Razmišljate što biste mogli jesti za ručak, ali niste sigurni što bi točno spremili. S junetinom nećete nikada pogriješiti bilo da se odlučite na ukusan umak sa pasiranom rajčicom ili junetinom na naglo. Potrebno je znati koji dio junetine ide za koje jelo i čarolija može započeti. Juneće šnicle s njokima često su jelo koje se nađe na stolu za nedeljni ručak.
Prije nego što krenete spremati ručak narežite junetinu na tanke šnicle, a ako ste već kupili narezane tim bolje jer će ručak biti brže gotov. Uzmite narezane šnicle i još ih malo istucite batom za meso te stavite malo soli. Nakon toga ih uvaljajte u brašno te s popržite na vrućem ulju dok ne dobiju željenu rumenu boju.
Kada je meso pečeno dodajte prethodno narezan luk, malo vode i pasirane rajčice te pustite da se nastavi kuhati. Ako vam umak nije dovoljno gust stavite brašna ili gustina te pustite da se kuha još kratko vrijeme.
U međuvremenu u posebnu posudu stavite kuhati njoke. Kada su gotovi poslužite na tanjuru šnicle prelivene umakom i s njokama kao prilog. Dobar tek!
Sastojci:
- tanke juneće šnicle
- 1 luk
- 250 g pasirane rajčice
- malo vode
- njoki
- sol
Autor: S.Š.