• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Juneće šnicle s njokima
junetina na tanjuru
Junetina na tanjuru, Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Juneće šnicle s njokima

Objavljeno: 04.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Razmišljate što biste mogli jesti za ručak, ali niste sigurni što bi točno spremili. S junetinom nećete nikada pogriješiti bilo da se odlučite na ukusan umak sa pasiranom rajčicom ili junetinom na naglo. Potrebno je znati koji dio junetine ide za koje jelo i čarolija može započeti. Juneće šnicle s njokima često su jelo koje se nađe na stolu za nedeljni ručak.

junetina na tanjuru
Junetina na tanjuru, Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Prije nego što krenete spremati ručak narežite junetinu na tanke šnicle, a ako ste već kupili narezane tim bolje jer će ručak biti brže gotov. Uzmite narezane šnicle i još ih malo istucite batom za meso te stavite malo soli. Nakon toga ih uvaljajte u brašno te s popržite na vrućem ulju dok ne dobiju željenu rumenu boju.

Kada je meso pečeno dodajte prethodno narezan luk, malo vode i pasirane rajčice te pustite da se nastavi kuhati. Ako vam umak nije dovoljno gust stavite brašna ili gustina te pustite da se kuha još kratko vrijeme.

U međuvremenu u posebnu posudu stavite kuhati njoke. Kada su gotovi poslužite na tanjuru šnicle prelivene umakom i s njokama kao prilog. Dobar tek!

Sastojci:

  • tanke juneće šnicle
  • 1 luk
  • 250 g pasirane rajčice
  • malo vode
  • njoki
  • sol

Autor: S.Š.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Aquaronsi – zdrava verzija popularnih Macaronsa

Neću puno duljiti sa uvodom, ali mogu vam reći da sam se poprilično namučila da dobijem savršene omjere za ovo čudo koje napravi slastičarsku eksploziju kada ih stavite u usta. Odlučila sam ih podjeliti s vama jer …

chocolate chip cookies

Veganska inačica chocolate chip cookies

Pored svih torti, kolača i krema obični keksići su kod mene često zanemareni. Danas sam odlučila ispraviti tu nepravdu. Do sad sam radila razne zdrave, bez glutena, sa sušenim voćem verzije ovih keksića ali danas su …

tart od limuna

Osvježavajući tart od limuna

Danas imam za vas jedno ukusno svileno iznenađenje za vašeg dragog jer Valentinovo nam je sve bliže :) Tart od limuna kojim ćete ga iznenaditi je vrlo ukusan i osvježavajuć, a svojim aromama ga mora jednostavno …

Prethodna objava: «blitva u zdjeli Blitva na lešo
Sljedeća objava: Cheesecake s višnjama torta od sira»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.