Kada bi krenuli pričati o zdravom načinu prehrane, tada bi zasigurno spomenuli i poznatu juhu od koprive, poznatu kao juhu sa izuzetno laganim okusom, toliko da su neki rekli da je pomalo bezukusna.
Međutim ovdje je potrebno naglasiti svu ljekovitost kopriva, a kod samog kuhanja imate veliku slobodu da dodajete začine koji će juhi dati konačni okus. U velikom broju recepata vidjet ćete kako možete dodati malo proljetne juhe koja će dati taj intenzivan okus.
Juha od koprive:
- sol
- papar
- 400 g mladih kopriva
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlice vrhnja za kuhanje
- 3 žlice kiselog vrhnja
Prvo ćete uzeti koprive koje očistite i na kojima otrgate listove. Vodu koja je prokuhala posolimo i dodamo malo maslinovog ulja. U tu vodu zatim dodamo koprive, narezan češnjak te pustite da kuha još neko vrijeme.
Tada koprivu izmješate štapnim mikserom, gdje dodate malo vrhnja za kuhanje. Pustite da kuha još neko vrijeme i zatim poslužite. Kod posluživanja juhu možete ukrasiti s malo kiselog vrhnja i svježeg papra.