• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Novosti / Intervju s food blogerom: Darko Debić – Samo jedan griz

Intervju s food blogerom: Darko Debić – Samo jedan griz

Objavljeno: 05.02.2019. Autor: Maja Zajačko

Danas vam donosimo priču našeg novog gastro kolumnista Darka Debića, food blogera koji stoji iza bloga Samo jedan griz.

Oduševljeni njegovom kreativnošću i egzotičnim jelima želimo mu dobrodošlicu u našu gastro zajednicu iskusnih food blogera kolumnista.

U nastavku pročitajte kako je započeo svoju gastro priču, koja bi tri sastojka ponio na pusti otok i koji recept je odlučio podijeliti s vama kao dio svoje kolumne.

Kako je započela tvoja gastro priča?

Kao i kod većine počeci su bili u djetinjstvu, gledajući i pomažući mami pri kuhanju. Nastavilo se školovanjem za kuhara, nakon toga sam imao sreću zaposliti se u vrhunskom hotelu i raditi tamo vise od dvadeset godina. Putovanja su mi dosta proširila i kulinarske vidike.

Kako bi opisao svoj blog Samo jedan griz novim čitateljima?

Samo jedan griz je blog kojim pokušavam čitateljima približiti jela koja me oduševljavaju, podijeliti pokoji savjet i zainteresirati ih da se i sami okušaju u njihovoj pripremi.

khajoor

Iz čega crpiš inspiraciju za recepte? Poznatih kuhara, neke knjige s receptima?

Inspiraciju većinom crpim iz putovanja, ali je često nalazim i u neposrednoj blizini. Ponekad je dovoljno otići na plac, prošetati prirodom i ideje dolaze same.

Koji je tvoj najveći neuspjeh u kuhinji? Postoji li nešto određeno što ti nikad ne uspijeva koliko god puta to pokušao napraviti?

Kod prvih susreta s kuhinjom bilo je tu svega i svačega, skužio sam da je bitno s veseljem pristupiti kuhanju, kada nemate volje i kuhate na silu, teško da će rezultat biti dobar.

Koja je najbolja i najgora stvar u tome da budeš food bloger?

Čitateljima nudim provjerena jela, nadam se da će im recepti pomoći i ubrzati njihovo kulinasko umijeće, dati nove ideje za vječno pitanje: “Što sutra kuhati?” 🙂

cokoladni cupcakes

A najgora…nema je.

Kad bi morao birati tri (3) sastojka koja bi ponio na pusti otok sa sobom, koje bi sastojke odabrao?

Riža, zeleni čaj i natto – fermentirana soja. Nadam se da na pustom otoku raste neko voće i jestivo bilje.

Koja su to tri (3) sastojka koja svjesno izbjegavaš ili eliminiraš čak i kada se u receptu traži da se doda?

Nijedan sastojak mi nije na crnoj listi. Uvijek nastojim koristiti organske namirnice i izbjegavati gotova jela, konzervirane namirnice, ali naravno, to nije baš uvijek moguće.

Preferiraš li neku određenu vrstu kuhinje?

Preferiram azijsku kuhinju. Raznovrsna je, karakterizira je brza priprema i kratka termička obrada namirnica, koristi se puno voća, povrća i začina.

mitarashi dango s bucom

Koji je tvoj omiljeni recept s bloga?

Blog je tek u začetku, tako da ne mogu jedan recept izdvojiti. Moj prvi recept koji je ujedno i prvi objavljen na Gastronomija.hr mi je je jako drag – šrilankanski curry s bučom. Šri Lanka je zemlja prekrasnih ljudi, tamo se osjećam zaista dobrodošlo, uživao sam u svakoj kuharskoj radionici i sva jela uključio u svoje svakodnevne jelovnike.

Curry od buče je jedno od takvih jela, u koje se zaljubite na prvo kušanje.

Zahvaljujemo Darku na izdvojenom vremenu i što nam je strpljivo odgovorio na sva pitanja kako bismo ga mogli malo pobliže upoznati. Svakako vas pozivamo da ostanete pratiti Darkova gastro iskustva i recepte na Gastronomija.hr, a u međuvremenu svakako zavirite u njegov blog i Instagram profil.

Maja Zajačko
Maja Zajačko

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Novosti

Želite se zasladiti?

Dalmatinske fritule

Osim poznatih uštipaka u kojima još uvijek znamo uživati kada se nađemo na selu, postoje i drugi stariji recepti koji nam izazivaju slinu na usta. Pritom naravno mislimo na razne varijacije koje se rade od tijesta. Tu …

domaća granola od banane

Domaća granola od banane

Donosim vam recept za domaću banana granolu, složenu sa grčkim jogurtom i svim mogućim voćem koje sam pobrstila sa Lidlovih polica i osječke tržnice. Ako volite banana bread, ovo će te voljeti još više! Recept za domaću …

vanilin kiflice

Vanilin kiflice s orasima koje se tope u ustima

Vjerojatno ste još kao djeca razmišljali kako ćete jednog dana poput svoje mame i bake stajati u kuhinji s nekoliko recepata i pripremati neke od ukusnijih kolača. Za sve one koji su o tome razmišljali dan je došao i sad …

Prethodna objava: « Špagete od tikvica s umakom od avokada
Sljedeća objava: Londoneri – kolač kojem se uvijek vraćamo »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.