• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Jela s roštilja
Jela sa roštilja, Foto: dexns/Shutterstock

Jela s roštilja

Objavljeno: 11.04.2012. Autor: Sanja Štetić

Koliko smo se puta znali naći u blizini neke kuće gdje nam je zamirišalo nešto pečeno sa roštilja. To nije uvije bilo meso nego kojekakve kombinacije u čijem smo mirisu znali uživati. Jela sa roštilja spremaju se već neko vrijeme, a već duže vremena postala su sinonim za okupljanje većeg broja ljudi prilikom raznih događaja, bilo rođendana ili nekih drugih fešti.

Jela sa roštilja, Foto: dexns/Shutterstock

Jela sa roštilja nisu tipična samo za ovo područje nego i za ostakak svijeta. Možemo slobodno reći kako su Amerikanci možda najviše od svih usavršili taj ritual spremanja mesa i drugih namirnica na taj zamaman način. Danas kao što smo već spomenuli, postoji velik broj kombinacija koje se spremaju na roštilju.

Možemo početi sa mesom koje nam nudi velik izbor. Tu su razni ražnjići od kojih su zasigurno najprivlačnije one kombinacije koje se odnose na nevjerojatan spoj povrća i mesa, kao što je slučaj sa puretinom te paprikom i tikvicama. Osim ražnjića tu je meso pečeno u šnitama, odnosno komadima kao što je to slučaj s vratinom, krmenadlima i naravno kobasicama.

Zasigurno najfinija i možda najzdravija kombinacija zasigurno se odnosi na ribu sa roštilja koja može priuštiti pravi užitak ručka, pa i večere. Osim ribe tu su razne kombinacije povrća gdje je najraširenija zasigurno paprika i naravno tikvice koje same nekad mogu biti dovoljne da se najedemo.

Roštilj je itekako zahvalan način spremanja za razne vrste mesa, povrća pa čak i kruha kada ga želimo malo popržiti, a već je dovoljno star da ga više ne možemo jesti. Pored toga što uživamo u zaista finim kombinacijama, roštilj nam pruža priliku da se družimo i opustimo pored vatre.

Ako ste slučajno dobili želju za roštiljanje tada se nadamo da smo vam barem dali ideju kada budete razmišljali o tome, što će se peći na samom roštilju. Izbora jer puno, a na vama je da odlučite. Dakle bilo to neko začinjeno meso, povrće ili kombinacija toga oboje, svejedno je, jer što god stavili dobit ćete zaista odličnu kombinaciju za sebe i svoje goste.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

waffle

Klasični waffli na malo drugačiji način

Waffle na ovaj način radim često, pogotovo kad mi treba vremena za odmoriti između pripreme i papanja. Malo su "gumenije" teksture od klasičnih, ali dugo mi ostanu fini i sočni. Već sad sam dobila par dobrih povratnih …

crumble-od-borovnica

Crumble od borovnica

Crumble od borovnica je biskvitni kolač s mrvičastim posipom, a upravo spomenuti crumble podiže biskvitni kolač na jednu novu razinu. Daje joj poseban element hrskavosti pa tako na prvi pogleda dosadan i uobičajen kolač …

bijela glazura

Bijela glazura

Priprema kolača ponekad može predstavljati pravi izazov, ali i užitak svim onima koji ne mogu zamisliti svoj život bez malo slatkog. Prilikom pripreme raznih slastica glazura je nezaobilazna. Ona se koristi za …

Prethodna objava: « Čokoladna torta
Sljedeća objava: Proteinska dijeta i recepti »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.