• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Juha od šampinjona
Juha od šampinjona, Foto: bitt24/Shutterstock

Juha od šampinjona

Objavljeno: 25.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Gljive se danas smatraju zaista zahvalnom namirnicom i to ponajviše, jer se mogu koristiti na više načina, a pod tim podrazumijevamo razne umake i naravno juhe bez kojih je danas teško zamisliti ručak.

Juha od šampinjona, Foto: bitt24/Shutterstock

Dakle ako ste se odlučili skuhati juhu od šampinjona, možemo vam dati prijedlog kako napraviti to ukusno i prije svega hranjivo jelo.

Juha od šampinjona:

  • 1 jaje
  • malo limuna
  • 500 g šampinjona
  • 2  povrtne kocke za juhu
  • 2 glavice luka
  • 50 g maslaca
  • 20 g oštrog brašna
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 1300 ml vode

Uzmete šampinjone, očistite ih i narežete na sitno nakon čega stavite pirjati prethodno usitnjeni luk, gljive i malo maslaca. Nakon toga dolijete juhu gdje ste pritom stavili 2 povrtne kocke i zapršku koju ste prethodno napravili od malo brašna i maslaca. Juhu kuhate oko deset minuta.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Husarski ustipci - naslovna

Savršeno prhki Husarski uštipci

Nešto vam miriši? Da, to su ovi kolačići zvani Huskarski uštipci. Na što vas prvo asociraju kad ih ugledate? Ili vam pogled bježi na marmeladu? Preukusni su i ovo je, po meni, idealan spoj okusa. Pripremite na …

keksi s kraljevskim preljevom

Keksi s kraljevskom (royal icing) glazurom

Naravno da ovaj recept za kekse možete upotrebljavati u kojem obliku želite, ali mjesec ljubavi je pa su srčeka „must-have“. Od ove smjese će vam ispasti dva velika pladnja puna keksića. Sastojci za kekse: 1 jaje …

čokoladna torta s višnjama

Čokoladna torta s višnjama

Čokolada i višnja je jedna od omiljenih kombinacija, a tako je i kod mene. U ovom receptu sam podlogu radila kao veliki prhki keks, pa se malo teže rezala kad se dođe do tog dijela, a s druge strane sam dobila onu …

Prethodna objava: « Džem od jagoda
Sljedeća objava: Kolač od maka »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.