malo čudnu kombinaciju crnog …

lazni tiramisu

Lažni tiramisu koji će vas oduševiti okusom

Ovaj tiramisu dobio je pridjev "lažni" zbog toga što je njegova priprema puno jednostavnija i brža od tradicionalne inačice s jajima. Iako je lažni, neće vas razočarati okusom. Sastojci: 200 g piškota 2 dcl …

kokos prutici

Kokos prutići

Vrijeme je da počastite svoje nepce pravom poslasticom. Pustite sada sve komplicirane recepte za koje trebaju ne samo iskustvo nego i vrijeme te se okrenite nezaboravnim prutićima. S malo uloženog vremena ovim …

Prethodna objava: « Vanilija
Sljedeća objava: Peršin »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.