• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Karamelizirane jabuke
karamelizirane jabuke
Karamelizirane jabuke, Foto: svry/Shutterstock

Karamelizirane jabuke

Objavljeno: 13.06.2013. Autor: Sanja Štetić

Uvijek se govori kako bismo trebali konzumirati sezonsko voće i povrće u što većoj mjeri. Jabuka je jedna od najukusnijih i najsvestranijih voćki u kojima možemo uživati u ove tople dane. Upoznati smo s njenim dobrobitima i često se nađe u ulozi slasnog međuobroka ili zdrave grickalice. No, nema razloga zašto od ove izuzetno zdrave namirnice ne bismo mogli napraviti i slasni desert kojim će svi biti oduševljeni.

karamelizirane jabuke
Karamelizirane jabuke, Foto: svry/Shutterstock

Prvo će biti potrebno temeljito oprati jabuke i dobro ih osušiti. Na njima ne smije ostati nimalo vode kako bi se karamela ravnomjerno zalijepila. Peteljke otrgnite u potpunosti i zabijte drvene ražnjiće kroz središte jabuke. Maslac, vodu, ocat i smeđi šećer stavite zajedno u posudu i kuhajte dok ne zavrije. Ostavite da ključa i za to vrijeme ulijte hladnu vodu u drugu posudu. Zatim u posudu sa rastopljenim šećerom uronite jabuke, držeći ih za štapiće i vrtite ih skroz dok se karamela ne zalijepi na sve dijelove jabuke i prekrije je.

Zatim pažljivo izvadite i pripazite da se ne pokapate vrućom karamelom. Uronite jabuku u hladnu vodu kako bi se karamela stisnula. Ostavite ih još neko vrijeme položene na neprijanjajuću površinu poput teflonske tave ili namastite površinu protvana pa ih posložite tamo. Kada se stvrdne možete ih poput malih darova omotati u šarene folije sa mašnama. Poslužit će kao odličan poklon ili iznenađenje za goste.

 Sastojci:

  • 6 srednjih ili malih jabuka
  • 20g maslaca
  • 200 g sitnog smeđeg šećera
  • 4 žlice  vode
  • pola žlice octa

Autor: L.K.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

Išleri

Sigurno ne postoji osoba koja može reći kako barem jednom u životu nije uživala u slatkom. Danas slatko zaista podrazumijeva velik broj recepata, gdje možemo vidjeti velik broj kolača, torti, keksa i svih drugih slastica …

čokoladni keksići

Savršeno čokoladni keksi

Kekse već duže vrijeme smatramo svakodnevnim, nezaobilaznim desertom, a tu, naravno, podrazumijevamo čokoladne kekse, čajne kekse i sve ostale koje možete naći i kupiti u trgovinama. Mogućnosti su beskrajne. Čokoladni …

Pečene punjene jabuke

Pečene jabuke punjene orasima i lješnjacima

Jabuku s punim pravom nazivamo – kraljicom voća. Mjesto je našla i u brojnim desertima, a ja vam donosim jednostavan i brz recept u kojem jabuka ostaje gotovo cijela, a unutar sebe skriva punjenje od orašastih …

Prethodna objava: «pomoć u čišćenju Čišćenje doma zalihama iz smočnice
Sljedeća objava: Meksička kuhinja, eksplozija boja i okusa tortilla s piletinom»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.