• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Domaćinstvo / Kako se riješiti mirisa u kuhinji
čišćenje kuhinje

Kako se riješiti mirisa u kuhinji

Objavljeno: 17.11.2017. Autor: Sanja Štetić

Lijepo je kada možete uživati u finim mirisima specijaliteta pripremljenim upravo u vašoj kuhinji. Ipak takvi mirisi drugi dan su sve samo ne primamljivi i sigurno želite znati kako se riješiti neugodnih mirisa u kuhinji.

čišćenje kuhinje

Miris ribe, variva ili nekog drugog jela sigurno je nešto što ne želite osjećati još danima u svom stanu, pa slijedi nekoliko savjeta pomoću kojih ćete saznati kako se riješiti mirisa u kuhinji.

Jeste li znali koliko je dobar ugljen kada je u pitanju upijanje različitih vrsta mirisa? Važno je pronaći prirodni ugljen bez aditiva koji ćete moći koristiti i za upijanje vlage. Pronađite komad platna i omotajte ugljen te stavite na mjesto gdje neće toliko dolaziti do izražaja.

Da bi se što prije mogli riješiti tragova jela koje ste kuhali ili pekli, potrebno je prokuhati vodu te dodati namirnice poput cimeta ili limuna.

Cimet je namirnica koja se sve više koristi za pripremu raznih jela. Pored toga što je dobar za zdravlje, odličan je i za neutraliziranje određenih mirisa. Sve što trebate učiniti je staviti nekoliko štapića cimeta u vruću vodu i pustiti da se ugodan miris raširi po cijelom stanu.

Limun isto tako možete staviti u vruću vodu bilo da se radi o limunovoj korici ili narezanom limunu. Ne samo što ćete zaboraviti da su vam se stan i roba osjetili na pečenu ribu, nego ćete ujedno osvježiti prostor u kojem boravite.

Odličan je i jabučni ocat, a posebno nakon pripreme ribe. Budući da ima sposobnost upijanja raznih mirisa, dobro ga je držati dok kuhate i nekoliko sati nakon što ste završili s pripremom jela. Za brže djelovanje jabučni ocat možete staviti u vruću vodu.

Soda bikarbona obično se koristi za upijanje mirisa ne samo u kuhinji nego i hladnjaku. Potrebno ju je rasporediti u manje posudice kako bi što prije mogli osvježiti svoj prostor i zaboraviti da ste nedavno pekli ribu. Soda je odlična i ako se želite riješiti mirisa luka.

Ne treba zaboraviti i na kantu za smeće čiji smrad ubrzo može ispuniti ne samo kuhinju nego i druge prostorije. Kako se to ne bi dogodilo uzmite koru limuna koji ste netom prije procijedili te bacite u kantu.

Smrad može dopirati i iz hladnjaka, a da bi što prije zaboravili da vas je prilikom otvaranja vrata svaki put dočekao neugodan miris određenih namirnica, stavite posudu s praškom za pecivo i ostavite nekoliko sati.

Osim praška za pecivo nakon kojeg će hladnjak ugodno mirisati važno je očistiti i police na kojima držite razne namirnice.

Autor. S.Š., Foto: jokerpro/Shutterstock

Kategorija: Domaćinstvo

Želite se zasladiti?

domaća granola od banane

Domaća granola od banane

Donosim vam recept za domaću banana granolu, složenu sa grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila sa Lidlovih polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više! Recept za domaću …

Kuglof od lješnjaka u novom ruhu

Danas imam za vas ukusan i sočan kolač s lješnjacima u sasvim novom ruhu, stari okusi pretočeni u nešto novo i to vrlo privlačno, nadam se da se slažete sa mnom? Recept za kuglof od lješnjaka Sastojci potrebni za …

Topli lava cake od bijele čokolade

Dan je savršen za ovakav desert - topli lava cake od bijele čokolade. Dugo sam radila na tome da mi bijeli lava cake uspije. I konačno se to dogodilo! Super je to što si ga možete ranije pripremiti, zamrzava se i može …

Prethodna objava: «burgeri od povrća Burgeri od povrća
Sljedeća objava: Kako očistiti šipak kako očistiti šipak»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.