• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Juha od kukuruza
Juha od kukuruza, Foto: Peapodsquadmom/Flickr

Juha od kukuruza

Objavljeno: 05.11.2012. Autor: Sanja Štetić

Svi smo dosada mogli naučiti kako je juha zdrava i koliko je bitno da ju uključimo u svakodnevne obroke. Naime naša tijela složena su tako da funkcioniraju na način da ne možemo jesti samo suhu hranu nego i onu koja u sebi sadrži puno tekućine.

Juha od kukuruza, Foto: Peapodsquadmom/Flickr

Velik dio nas odrastao je uz bistre juhe koje su predstavljale sastavni dio nedeljnog ručka. Danas pored bistrih razlikujemo i brojne kremaste juhe, koje ako se znaju spremiti mogu predstavljati pravi užitak.

Želite li probati nešto novo savjetujemo da probate juhu od slatkog kukuruza. Vjerujemo kako ćete uživati. Za juhu vam je potrebno:

  • malo soli
  • malo papra
  • 1 mrkva
  • 150 g slatkog kukuruza
  • 1 manja glavica luka
  • 15 g kukuruznog brašna
  • 15 g maslaca
  • malo radiča
  • malo luka

Prvo što ćete napraviti je uzeti maslac koji ćete otopiti na vatri nakon čega ćete dodati luk. Nastavite prijati te dodajte mrkvu narezanu na komadiće i kukuruz. Sve zajedno pirjajte oko 10 minuta.

Uzmite kukuruzno brašno koje polako dok pirjate dodajete u prethodno spomenutu smjesu. U već spomenutu smjesu dodajte oko 400 ml tekućine. Dodajte malo soli, papra.

Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

Husarski ustipci - naslovna

Savršeno prhki Husarski uštipci

Nešto vam miriši? Da, to su ovi kolačići zvani Huskarski uštipci. Na što vas prvo asociraju kad ih ugledate? Ili vam pogled bježi na marmeladu? Preukusni su i ovo je, po meni, idealan spoj okusa. Pripremite na …

Londoneri – kolač kojem se uvijek vraćamo

Danas imam za vas londonere, ukusne starinske kolače koje vole sve generacije,posebno jer ga džem od marelica i aromatični orasi čine još prepoznatljivim! Ovo je klasik koji uvijek rado pripremamo za sve proslave i …

Zaljubljena Cherry pie

Dobrodošlicu veljači, odnosno mjesecu ljubavi, zaželjeti ćemo jednom ljubavnom pitom od višanja. Ovu pitu radim godinama i nikad ne razočara, iako vjerojatno kršim neka osnovna pravila za prhka tijesta. Ako ste …

Prethodna objava: « Krumpir s mahunama i lukom
Sljedeća objava: Borovnica, bobičasto voće za naše zdravlje »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.