• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Juha od ječma s povrćem
juha od ječma
Juha od ječma, Foto: Heike Rau/Shutterstock

Juha od ječma s povrćem

Objavljeno: 02.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Ova ječmena juha ukusan je lagani obrok za ljeto čak i ako ne namjeravate nakon nje nastavljati dalje sa nekim drugim slijedom jela. Ječam je žitarica bogata vlaknima i dati će vam osjećaj sitosti bez težine u trbuhu. Dodatak slanine čini je bogatijom i punijom pa stoga može poslužiti i kao samostalan obrok kada se sunce popne u zenit.

juha od ječma

Potrebno je prvo pripremiti sastojke. Slaninu izrežite na kockice srednje veličine. Krumpir je potrebno oguliti baš kao i luk i mrkvu. Jednako učinite i sa celerom. Radite li ovu juhu za četvero ulijte u lonac 1.5. litru vode i dodajte joj narezanu slaninu. Povrće stavljajte u vodu tek kada proključa i ubacite još i list lovora.

Ubacite kocku koja vam je po volji. Može biti ona za mesnu juhu ili pak za povrtnu. Nakon što se kocka raspadne i prožme svu tekućinu dodajte oprani i ocijeđeni ječam. Smanjite vatru i kuhajte još 45 minuta. Možete ubaciti dio parmezana u juhu kada je pri kraju sa kuhanjem pa pri posluživanju posipati još malo po vrhu ili pak dodati parmezan samo pri posluživanju ako ga ne vole svi ukućani. Dobar tek!

Sastojci (za 4 osobe):

  • 200 g ječma
  • 1 celer
  • 1 krumpir
  • glavica luka
  • 1 mrkva
  • 2 žlice maslinova ulja (najbolje ekstra djevičanskog maslinovog ulja)

Autor: L.K.

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

kruske s vocem

Kruške punjene suhim voćem

Kruška je slatko voće mekane i lagano zrnato teksture, bogata sokom. Dobar je izvor dijetalnih vlakana te antioksidanata što je svrstava u skupinu idealnih namirnica za jačanje imunološkog sustava. Kuhane kruške izvrsno …

muffini sa zobenim pahuljicama

Ukusni i zdravi muffini sa zobenim pahuljicama

Kao dio našeg poziva da nam čitatelji pokažu svoje muffine, objavljujemo prvi u nizu - ukusne i zdrave muffine sa zobenim pahuljicama naše drage Ane čiji su nam muffini bili iznimno zanimljivi na …

Princes krafne koje ćete obožavati

Mekano, puflasto, ukusno?? To su ove najdivnije princess krafne koje ja zovem princezice. Rađene su od domaćih jaja i zato se ovako žute. A punjene su i sjajnom žutom kremom te lagano tučenim šlagom. Želite recept? Imate …

Prethodna objava: «krumpir s vrhnjem Krumpir s vrhnjem i sirom
Sljedeća objava: Griz knedle griz knedle»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.