• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Magazin / Novosti / Intervju s food blogericom: Nina Stojanov
intervju s ninom stojanov naslovna

Intervju s food blogericom: Nina Stojanov

Objavljeno: 30.11.2018. Autor: Maja Savanović

Nina Stojanov, food blogerica koja stoji iza Instagram stranice Dalmatian Things With Nina, odvojila je malo vremena kako bi razgovarala s nama o svojoj kuhinji, receptima i što je utjecalo na nju da počne dijeliti svoju hranu s Instagram zajednicom.

Primjer je uspješne, ambiciozne, moderne žene koja svakodnevno oduševljava svoje pratitelje svojom ukusnom hranom koju (priznajemo!) nismo mogli prestati “jesti očima”.

Nina ima mnogo ideja za slatka i slana jela i nevjerojatan pogled na život i hranu te nam je drago da je postala dio naše zajednice food blogera kolumnista koji dijele svoje ukusne kreacije na Gastronomiji.

Što ju motivira, što joj nikako ne ide od ruke, planove za budućnost i kakve sve to ima veze s Petrom Grašom pročitajte u nastavku.

Recite nam nešto o svojoj Instagram stranici Dalmatian Things With Nina. Kako ste se odlučili početi dijeliti svoje recepte na Instagramu?

Moj Instagram profil Dalmatian Things With Nina je započeo sasvim slučajno s prvim jelom koje sam pripremila u novoj kuhinji i bilo mi je simpatično uslikati ga… Tako je krenulo… fotografiju po fotografiju i eto me.

nina stojanov kuhinja i slastice

Recepte sam počela pisati na zahtjev ljudi koji su me počeli pratiti.

Nemate još svoj blog, planirate li ga u budućnosti imati?

Svoj blog uskoro počinjem pisati i jako se radujem tome.

Iz čega crpite inspiraciju? Poznatih kuhara, mame, neke knjige s receptima?

Inspiraciju najviše crpim iz svog supruga jer me dosta toga naučio kuhanju, a i od mame koja je cijeli život kuharica pa vučem i od nje korijenje.

Većinom se dogodi “ta ideja” u glavi i moram je odmah provesti u djelo kako bi uvjerila samu sebe da će to biti još jedno uspješno jelo.

Kuhati ili voliš ili ne voliš.

Koji je vaš najveći neuspjeh u kuhinji? Postoji li nešto određeno što vam nikad ne uspijeva koliko god puta to pokušali napraviti?

Moj jedini problem u kuhinji je ponekad sol. Volim slano i eksperimentirati sa začinima pa možda ponekad i pretjeram.

Što mislite koja je najbolja i najgora stvar u tome da budete food bloger?

Najbolja stvar kod toga da si food bloger je u tome da uživaš u onome što spremaš jer će to ljudi prepoznati i jednako dijeliti užitak s tobom. Najgore što se može dogoditi je da ne vjeruješ u sebe i ono što kuhaš.

Kad biste morali birati tri (3) sastojka biste ponijeli na pusti otok sa sobom, koje biste odabrali?

Na pusti otok ponijela bih 3 sastojka : sol, vodu i tortu. Bez toga ne mogu.

Koja su to tri (3) sastojka koju svjesno izbjegavate ili eliminirate čak i kada se u receptu traži da se doda?

Kad se radi o recepturi, rijetko kad što eliminiram iz njega, obično samo promijenim gramažu ili sastojak.

keksici s limunom

Ako biste mogli zabraniti/izbrisati bilo koju vrstu hrane/jela, sa zemlje, što bi to bilo?

Sa zemlje bih izbrisala samo žabe i zmije, to nikad ne bih probala ni u kojem jestivom smislu.

Preferirate li neku određenu vrstu kuhinje?

Volim svaku vrstu kuhinje, ali moja teži više dalmatinskoj. Ali jednako volim slavonsku i meksičku hranu.

Ako biste mogli imati četiri (4) osobe (bilo tko na svijetu) na večeri, tko bi oni bili?

