• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Hladna pašta
Hladna pašta, Foto: Igor Dutina/Shutterstock

Hladna pašta

Objavljeno: 29.03.2012. Autor: Sanja Štetić

Za sve one koji se smatraju velikim ljubiteljima tjestenine, imamo jedan zaista ukusan recept koji će zadovoljiti i one najveće skeptike. Naime radi se o pripremi jela koje ne zahtijeva previše vremena, a pored toga daje zaista dobar rezultat u kojem ćemo svi uživati.

Hladna pašta, Foto: Igor Dutina/Shutterstock

Vjerujemo da danas jako malo ljudi ne voli tjesteninu, a oni koji je vole, jedu je na različite načine, toplu i hladnu. Kada već spominjemo hladnu tjesteninu ili kako je ljudi s obale vole zvati, hladnu paštu, tada treba znati kako postoje recepti koji se nadovezuju uz to jelo.

Hladna pašta:

  • par kiselih krastavaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 vrečica majoneze
  • malo kiselog vrhnja
  • malo začina
  • pola glavice luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 paradajz
  • 25 dag tjestenine (mašnice)
  • 20 dag šunke
  • 2 tvrdo kuhana jaja

Tjesteninu je potrebno prvo skuhati te pustiti da se ohladi. Za to vrijeme uzmete sve sastojke koje ćete narezati na što sitnije komade, a jaja ćete pritom zdrobiti vilicom i sve dobro izmješati sa tjesteninom. Nakon što promiješate tjesteninu ostavite ju u frižideru i poslužite hladnu.

Kategorija: Nekategorizirano

Želite se zasladiti?

frape od jagode

Osvježavajući frape (smoothie) s jagodama

Kad se živa u termometru krene penjati sve više i više, vrijeme je da se rashladite ukusnim međuobrokom ili desertom. Znamo da što je toplije da nam se sve manje preko dana jede topla i masna hrana. Želimo nešto …

klasična cheesecake sa sirom

Cheesecake torta od sira

Cheesecake torta od sira već dugi niz godina oduševljava svojim predivnim okusom i jednostavnošću pripreme. Ovaj američki klasik postao je slavan i izvan američkih granica, a recepti za Cheesecake razmjenjuju se u nadi …

Čupavci

Recept za najsočnije čupavce

Čupavci su zasigurno jedan od onih kolača za koje možemo reći kako ih je poprilično jednostavno napraviti - biskvit, preljev za umakanje i kokos. Radi se o kolaču koji su spremale naše mame i bake, a koji nas uvijek …

Prethodna objava: «tortilja Recept za tortilje
Sljedeća objava: Varaždinski klipići »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.