Jeste li ikada probali “After eight”? Mentu presvučenu u čokoladu? E, ako niste, ali i ako jeste, onda će vam se ovaj recept posebno sviđati jer griz nikada nije bio ukusniji.
Recept za griz od pira:
Sastojci:
- 2 dcl čaja od mente
- 4 – 5 žlice griza od pira
- 1 žlica meda
Priprema:
- Skuhajte čaj od mente, stavite na vatru te ukuhajte griz. Najbolje da se držite uputa s pakiranja i kuhate griz na način kao što to inače radite jer ste ga sigurno već mnogo puta kuhali.
- Pripazite samo da vam ne bude pregust kako se ne bi dodatno stisnuo kada se ohladi.
- Kada je griz kuhan stavite ga u čašice da se ohladi te pripremite umak.
- Ja sam se odlučila na umak od malina, ali vi možete napraviti i umak od šumskog voća.
- Ako nemate puno vremena prelijte preko griza malo agavinog sirupa ili meda.
Recept za umak od voća:
Sastojci:
- 1 šalica smrznutih malina ili šumskog voća
- 1 žličica meda
- 1 žličica gustina
Priprema:
- U zdjelicu stavite smrznuto voće te kuhajte dok ne omekša.
- Dodajte žličicu meda po želji te protisnite vilicom kako bi se voće pretvorilo u kremastu smijesu.
- Kuhajte dok višak tekućine ne ispari te na kraju dodajte malo gustina kako bi se umak povezao.
- Pustite da se ohladi te prelijte preko griza.
- Desert možete ukrasiti svježim malinama.
U slast!
Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.