• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Domaćinstvo / Kako upotrijebiti začine kod kuhanja
razni začini

Kako upotrijebiti začine kod kuhanja

Objavljeno: 14.07.2014. Autor: Sanja Štetić

Kuhanje je poput umjetnosti. Uz primjenu najboljih savjeta, dovoljne količine iskustva i vrhunskih namirnica, ispred vas je potencijalno umjetničko djelo koje će najviše razveseliti vaše nepce. Kako bi svaki put bili zadovoljni načinom kuhanja, važno je poznavati male tajne najboljih kuhara, a jedna od njih se odnosi na nezaobilazne namirnice.

razni začini

Prilikom pripremanja hrane nije važno samo znanje i dobra volja, nego i količina začina jer se prema tome određuje spretnost tijekom pripremanja hrane. Današnji način dozvoljava određenu količinu začina kako ih ne bi previše osjetili dok jedete određeno jelo. Za svakog kuhara je važno da zna u koja jela idu pojedini začini.

Ukoliko niste sigurni slijede zanimljive činjenice koje će kuhanje učiniti još zabavnijim i lakšim, a svako vaše jelo će biti prava simfonija. Luk je nezaobilazan u kuhanju i teško je zamisliti velik broj jela bez njega. Možete ga spremiti na nekoliko načina, a odabir ovisi o tome za koje jelo se dodaje.

Usitnjeni luk je kao stvoren za variva, juhe i razne umake. Luk narezan na ploške predviđen je za gulaš, paprikaš i ostala pirjana jela. Ovako narezani luk možete staviti i na krumpir salatu te na ukusno meso ćevapčiće.

Volite li okus crvene paprike? Ako se radi o ljutoj paprici možete ju dodati u pirjana mesa poput paprikaša i gulaša. Moderan način kuhanja ipak više preporuča slatku papriku koju možete dodati jelu koje želite i to bez da pazite toliko na količinu jer se ipak ne radi o ljutoj paprici.

Kopar je nezaobilazan kada su u pitanju juhe i umaci, dok je majoram začin koji ide u variva i juhu od krumpira te u pečeno meso, ali u manjoj količini. Papar u prašku ide u sve vrste juha, pirjana mesa i povrće. Celerovo lišće se koristi samo kao dodatak juhama i to u malim količinama. Usitnjeni i svježi vlasac možete dodati siru izmiješanom s vrhnjem.

Treba biti oprezan kod određivanja količine začina. Ako se u određenom jelu nalazi previše začina ono može biti neukusno i štetno po zdravlje. Ukoliko u određenom jelu nema odgovarajućeg začina, to znači da jelo nije tečno.

Autor: S.Š., Foto: Andrii Gorulko/Shutterstock

Kategorija: Domaćinstvo

Želite se zasladiti?

bijela glazura

Bijela glazura

Priprema kolača ponekad može predstavljati pravi izazov, ali i užitak svim onima koji ne mogu zamisliti svoj život bez malo slatkog. Prilikom pripreme raznih slastica glazura je nezaobilazna. Ona se koristi za …

Napravite ljubavnu kućicu za ptice od keksa

Posljednjih godina u Hrvatskoj se obilježavanje Valentinova kao dana zaljubljenih uglavnom veže uz utjecaj zapadnjačke „kulture“ konzumerizma. Ali u jednom dijelu lijepe naše, iz ranijih dana postoji jedan drugačiji …

Čokoladni kolac

Turbo jednostavan čoko kolač

Nedjelja je dan za hedonizam na najjače. Zato volim biti gotova s pripremom ručka i kolača do podne, a ovaj kolač mi to uvijek omogući. Savršeni kolač zadovoljit će svakog čokoljupca.. Ma svakog slatkoljupca. Što …

Prethodna objava: « Pileća prsa sa špinatom
Sljedeća objava: Liker od šljiva liker od šljiva»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.