Lijepo je kada možete uživati u finim mirisima specijaliteta pripremljenim upravo u vašoj kuhinji. Ipak takvi mirisi drugi dan su sve samo ne primamljivi i sigurno želite znati kako se riješiti neugodnih mirisa u kuhinji.
Miris ribe, variva ili nekog drugog jela sigurno je nešto što ne želite osjećati još danima u svom stanu, pa slijedi nekoliko savjeta pomoću kojih ćete saznati kako se riješiti mirisa u kuhinji.
Jeste li znali koliko je dobar ugljen kada je u pitanju upijanje različitih vrsta mirisa? Važno je pronaći prirodni ugljen bez aditiva koji ćete moći koristiti i za upijanje vlage. Pronađite komad platna i omotajte ugljen te stavite na mjesto gdje neće toliko dolaziti do izražaja.
Da bi se što prije mogli riješiti tragova jela koje ste kuhali ili pekli, potrebno je prokuhati vodu te dodati namirnice poput cimeta ili limuna.
Cimet je namirnica koja se sve više koristi za pripremu raznih jela. Pored toga što je dobar za zdravlje, odličan je i za neutraliziranje određenih mirisa. Sve što trebate učiniti je staviti nekoliko štapića cimeta u vruću vodu i pustiti da se ugodan miris raširi po cijelom stanu.
Limun isto tako možete staviti u vruću vodu bilo da se radi o limunovoj korici ili narezanom limunu. Ne samo što ćete zaboraviti da su vam se stan i roba osjetili na pečenu ribu, nego ćete ujedno osvježiti prostor u kojem boravite.
Odličan je i jabučni ocat, a posebno nakon pripreme ribe. Budući da ima sposobnost upijanja raznih mirisa, dobro ga je držati dok kuhate i nekoliko sati nakon što ste završili s pripremom jela. Za brže djelovanje jabučni ocat možete staviti u vruću vodu.
Soda bikarbona obično se koristi za upijanje mirisa ne samo u kuhinji nego i hladnjaku. Potrebno ju je rasporediti u manje posudice kako bi što prije mogli osvježiti svoj prostor i zaboraviti da ste nedavno pekli ribu. Soda je odlična i ako se želite riješiti mirisa luka.
Ne treba zaboraviti i na kantu za smeće čiji smrad ubrzo može ispuniti ne samo kuhinju nego i druge prostorije. Kako se to ne bi dogodilo uzmite koru limuna koji ste netom prije procijedili te bacite u kantu.
Smrad može dopirati i iz hladnjaka, a da bi što prije zaboravili da vas je prilikom otvaranja vrata svaki put dočekao neugodan miris određenih namirnica, stavite posudu s praškom za pecivo i ostavite nekoliko sati.
Osim praška za pecivo nakon kojeg će hladnjak ugodno mirisati važno je očistiti i police na kojima držite razne namirnice.
Autor. S.Š., Foto: jokerpro/Shutterstock