Koliko smo se puta znali naći u blizini neke kuće gdje nam je zamirišalo nešto pečeno sa roštilja. To nije uvije bilo meso nego kojekakve kombinacije u čijem smo mirisu znali uživati. Jela sa roštilja spremaju se već neko vrijeme, a već duže vremena postala su sinonim za okupljanje većeg broja ljudi prilikom raznih događaja, bilo rođendana ili nekih drugih fešti.
Jela sa roštilja nisu tipična samo za ovo područje nego i za ostakak svijeta. Možemo slobodno reći kako su Amerikanci možda najviše od svih usavršili taj ritual spremanja mesa i drugih namirnica na taj zamaman način. Danas kao što smo već spomenuli, postoji velik broj kombinacija koje se spremaju na roštilju.
Možemo početi sa mesom koje nam nudi velik izbor. Tu su razni ražnjići od kojih su zasigurno najprivlačnije one kombinacije koje se odnose na nevjerojatan spoj povrća i mesa, kao što je slučaj sa puretinom te paprikom i tikvicama. Osim ražnjića tu je meso pečeno u šnitama, odnosno komadima kao što je to slučaj s vratinom, krmenadlima i naravno kobasicama.
Zasigurno najfinija i možda najzdravija kombinacija zasigurno se odnosi na ribu sa roštilja koja može priuštiti pravi užitak ručka, pa i večere. Osim ribe tu su razne kombinacije povrća gdje je najraširenija zasigurno paprika i naravno tikvice koje same nekad mogu biti dovoljne da se najedemo.
Roštilj je itekako zahvalan način spremanja za razne vrste mesa, povrća pa čak i kruha kada ga želimo malo popržiti, a već je dovoljno star da ga više ne možemo jesti. Pored toga što uživamo u zaista finim kombinacijama, roštilj nam pruža priliku da se družimo i opustimo pored vatre.
Ako ste slučajno dobili želju za roštiljanje tada se nadamo da smo vam barem dali ideju kada budete razmišljali o tome, što će se peći na samom roštilju. Izbora jer puno, a na vama je da odlučite. Dakle bilo to neko začinjeno meso, povrće ili kombinacija toga oboje, svejedno je, jer što god stavili dobit ćete zaista odličnu kombinaciju za sebe i svoje goste.