• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Hladna pašta
Hladna pašta, Foto: Igor Dutina/Shutterstock

Hladna pašta

Objavljeno: 29.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Za sve one koji se smatraju velikim ljubiteljima tjestenine, imamo jedan zaista ukusan recept koji će zadovoljiti i one najveće skeptike. Naime radi se o pripremi jela koje ne zahtijeva previše vremena, a pored toga daje zaista dobar rezultat u kojem ćemo svi uživati.

Hladna pašta, Foto: Igor Dutina/Shutterstock

Vjerujemo da danas jako malo ljudi ne voli tjesteninu, a oni koji je vole, jedu je na različite načine, toplu i hladnu. Kada već spominjemo hladnu tjesteninu ili kako je ljudi s obale vole zvati, hladnu paštu, tada treba znati kako postoje recepti koji se nadovezuju uz to jelo.

Hladna pašta:

  • par kiselih krastavaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 vrečica majoneze
  • malo kiselog vrhnja
  • malo začina
  • pola glavice luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 paradajz
  • 25 dag tjestenine (mašnice)
  • 20 dag šunke
  • 2 tvrdo kuhana jaja

Tjesteninu je potrebno prvo skuhati te pustiti da se ohladi. Za to vrijeme uzmete sve sastojke koje ćete narezati na što sitnije komade, a jaja ćete pritom zdrobiti vilicom i sve dobro izmješati sa tjesteninom. Nakon što promiješate tjesteninu ostavite ju u frižideru i poslužite hladnu.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

Kuglof od lješnjaka u novom ruhu

Danas imam za vas ukusan i sočan kolač s lješnjacima u sasvim novom ruhu, stari okusi pretočeni u nešto novo i to vrlo privlačno, nadam se da se slažete sa mnom? Recept za kuglof od lješnjaka Sastojci potrebni za …

Jogurt, namirnica bogata proteinima

Jogurt je mliječni proizvod koji se dobiva prirodnim putem, pasterizacijom mlijeka u kojoj mliječni šećer prelazi u mliječnu kiselinu. Danas se ovaj kemijski proces najviše koristi u prehrambenoj industriji koja je …

Jednostavan domaći sladoled od 3 sastojka

Ne znam kako vi, ali ja volim kad većina stvari nastane u mojim rukama. Da se razumijemo, sladoled kupujemo u tonama, ali ja volim i ove "domaće". Želja mi je kupiti si aparat za sladoled, iako pored ovog recepta …

Prethodna objava: «tortilja Recept za tortilje
Sljedeća objava: Varaždinski klipići »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.