• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Juha od kukuruza
Juha od kukuruza, Foto: Peapodsquadmom/Flickr

Juha od kukuruza

Objavljeno: 05.11.2012. Autor: Sanja Štetić

Svi smo dosada mogli naučiti kako je juha zdrava i koliko je bitno da ju uključimo u svakodnevne obroke. Naime naša tijela složena su tako da funkcioniraju na način da ne možemo jesti samo suhu hranu nego i onu koja u sebi sadrži puno tekućine.

Juha od kukuruza, Foto: Peapodsquadmom/Flickr

Velik dio nas odrastao je uz bistre juhe koje su predstavljale sastavni dio nedeljnog ručka. Danas pored bistrih razlikujemo i brojne kremaste juhe, koje ako se znaju spremiti mogu predstavljati pravi užitak.

Želite li probati nešto novo savjetujemo da probate juhu od slatkog kukuruza. Vjerujemo kako ćete uživati. Za juhu vam je potrebno:

  • malo soli
  • malo papra
  • 1 mrkva
  • 150 g slatkog kukuruza
  • 1 manja glavica luka
  • 15 g kukuruznog brašna
  • 15 g maslaca
  • malo radiča
  • malo luka

Prvo što ćete napraviti je uzeti maslac koji ćete otopiti na vatri nakon čega ćete dodati luk. Nastavite prijati te dodajte mrkvu narezanu na komadiće i kukuruz. Sve zajedno pirjajte oko 10 minuta.

Uzmite kukuruzno brašno koje polako dok pirjate dodajete u prethodno spomenutu smjesu. U već spomenutu smjesu dodajte oko 400 ml tekućine. Dodajte malo soli, papra.

Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

Čokoladni ganache

Čokoladni ganache

Ovaj čokoladni ganache bih opisala kao mali zalogaji mira za mamu koja naporno radi uz djecu. I povremeno mi treba nešto što će mi podići duh i dati energiju za nastavak dana. Recept za čokoladni ganache Sastojci: …

bijela glazura

Bijela glazura

Priprema kolača ponekad može predstavljati pravi izazov, ali i užitak svim onima koji ne mogu zamisliti svoj život bez malo slatkog. Prilikom pripreme raznih slastica glazura je nezaobilazna. Ona se koristi za …

zeleni roscici

Slatki zeleni roščići

Dugo se već spremam isprobati kombinaciju bučinih sjemenki i čokolade, a ovaj put je izbor pao na roščiće. Iako se na prvu kombinacija čini nespojivom, rezultat je izvrstan. Zanimljive su boje i nadasve zanimljivog …

Prethodna objava: « Krumpir s mahunama i lukom
Sljedeća objava: Borovnica, bobičasto voće za naše zdravlje »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.