• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Jastog s limunom i konjakom
jastog
Jastog, Foto: 2nix/Shutterstock

Jastog s limunom i konjakom

Objavljeno: 06.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Iako jastog nije jelo koje konzumiramo na svakodnevnoj bazi ipak je u redu povremeno se počastiti ovim slasnim specijalitetom. Brzo je gotovo jer jastoga ne treba prepeći. Stoga želite li jedan dan samo iznenaditi ukućane nečim novim i zanimljivim ili zaintrigirati svoje goste uparite jastoga sa ovim neobičnim društvom konjaka i limuna.

jastog
Jastog, Foto: 2nix/Shutterstock

Pa započnimo. Otopite maslac u tavi i dodajte mu umak od rajčice. Kada malo prokrčka dodajte žlicu senfa. Može običan, ali i onaj koji u sebi sadržava med. Po želji možete dodati i worchester umak želite li nešto jači okus. Sada dodajte naribanu limunovu koricu i sok jednog limuna i ulijte konjak. Posipajte soli i papra po želji.

Razrežite donji dio oklopa tako da gornji ostane čitav. Meso prelijte umakom i posložite u vatrostalnu posudu i poklopite. Pecite u pećnici na 200°C 20 minuta. Poslužite toplo i po želji pokapajte još limunovim sokom prije posluživanja. Dobar tek!

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 jastogova repa
  • 100 g maslaca
  • 1 limun
  • senf (može i onaj sa medom)
  • 1 žlica umaka od rajčice
  • 4 žlice konjaka
  • sol i papar

Autor: L.K.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

američke palačinke s medenom kremom

Američke palačinke s medenom kremom od aronije

Kad vam padne šećer najbolje rješenje za taj problemčić leži upravo u američkim palačinkama. Ja sam za ovu priliku koristila Letifico medenu kremu od aronije i sjeckane bademe i kombinacija je odlična, stoga evo …

Muffini, jednostavan desert

Ljubitelj ste slatkog, a niste zainteresirani za spremanje kompliciranih kolača, savjetujemo vam da pokušate s malo jednostavnijim kombinacijama. Među te kombinacije možemo uključiti i muffine koji su jedni od …

Prhka i ukusna pita od borovnica

Danas imam za vas hrskavu, prhku, ukusnu i aromatičnu pitu od borovnica koju ćete, sigurna sam, odmah zavoljeti! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 250 g glatkog brašna 100 g maslaca jaje prašak za …

Prethodna objava: «kajgana sa šparogama Kajgana sa šparogama
Sljedeća objava: Francuski krumpir francuski krumpir»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.