• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Jaje na oko
jaje na oko

Jaje na oko

Objavljeno: 20.03.2014. Autor: Sanja Štetić

Ne postoji bolje nego kada za vrlo kratko vrijeme uspijete napraviti obrok kojim ćete zadovoljiti sve svoje prehrambene potrebe za taj dan. Kažu da je doručak najvažniji obrok i da ga nije dobro propuštati jer upravo on pruža najbolji početak svakog dana. Postoji li bolji način da započnete dan nego s jajima na oko?

jaje na oko

Jeste li za jaje na oko? Upravo je ovo jelo poslužilo kao spas svim onima koji su imali tu čast da se po prvi put u životu suoče s novom tehnikom, zvanom kuhanje. Ne postoji bolji način da uđete u svijet kulinarstva nego uz pomoć pečenih jaja.

Za pečena jaja na oko morate imati pravu tavu primjerenu ovakvim jelima. Prvo što morate učiniti je zagrijati ulje i onda nakon što ste razbili jaja odmah ih staviti na vruće ulje. Važno je da jaja ne razbijate u posebnoj posudi i onda stavljate na tavu, nego ih direktno nakon razbijanja stavljate na vruće ulje.

Pazite da vatra nije prejaka i odmah kada ste stavili jaja malo ih posolite i dodate peršina. Važno je da jaja imaju podjednaku bjelinu s gornje i donje strane. Pazite da vam ne zagore i poslužite najbolji doručak.

Za jaja na oko potrebne su vam sljedeće namirnice:

  • 4 jaja
  • malo soli
  • malo peršina
  • ulje

Autor: S.Š., Foto: ilolab/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

domaca granola

Granola – domaći musli s maslacem od lješnjaka

Kupovni musli su zatrpani šećerom stoga je uvijek bolja opcija napraviti domaće. Za doručak odlična ideja koja je jako hranjiva i održava visoku razinu energije. Možete imati brz i zdrav obrok za svega pola sata kojeg …

Kuglice s limunom i kurkumom

Ukusne i zdrave kuglice s limunom i kurkumom

Hrana koju jedemo doslovno postaje dio nas na najdubljoj staničnoj razini. Ako ste i vi jedan od onih koji traže osjećaj zadovoljstva i energije tijekom dana predlažem vam da isprobate slatko kiselkaste kuglice sa …

coko banana bread

Čoko banana bread

Uvijek gledam da sama napravim bademovo brašno. Kupovna brašna mi nemaju taj neki poseban "gušt". I tako je bilo sve dok nisam dobila Letifico bademovo brašno. Takve savršene teksture i okusa, da bez razmišljanja mogu …

Prethodna objava: «coca-cola torta Coca-cola torta
Sljedeća objava: Dagnje na buzaru dagnje na buzaru»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.