Ako ste ljubitelj šparoga zaljubit ćete se u ovo brzo, lako i ukusno jelo. Gotovo je u samo nekoliko minuta i odličan izbor za brz i hranjiv ručak. Nabavite stručak svježih šparoga. Operite ih i trgajte stabljike na malene komadiće ili ih pak režite nožem. Bolje ih je trgati jer ćete uz rustikalniji izgled dobiti i bolji osjećaj za mjesto na kojem stabljika postaje pretvrda.
Komadiće skuhajte u kipućoj vodi pet minuta samo kako bi izgubili eventualnu gorčinu. Stavite na tavicu malo maslinova ulja. Narežite jedan luk i popržite ga dok ne počne dobivati boju. Šparoge dobro ocijedite i bacite ih na poprženi luk i tako pržite još nekoliko minuta. Sada razbijte i umutite jaja, posolite i popaprite i po želji dodajte začine koje volite. Možda će to biti origano, možda vlasac, možda pak ružmarin ili crvena paprika. Ovo ostavljamo vama na izbor. Dobar tek!
Sastojci (za 4 osobe):
- 8 jaja
- maslinovo ulje
- stručak šparoga
- sol
- 1 luk
- papar
- začini po želji
Autor: L.K.