Ne postoji bolje nego kada za vrlo kratko vrijeme uspijete napraviti obrok kojim ćete zadovoljiti sve svoje prehrambene potrebe za taj dan. Kažu da je doručak najvažniji obrok i da ga nije dobro propuštati jer upravo on pruža najbolji početak svakog dana. Postoji li bolji način da započnete dan nego s jajima na oko?
Jeste li za jaje na oko? Upravo je ovo jelo poslužilo kao spas svim onima koji su imali tu čast da se po prvi put u životu suoče s novom tehnikom, zvanom kuhanje. Ne postoji bolji način da uđete u svijet kulinarstva nego uz pomoć pečenih jaja.
Za pečena jaja na oko morate imati pravu tavu primjerenu ovakvim jelima. Prvo što morate učiniti je zagrijati ulje i onda nakon što ste razbili jaja odmah ih staviti na vruće ulje. Važno je da jaja ne razbijate u posebnoj posudi i onda stavljate na tavu, nego ih direktno nakon razbijanja stavljate na vruće ulje.
Pazite da vatra nije prejaka i odmah kada ste stavili jaja malo ih posolite i dodate peršina. Važno je da jaja imaju podjednaku bjelinu s gornje i donje strane. Pazite da vam ne zagore i poslužite najbolji doručak.
Za jaja na oko potrebne su vam sljedeće namirnice:
- 4 jaja
- malo soli
- malo peršina
- ulje
Autor: S.Š., Foto: ilolab/Shutterstock