Za sve one koji se smatraju velikim ljubiteljima tjestenine, imamo jedan zaista ukusan recept koji će zadovoljiti i one najveće skeptike. Naime radi se o pripremi jela koje ne zahtijeva previše vremena, a pored toga daje zaista dobar rezultat u kojem ćemo svi uživati.
Vjerujemo da danas jako malo ljudi ne voli tjesteninu, a oni koji je vole, jedu je na različite načine, toplu i hladnu. Kada već spominjemo hladnu tjesteninu ili kako je ljudi s obale vole zvati, hladnu paštu, tada treba znati kako postoje recepti koji se nadovezuju uz to jelo.
Hladna pašta:
- par kiselih krastavaca
- 2 režnja češnjaka
- 1 vrečica majoneze
- malo kiselog vrhnja
- malo začina
- pola glavice luka
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 paradajz
- 25 dag tjestenine (mašnice)
- 20 dag šunke
- 2 tvrdo kuhana jaja
Tjesteninu je potrebno prvo skuhati te pustiti da se ohladi. Za to vrijeme uzmete sve sastojke koje ćete narezati na što sitnije komade, a jaja ćete pritom zdrobiti vilicom i sve dobro izmješati sa tjesteninom. Nakon što promiješate tjesteninu ostavite ju u frižideru i poslužite hladnu.