• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Jastog s limunom i konjakom
jastog
Jastog, Foto: 2nix/Shutterstock

Jastog s limunom i konjakom

Objavljeno: 06.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Iako jastog nije jelo koje konzumiramo na svakodnevnoj bazi ipak je u redu povremeno se počastiti ovim slasnim specijalitetom. Brzo je gotovo jer jastoga ne treba prepeći. Stoga želite li jedan dan samo iznenaditi ukućane nečim novim i zanimljivim ili zaintrigirati svoje goste uparite jastoga sa ovim neobičnim društvom konjaka i limuna.

jastog
Jastog, Foto: 2nix/Shutterstock

Pa započnimo. Otopite maslac u tavi i dodajte mu umak od rajčice. Kada malo prokrčka dodajte žlicu senfa. Može običan, ali i onaj koji u sebi sadržava med. Po želji možete dodati i worchester umak želite li nešto jači okus. Sada dodajte naribanu limunovu koricu i sok jednog limuna i ulijte konjak. Posipajte soli i papra po želji.

Razrežite donji dio oklopa tako da gornji ostane čitav. Meso prelijte umakom i posložite u vatrostalnu posudu i poklopite. Pecite u pećnici na 200°C 20 minuta. Poslužite toplo i po želji pokapajte još limunovim sokom prije posluživanja. Dobar tek!

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 jastogova repa
  • 100 g maslaca
  • 1 limun
  • senf (može i onaj sa medom)
  • 1 žlica umaka od rajčice
  • 4 žlice konjaka
  • sol i papar

Autor: L.K.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

muffini od limuna

Osvježavajući, ukusni muffini s limunom

U zadnje vrijeme imam potrebu udovoljavati svojima kod kuće. Moji obožavaju meke i osvježavajuće kolačiće pa kad god idem u posjetu, napravim im nešto na brzinu. Jer ja ih baš volim pripremati. Pogotovo kad su …

Mini kuglofi koji će vas osvojiti na prvi pogled

Dok sužavamo izbor kolača za blagdane, pišem Vam recept za odlične, ukusne, jednostavne i sočne mini kuglofe. Trenutno sam zapela na ovim suhim kolačima jer se trudim udovoljiti baki i dedi maksimalno. No moram reći, …

Božićni kuglof

Kuglof je s vremenom postao jedan od onih kolača koji predstavljaju nezaobilazni desert na stolu tijekom blagdana. Možemo slobodno reći kako je postao simbolom raznih svečanosti kada smo htjeli ostaviti dojam koliko na …

Prethodna objava: «kajgana sa šparogama Kajgana sa šparogama
Sljedeća objava: Francuski krumpir francuski krumpir»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.