• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Gulaš od fazana
Gulaš od fazana

Gulaš od fazana

Objavljeno: 29.03.2019. Autor: Martina Lovaković

Ako želite pripremiti pravu poslasticu za vaše ukućane i goste, gulaš od fazana je pravi izbor. Upravo ćete ovim gulašom pokazati svoje prave kulinarske vještine. Meso fazana se smatra cijenjenim i najukusnijim mesom divljači, no potrebno ga je pripremiti na pravi način.

Pošto se radi o nježnoj ptici, preporučuje se da se priprema na isti način kao i jarebica ili prepelica. Meso nema jak miris pa ga nije potrebno dugo pacati. Dovoljno ga je 24 sata prije pripreme ostaviti da odstoji sa začinima po želji. Neki čak smatraju da mariniranje nije potrebno jer će se tako izgubiti njegov prepoznatljiv miris i okus. Mi smo se ipak odlučili za lagani, kratki pac.

Kod mariniranja mesa ne treba pretjerivati. Dodajte sol i papar, lovor i ružmarin te dobro istrljajte meso, poklopite i čuvajte u hladnjaku do upotrebe. Nekoliko sati prije pripreme izvadite iz hladnjaka kako bi meso postiglo sobnu temperaturu.

Recept za gulaš od fazana

Sastojci za gulaš

  • fazan
  • 70 g mrkve
  • 40 g češnjaka
  • 170 g luka
  • 40 g pasirane rajčice
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 1,5 dl ulja
  • 17 g brašna
  • malo papra i soli
  • ružmarin

Priprema gulaša

Nakon što je meso fazana odstajalo u marinadi 24 sata, dobro ga osušite i izrežite na sitne kockice. Zagrijte ulje i stavite ga peći.

Kada se meso dobro zapeklo, izvadite ga i odložite sa strane, a na ulje na kojem se pekao fazan dodajte sitno narezan luk, češnjak i mrkvu.

Važno je da stalno miješate kako se povrće ne bi primilo za posudu, a kada primijetite da se povrće počelo sušiti dodajte papra, rajčice, brašna i malo ružmarina.

Nastavite miješati i vratite meso te dolijte vode tako da pokrije meso.

Nakon što zavrije dodajte malo vina i nastavite pirjati na laganoj vatri sve dok meso ne omekša.

Od fazana možete, osim gulaša, pripremiti i juhu, možete ga peći u pećnici ili na tavi, napraviti saft, roladu ili ga puniti.

Pun pogodak uz bilo koje jelo od divljači bit će knedle od kruha. No, gulaš od fazana možete poslužiti i uz bilo koji drugi prilog po želji kao što su njoki od krumpira ili njoki bez krumpira, tjestenina ili krumpir, a posebno će dobro prijati serviran uz umak od šampinjona.

Foto: RitaE/Pixabay

Martina Lovaković
Martina Lovaković

Moje ime je Martina i živim u Zagrebu. Aktivni sam tip osobe, stalno u pokretu. U djetinjstvu sam se bavila baletom, a danas volim provoditi vrijeme u prirodi i vježbati pilates. Često planinarim i putujem jer me to opušta i puni baterije. Obožavam životinje, imam koker španijela Milku koja me prati u šetnjama, na planinarenju i na većini putovanja. Već neko vrijeme bavim se proučavanjem zdrave hrane. Preferiram prehranu s puno voća i povrća, žitarica, mahunarki, bez šećera, jaja i mliječnih proizvoda. Volim kuhati i peći kolače, a strast mi je isprobavanje novih i neobičnih recepata i namirnica.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

zdravi keksi srca

Zdravi keksi puni ljubavi

Meni je svaki dan Valentinovo jer sam okružena ljudima koje volim! Valentinovo bi trebalo biti 365 dana u godini, a ne samo taj jedan dan kada želimo pokazati nekome koliko ga volimo! Teško je pokloniti zdravlje, a to …

Slatka bomba: Snickers tart

Tartovi i pite su deserti po mojoj mjeri. Volim eksperimentirati s nadjevima i punjenjima i čuditi se kako je svaka kombinacija sve bolja i bolja. Ovo je recept za tart koji me okusom jako podsjeća na Snickers sa …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam jedina), dala sam si truda i napravila zdravu verziju za koju nitko nije dao manji komentar od savršenstva. Toliko je savršen …

Prethodna objava: « Teleći gulaš
Sljedeća objava: 2 načina za pripremu svinjskog lungića Lungić»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.