Svi smo dosada mogli naučiti kako je juha zdrava i koliko je bitno da ju uključimo u svakodnevne obroke. Naime naša tijela složena su tako da funkcioniraju na način da ne možemo jesti samo suhu hranu nego i onu koja u sebi sadrži puno tekućine.
Velik dio nas odrastao je uz bistre juhe koje su predstavljale sastavni dio nedeljnog ručka. Danas pored bistrih razlikujemo i brojne kremaste juhe, koje ako se znaju spremiti mogu predstavljati pravi užitak.
Želite li probati nešto novo savjetujemo da probate juhu od slatkog kukuruza. Vjerujemo kako ćete uživati. Za juhu vam je potrebno:
- malo soli
- malo papra
- 1 mrkva
- 150 g slatkog kukuruza
- 1 manja glavica luka
- 15 g kukuruznog brašna
- 15 g maslaca
- malo radiča
- malo luka
Prvo što ćete napraviti je uzeti maslac koji ćete otopiti na vatri nakon čega ćete dodati luk. Nastavite prijati te dodajte mrkvu narezanu na komadiće i kukuruz. Sve zajedno pirjajte oko 10 minuta.
Uzmite kukuruzno brašno koje polako dok pirjate dodajete u prethodno spomenutu smjesu. U već spomenutu smjesu dodajte oko 400 ml tekućine. Dodajte malo soli, papra.
Dobar tek!
Autor: S.Š.