• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Juneće šnicle s njokima
junetina na tanjuru
Junetina na tanjuru, Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Juneće šnicle s njokima

Objavljeno: 04.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Razmišljate što biste mogli jesti za ručak, ali niste sigurni što bi točno spremili. S junetinom nećete nikada pogriješiti bilo da se odlučite na ukusan umak sa pasiranom rajčicom ili junetinom na naglo. Potrebno je znati koji dio junetine ide za koje jelo i čarolija može započeti. Juneće šnicle s njokima često su jelo koje se nađe na stolu za nedeljni ručak.

junetina na tanjuru
Junetina na tanjuru, Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Prije nego što krenete spremati ručak narežite junetinu na tanke šnicle, a ako ste već kupili narezane tim bolje jer će ručak biti brže gotov. Uzmite narezane šnicle i još ih malo istucite batom za meso te stavite malo soli. Nakon toga ih uvaljajte u brašno te s popržite na vrućem ulju dok ne dobiju željenu rumenu boju.

Kada je meso pečeno dodajte prethodno narezan luk, malo vode i pasirane rajčice te pustite da se nastavi kuhati. Ako vam umak nije dovoljno gust stavite brašna ili gustina te pustite da se kuha još kratko vrijeme.

U međuvremenu u posebnu posudu stavite kuhati njoke. Kada su gotovi poslužite na tanjuru šnicle prelivene umakom i s njokama kao prilog. Dobar tek!

Sastojci:

  • tanke juneće šnicle
  • 1 luk
  • 250 g pasirane rajčice
  • malo vode
  • njoki
  • sol

Autor: S.Š.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Kuglice s limunom i kurkumom

Ukusne i zdrave kuglice s limunom i kurkumom

Hrana koju jedemo doslovno postaje dio nas na najdubljoj staničnoj razini. Ako ste i vi jedan od onih koji traže osjećaj zadovoljstva i energije tijekom dana predlažem vam da isprobate slatko kiselkaste kuglice sa …

Limoncello kolac

Mekan i ukusan Limoncello kolač

Moj omiljeni liker s aromom limuna dodatak je ovom mekanom i ukusnom kolaču. Upravo Limoncello mu je podario onu posebnu savršenu citrusnu notu koja jednostavno osvaja! Sastojci potrebni za izradu kolača: 200 ml …

Čupavci

Recept za najsočnije čupavce

Čupavci su zasigurno jedan od onih kolača za koje možemo reći kako ih je poprilično jednostavno napraviti - biskvit, preljev za umakanje i kokos. Radi se o kolaču koji su spremale naše mame i bake, a koji nas uvijek …

Prethodna objava: «blitva u zdjeli Blitva na lešo
Sljedeća objava: Cheesecake s višnjama torta od sira»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.