Obožavam juhu i to naročito onu kremnu. Uvijek sam mislila da kremu juhu teško napraviti i da u nju ide obavezno vrhnje, no nakon eksperimentiranja u kuhinji, shvatila sam da je kremna juha stvarno jelo koje možeš napraviti gotovo od bilo kojeg povrća kojeg imaš u hladnjaku.
Moja omiljena je ona od mrkve i buče. S jedne strane ima super narančastu boju, a s druge strane jako je ukusna.
Količine neću pisati jer količina povrća ovisi o tome koliko vas ima za stolom. Postupak kuhanja je izrazito lagan.
Ogulite mrkvu i stavite ju kuhati. Nakon jedno 5 minuta dodate još i buču jer je njoj potrebno manje vremena da se skuha. Nakon otprilike 15 minuta kuhanja, vilicom probajte da li je povrće kuhano. Povrće maknete s vatre te ga stavite u blender. Dodajte malo vode u kojoj se povrće kuhalo. Dobit ćete gustu tekućinu u koju dodate još malo vode u kojoj se povrće kuhalo. Začinite solju i dodajte malo kurkume.
Dobar tek!

Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.