• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Hrenovke u tijestu
hrenovke u tijestu

Hrenovke u tijestu

Objavljeno: 13.01.2014. Autor: Dubravka Kalafatić

Ponekad za fina jela ne treba puno iskustva i vremena. Takve su i čuvene hrenovke u tijestu. One su idealne kako za doručak tako i u zakusci uz pivo. Želite li pripremiti ovaj jednostavan i brz zalogaj potrebno je mlijeko, šećer i kvasac dobro izmiješati pa pustiti na toplom da se kvasac digne.  

hrenovke u tijestu

Maslac protisnite s brašnom, dodajte kvasac, jaje, žumanjak i sir te zamijesite malo čvršće tijesto. Bude li tijesto prečvrsto, dodajte mu malo mlijeka. Tijesto oblikujte u kuglu, pokrijte ga i ostavite na hladnom mjestu nekoliko sati. Razvaljajte ga na debljinu prsta pa filajte četvrtinom kuhane  hrenovke. Tijesto preklopite i krajeve slijepite.

Tijesto odozgo razrežite nožem na nekoliko mjesta, premažite žumanjkom, složite u namašćen i pobrašnjen pleh i pecite u pećnici na temperaturi cca 180° C dok tijesto ne bude zlatnožute boje.

Sastojci:

  • 1/2 kg brašna
  • 250g maslaca
  • 30g kvasca
  • 50ml mlijeka
  • 1 kocka šećera
  • 1 cijelo jaje
  • 1 žumanjak
  • 200g  sira “Gouda”
  • 12 hrenovki

Autor: D.K. Foto: Timolina/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

kokos prutici

Kokos prutići

Vrijeme je da počastite svoje nepce pravom poslasticom. Pustite sada sve komplicirane recepte za koje trebaju ne samo iskustvo nego i vrijeme te se okrenite nezaboravnim prutićima. S malo uloženog vremena ovim …

Najbolje proteinske, domaće energetske pločice

Znate li za one grozne floskule o tome kako su žene lude i komplicirane? E, pa nisu žene lude i komplicirane, nego su ljudi ludi i komplicirani. A žene su samo ljudi. A ljudi postanu takvi ako nemaju ispušni …

zdravi keksi srca

Zdravi keksi puni ljubavi

Meni je svaki dan Valentinovo jer sam okružena ljudima koje volim! Valentinovo bi trebalo biti 365 dana u godini, a ne samo taj jedan dan kada želimo pokazati nekome koliko ga volimo! Teško je pokloniti zdravlje, a to …

Prethodna objava: «loptice od lješnjaka Loptice od lješnjaka
Sljedeća objava: Jež torta jez torta»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.