• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Juneće šnicle s njokima
junetina na tanjuru
Junetina na tanjuru, Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Juneće šnicle s njokima

Objavljeno: 04.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Razmišljate što biste mogli jesti za ručak, ali niste sigurni što bi točno spremili. S junetinom nećete nikada pogriješiti bilo da se odlučite na ukusan umak sa pasiranom rajčicom ili junetinom na naglo. Potrebno je znati koji dio junetine ide za koje jelo i čarolija može započeti. Juneće šnicle s njokima često su jelo koje se nađe na stolu za nedeljni ručak.

junetina na tanjuru
Junetina na tanjuru, Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Prije nego što krenete spremati ručak narežite junetinu na tanke šnicle, a ako ste već kupili narezane tim bolje jer će ručak biti brže gotov. Uzmite narezane šnicle i još ih malo istucite batom za meso te stavite malo soli. Nakon toga ih uvaljajte u brašno te s popržite na vrućem ulju dok ne dobiju željenu rumenu boju.

Kada je meso pečeno dodajte prethodno narezan luk, malo vode i pasirane rajčice te pustite da se nastavi kuhati. Ako vam umak nije dovoljno gust stavite brašna ili gustina te pustite da se kuha još kratko vrijeme.

U međuvremenu u posebnu posudu stavite kuhati njoke. Kada su gotovi poslužite na tanjuru šnicle prelivene umakom i s njokama kao prilog. Dobar tek!

Sastojci:

  • tanke juneće šnicle
  • 1 luk
  • 250 g pasirane rajčice
  • malo vode
  • njoki
  • sol

Autor: S.Š.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

krafne s kremom od naranče

Slasna kombinacija pokladnog klasika s narančom i šaumom

Recept za krafne Sastojci: 30 dkg glatkog brašna 15 dkg oštrog brašna 1 cijelo jaje 1 žumanjak 3 jušne žlice šećera malo soli vanilin šećer malo ribane korice naranče na vrh noža kurkume …

muffini sa zobenim pahuljicama

Ukusni i zdravi muffini sa zobenim pahuljicama

Kao dio našeg poziva da nam čitatelji pokažu svoje muffine, objavljujemo prvi u nizu - ukusne i zdrave muffine sa zobenim pahuljicama naše drage Ane čiji su nam muffini bili iznimno zanimljivi na …

torta od oraha

Torta od oraha

Volite li slatko? Pitanje je suvišno jer malo je onih koji mogui izdržati bez barem malo slatke čarolije koja slijedi nakon što ste pojeli nešto slano. Nakon što ste odlučili organizirati druženje s prijateljima, …

Prethodna objava: «blitva u zdjeli Blitva na lešo
Sljedeća objava: Cheesecake s višnjama torta od sira»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.