• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Gulaš od divljači s domaćim njokima
gulas od divljaci s njokima

Gulaš od divljači s domaćim njokima

Objavljeno: 10.01.2019. Autor: Nevena Josipović

Za početak nove godine odlučila sam napraviti fini gulaš od divljači i domaće njoke. Nekako sam se uvijek “bojala” tog komada mesa jer ne radim s njim toliko često. Ali nije uopće toliko strašno! Zapravo, zabavno je!

Za dobar gulaš potrebno je malo volje i vremena. Stoga, po ovom receptu mogu raditi i početnici, vjerujte, lako je.

Trebala bih vam možda otkriti neke tajne za savršen gulaš ali nema ih. Osnova svega je dobar komad mesa. Zato u nastavku otkrijte recept i okušajte se u izradi.

Tijesto za njoke:

domaci njoki

Sastojci:

3 kg krumpira
Glatko brašno po potrebi
Malo ulja
1 jaje

Priprema:

  1. Krumpir staviti u posoljenu vodu te ga skuhati.
  2. Vruć krumpir odmah izgnječiti u sitno, da ne bude grudica, zatim ga stavite na radnu plohu, u sredini napravite rupu te dodajte jaje i malo ulja.
  3. S vilicom izmutite jaje da se sjedini s uljem, zatim trebate dodavati brašno i mijesiti, dok ne dobijete glatko tijesto.
  4. Kada ste sjedinili krumpir i brašno, možete izraditi njoki od krumpira po željenom obliku.
  5. Vodu u kojoj ćete ih kuhati posolite i dodajte malo ulja. Kada voda provrije, dodajte njoke.
  6. Oni su vam gotovi kada isplivaju na površinu (2 – 3 min).

Ako nemate krumpira, alternativno možete pripremiti i njoki bez krumpira.

Gulaš od divljači:

gulas od divljaci s njokima

Sastojci:

  • 2 kg mesa (najbolji omjer 1 kg divljači, 1 kg govedine)
  • 1,5 kg luka
  • 1 dcl crnog vina
  • 2 mrkve srednje veličine
  • 2 svježe paprike
  • 2 rajčice
  • 3 lovorova lista
  • 2 češnja češnjaka
  • peršin
  • koncentrat rajčice
  • vegeta
  • sol
  • papar

Priprema:

  1. Luk sitno isjeckajte te ga dinstajte na ulju. Kada luk uvene, dodajte meso, izrezano na kockice. Odmah dodajte sitno izrezano povrće (mrkva, paprika, rajčica, peršin, češnjak). Zatim dodajte lovorov list.
  2. Nastavite dinstati, naravno podlijevajući vodom, da vam se sastojci ne hvataju za dno posude.
  3. Sve skupa trebate dinstati otprilike 2 do 3 sata, ovisno koji komad mesa imate. Neki zahtjevaju kraće dinstanje a ukoliko imate tvrđi komad mesa, znajte da će vam trebati više vremena.

Ako želite napraviti dobar gulaš morat ćete tih 2 do 3 sata stalno biti kraj njega i često ga promiješati. Da vas odmah upozorim, za gulaš se morate malo više potruditi.

Pred kraj dodajte koncentrat rajčice, otprilike 3 do 4 žlice, dodajte malo vegete, soli i papra po potrebi. Dobro promiješajte i probajte da li vam je dovoljno slano i ukusno. Nakon toga dodajte crno vino, opet dobro promiješajte, pustite 5 min na laganoj vatri, i vaš savršeni gulaš je gotov.

Dobar vam tek! ☺

Nevena Josipović
Nevena Josipović

Ja sam Nevena, vlasnica bloga Mama Drama. Obožavam kuhati i jednostavno provoditi vrijeme u kuhinji. Ljubav prema slasticama dogodila se slučajno, kada sam iz dosade napravila svoj prvi kolač i shvatila da želim isprobavati različite recepte i spajati nespojivo. Stoga, svaki slodoban trenutak koristim za izradu kolača i torti pa se nadam da ćete uživati u njima koliko i ja. Naravno, u početku nisam znala puno, učila sam i još učim, pa moje prve recepte promatrajte kao relativno uspješne eksperimente 🙂 Drago mi je kada dobijem neka pitanja i kada mogu pomoći prijateljici kuharici, jer sam i ja to isto morala naučiti. Inače, po zanimanju sam grafički dizajner, stoga je fotografija moja druga ljubav. Spojiti fotografiju i slastice moja je dobitna kombinacija.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Buhtle, nezaobilazno jelo na našem stolu

Svi znamo što su buhtli. Dizano tijesto koje se najčešće kombinira sa nekim voćem ili čokoladom. Svakoga dana ih možemo kupiti u pekarnama, ali možemo ih pripremiti i kod kuće. Ono što je za buhtle specifično je da se …

lazni tiramisu

Lažni tiramisu koji će vas oduševiti okusom

Ovaj tiramisu dobio je pridjev "lažni" zbog toga što je njegova priprema puno jednostavnija i brža od tradicionalne inačice s jajima. Iako je lažni, neće vas razočarati okusom. Sastojci: 200 g piškota 2 dcl …

poljupci od oraha

Poljupci od oraha

Bilo u vrijeme blagdana ili za neformalna vikend druženja običaj je da goste koji nas posjete, ponudimo nečim slatkim i ukusnim. Za tu prigodu najpraktičniji su mali sitni kolačići. Ako smo pritom još i u stisci s …

Prethodna objava: «intervju s food blogericom lidijom osmak Intervju s food blogericom: Lidija Osmak – Gurmanka
Sljedeća objava: Veganski curry od batata, slanutka i graška veganski curry»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.