• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Novosti / Intervju s food blogerom: Darko Debić – Samo jedan griz

Intervju s food blogerom: Darko Debić – Samo jedan griz

Objavljeno: 05.02.2019. Autor: Maja Zajačko

Danas vam donosimo priču našeg novog gastro kolumnista Darka Debića, food blogera koji stoji iza bloga Samo jedan griz.

Oduševljeni njegovom kreativnošću i egzotičnim jelima želimo mu dobrodošlicu u našu gastro zajednicu iskusnih food blogera kolumnista.

U nastavku pročitajte kako je započeo svoju gastro priču, koja bi tri sastojka ponio na pusti otok i koji recept je odlučio podijeliti s vama kao dio svoje kolumne.

Kako je započela tvoja gastro priča?

Kao i kod većine počeci su bili u djetinjstvu, gledajući i pomažući mami pri kuhanju. Nastavilo se školovanjem za kuhara, nakon toga sam imao sreću zaposliti se u vrhunskom hotelu i raditi tamo vise od dvadeset godina. Putovanja su mi dosta proširila i kulinarske vidike.

Kako bi opisao svoj blog Samo jedan griz novim čitateljima?

Samo jedan griz je blog kojim pokušavam čitateljima približiti jela koja me oduševljavaju, podijeliti pokoji savjet i zainteresirati ih da se i sami okušaju u njihovoj pripremi.

khajoor

Iz čega crpiš inspiraciju za recepte? Poznatih kuhara, neke knjige s receptima?

Inspiraciju većinom crpim iz putovanja, ali je često nalazim i u neposrednoj blizini. Ponekad je dovoljno otići na plac, prošetati prirodom i ideje dolaze same.

Koji je tvoj najveći neuspjeh u kuhinji? Postoji li nešto određeno što ti nikad ne uspijeva koliko god puta to pokušao napraviti?

Kod prvih susreta s kuhinjom bilo je tu svega i svačega, skužio sam da je bitno s veseljem pristupiti kuhanju, kada nemate volje i kuhate na silu, teško da će rezultat biti dobar.

Koja je najbolja i najgora stvar u tome da budeš food bloger?

Čitateljima nudim provjerena jela, nadam se da će im recepti pomoći i ubrzati njihovo kulinasko umijeće, dati nove ideje za vječno pitanje: “Što sutra kuhati?” 🙂

cokoladni cupcakes

A najgora…nema je.

Kad bi morao birati tri (3) sastojka koja bi ponio na pusti otok sa sobom, koje bi sastojke odabrao?

Riža, zeleni čaj i natto – fermentirana soja. Nadam se da na pustom otoku raste neko voće i jestivo bilje.

Koja su to tri (3) sastojka koja svjesno izbjegavaš ili eliminiraš čak i kada se u receptu traži da se doda?

Nijedan sastojak mi nije na crnoj listi. Uvijek nastojim koristiti organske namirnice i izbjegavati gotova jela, konzervirane namirnice, ali naravno, to nije baš uvijek moguće.

Preferiraš li neku određenu vrstu kuhinje?

Preferiram azijsku kuhinju. Raznovrsna je, karakterizira je brza priprema i kratka termička obrada namirnica, koristi se puno voća, povrća i začina.

mitarashi dango s bucom

Koji je tvoj omiljeni recept s bloga?

Blog je tek u začetku, tako da ne mogu jedan recept izdvojiti. Moj prvi recept koji je ujedno i prvi objavljen na Gastronomija.hr mi je je jako drag – šrilankanski curry s bučom. Šri Lanka je zemlja prekrasnih ljudi, tamo se osjećam zaista dobrodošlo, uživao sam u svakoj kuharskoj radionici i sva jela uključio u svoje svakodnevne jelovnike.

Curry od buče je jedno od takvih jela, u koje se zaljubite na prvo kušanje.

Zahvaljujemo Darku na izdvojenom vremenu i što nam je strpljivo odgovorio na sva pitanja kako bismo ga mogli malo pobliže upoznati. Svakako vas pozivamo da ostanete pratiti Darkova gastro iskustva i recepte na Gastronomija.hr, a u međuvremenu svakako zavirite u njegov blog i Instagram profil.

Maja Zajačko
Maja Zajačko

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Novosti

Želite se zasladiti?

Smokvenjak

Ako niste čuli, smokvenjak predstavlja tradicionalnu hranu primorskih krajeva, a posebno razna mjesta na samom otoku Cresu, gdje se već neko vrijeme njeguje tradicija očuvanja onog što su nam ostavili naši …

torta od sira

Cheesecake s višnjama

Ako želite desert bez pečenja tada je cheesecake sa višnjama pravo rješenje. Ova poslastica oduševljava mlade i starije, a može se jesti u bilo koje doba godine. Osvježavajući okus deserta odvest će vas u neke daleke …

Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu

Svi znamo što su buhtli. Dizano tijesto koje se najčešće kombinira sa nekim voćem ili čokoladom. Svakoga dana ih možemo kupiti u pekarnama, ali možemo ih pripremiti i kod kuće. Ono što je za buhtle specifično je da se …

Prethodna objava: « Špagete od tikvica s umakom od avokada
Sljedeća objava: Londoneri – kolač kojem se uvijek vraćamo »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.