Gljive se danas smatraju zaista zahvalnom namirnicom i to ponajviše, jer se mogu koristiti na više načina, a pod tim podrazumijevamo razne umake i naravno juhe bez kojih je danas teško zamisliti ručak.
Dakle ako ste se odlučili skuhati juhu od šampinjona, možemo vam dati prijedlog kako napraviti to ukusno i prije svega hranjivo jelo.
Juha od šampinjona:
- 1 jaje
- malo limuna
- 500 g šampinjona
- 2 povrtne kocke za juhu
- 2 glavice luka
- 50 g maslaca
- 20 g oštrog brašna
- 100 g kiselog vrhnja
- 1300 ml vode
Uzmete šampinjone, očistite ih i narežete na sitno nakon čega stavite pirjati prethodno usitnjeni luk, gljive i malo maslaca. Nakon toga dolijete juhu gdje ste pritom stavili 2 povrtne kocke i zapršku koju ste prethodno napravili od malo brašna i maslaca. Juhu kuhate oko deset minuta.