Kad bi mogla sastaviti večeru sa 4 osobe na ovom svijetu bile bi to : moja kćer, moj sin i moj suprug, a pjevao bi Petar Grašo. 😊

Pratite li i ostale food blogere? Koji su vam najdraži?

Ostale food blogere naravno da pratim i divim se jednako svima. Na ovom svijetu ima toliko puno umjetnika, i kad je već virtualni svijet preuzeo sve pa neka makar vlada nešto korisno.

Nemam najdražeg food blogera, svi su mi jednako dragi, ali prvi feed koji sam vidjela bio je od Domaćice Sanje.

Koji je vaš omiljeni recept koji ste podijelili na Instagramu?

Moj omiljeni recept koji sam podijelila na svom IG profilu bio je kolač sa žižulama i kremu od srdela i slanih inćuna.

View this post on Instagram

Da li su vam poznate zizule? Malo slatko dalmatinsko voce. Smislila sam s njima neku socnu biskvitnu kombinaciju. Sto kazete? ❤ za njega! #sweet #sweetmagazine #pastry #pastrylove #pastrylover #pastryphoto #foodartblog #foodpick #foodforfoodie #foodbloger #instafoodie #instapic #instayum #yummyyummy #yummy #buzzfeeddiy #feed #feedfeed #instaphotography #instadesert #deserts #delicious #foodism #foodisfuel #f52grams @f52grams #photography #instadaily #instamom

A post shared by Nina Stojanov (@dalmatian_things_with_nina) on Sep 5, 2018 at 12:37pm PDT

View this post on Instagram

Napravila sam namaz od slanih incuna i srdela. Sa teksturom sam prezadovoljna a okus je savrsen. Recept ce biti napisan u najkracem roku a vi javite svoje dojmove! 💛💚🐟 #foodblog #instafood #foodbloger #eats #foodphoto #foodpick #homecooking #foodlove #foodporn #fish #instaphoto #goodeats #truecooks #eatingfortheinsta #foodforfoodies #eatgood #foodoftheday #foodism #yummy #delicious #tasty #culinary #foodaddict #cooking #foodie #instapic #foodbloger #foodprnshare #f52grams #feedfeed

A post shared by Nina Stojanov (@dalmatian_things_with_nina) on Sep 3, 2018 at 7:09am PDT

Zahvaljujemo Nini što je s nama podijelila svoje misli i veselimo se njenim kolumnama te predlažemo da ostanete pratiti Ninine gastro misli i recepte na Gastronomiji.

Maja Savanović
Maja Savanović

Ja sam Maja, mama dječaku i djevojčici. Svakodnevno pratim razne svjetske food blogove u potrazi za najnovijim food trendovima i kreativnim (i provjerenim!) receptima. S višegodišnjim iskustvom u marketingu i istraživanju, poziciju glavne urednice na Gastronomiji prihvatila sam s veseljem u nadi da ću zajednicu iskusnih food blogerica i blogera približiti čitateljima koji traže inspiraciju za kuhanje u isprobanim receptima naših food blogera.

Kategorija: Novosti

Želite se zasladiti?

Američki chocolate chip cookies

Vjerojatno ne postoji domaćica koja jednom u svom životu nije oduševila svoje ukućane s ovom ukusnom poslasticom. Radi se o pravom američkom desertu koji je zahvaljujući jednostavnosti pripreme doživio razne varijacije i …

Boem kocke

Boem kocke su ukusan kolač koji ste zasigurno već imali prilike probati. Pitate li desetak ljudi koji im je najdraži kolač na svijetu netko od njih će zasigurno glasati baš za ovaj. Odličnog je okusa i izgleda lijepo i …

domace kocke

Domaće kocke

Domaće kocke su pravi kolač kojim možete iznenaditi svoje ukućane. Ovaj jednostavan i brzinski kolač jedan je od onih, za svaki dan. Izgledom nije nimalo spektakularan ali okusom i aromom, mamit će vaša nepca. …

Prethodna objava: «slatkaton bozicno maratonsko pecenje kolaca Slatkaton – božićno maratonsko pečenje kolača
Sljedeća objava: Recept za kesten pire kesten-pire»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.