• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Juha od koprive
Juha od koprive, Foto: Stanjoman/Shutterstock

Juha od koprive

Objavljeno: 21.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Kada bi krenuli pričati o zdravom načinu prehrane, tada bi zasigurno spomenuli i poznatu juhu od koprive, poznatu kao juhu sa izuzetno laganim okusom, toliko da su neki rekli da je pomalo bezukusna.

Juha od koprive, Foto: Stanjoman/Shutterstock

Međutim ovdje je potrebno naglasiti svu ljekovitost kopriva, a kod samog kuhanja imate veliku slobodu da dodajete začine koji će juhi dati konačni okus. U velikom broju recepata vidjet ćete kako možete dodati malo proljetne juhe koja će dati taj intenzivan okus.

Juha od koprive:

  • sol
  • papar
  • 400 g mladih kopriva
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 žlice vrhnja za kuhanje
  • 3 žlice kiselog vrhnja

Prvo ćete uzeti koprive koje očistite i na kojima otrgate listove. Vodu koja je prokuhala posolimo i dodamo malo maslinovog ulja. U tu vodu zatim dodamo koprive, narezan češnjak te pustite da kuha još neko vrijeme.

Tada koprivu izmješate štapnim mikserom, gdje dodate malo vrhnja za kuhanje. Pustite da kuha još neko vrijeme i zatim poslužite. Kod posluživanja juhu možete ukrasiti s malo kiselog vrhnja i svježeg papra.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

kolač od lisnatog tijesta

Kolač od lisnatog tijesta

Ako danas nemate nikakve planove osim druženja s ostatkom obitelji, onda si stignete napraviti ovu slasticu. Lisnato, puding i ovogodišnji pekmez je sve što trebate. Listala sam one staaare kuharice, mislim da je ova …

kolac s visnjama

Kolač s višnjama

Kolač s višnjama odličan je desert po receptu naših baka. Radi se o još jednom kolaču koji morate probati. Ukusna krema i sočne višnje jamstvo su odličnog deserta i zato će nestati s tanjura jako brzo. Umijesite prhko …

bijela glazura

Bijela glazura

Priprema kolača ponekad može predstavljati pravi izazov, ali i užitak svim onima koji ne mogu zamisliti svoj život bez malo slatkog. Prilikom pripreme raznih slastica glazura je nezaobilazna. Ona se koristi za …

Prethodna objava: « Teleća jetra
Sljedeća objava: Waldorfska salata »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.