• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Voćni deserti / Griz od pira u čaju od mente

Griz od pira u čaju od mente

Objavljeno: 11.02.2019. Autor: Petra Terner

Jeste li ikada probali “After eight”? Mentu presvučenu u čokoladu? E, ako niste, ali i ako jeste, onda će vam se ovaj recept posebno sviđati jer griz nikada nije bio ukusniji.

Recept za griz od pira:

Sastojci:

  • 2 dcl čaja od mente
  • 4 – 5 žlice griza od pira
  • 1 žlica meda

Priprema:

  1. Skuhajte čaj od mente, stavite na vatru te ukuhajte griz. Najbolje da se držite uputa s pakiranja i kuhate griz na način kao što to inače radite jer ste ga sigurno već mnogo puta kuhali.
  2. Pripazite samo da vam ne bude pregust kako se ne bi dodatno stisnuo kada se ohladi.
  3. Kada je griz kuhan stavite ga u čašice da se ohladi te pripremite umak.
  4. Ja sam se odlučila na umak od malina, ali vi možete napraviti i umak od šumskog voća.
  5. Ako nemate puno vremena prelijte preko griza malo agavinog sirupa ili meda.

Recept za umak od voća:

Sastojci:

  • 1 šalica smrznutih malina ili šumskog voća
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica gustina

Priprema:

  1. U zdjelicu stavite smrznuto voće te kuhajte dok ne omekša.
  2. Dodajte žličicu meda po želji te protisnite vilicom kako bi se voće pretvorilo u kremastu smijesu.
  3. Kuhajte dok višak tekućine ne ispari te na kraju dodajte malo gustina kako bi se umak povezao.
  4. Pustite da se ohladi te prelijte preko griza.
  5. Desert možete ukrasiti svježim malinama.

Griz u čaju od mente

U slast!

Petra Terner
Petra Terner

Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.

Kategorija: Voćni deserti

Želite se zasladiti?

tiramisu

Recept za klasični talijanski tiramisu

Tiramisu je izvorno talijanski desert koji je s vremenom osvojio svijet i mnogima postao omiljena slastica. Ovu originalnu i jednostavnu kombinaciju kave, jaja, kakaa i kremastog sira jednostavno svi obožavamo. Iako …

Cokoladna torta od maka

Sočna torta od čokolade i maka

Razmišljate o tome da napravite tortu za blagdane? Želite li nesto čokoladno, sočno i ukusno. Donosim vam recept za ovu fantaziju u kombinaciji sa makom i vanilijom. Za sve slatkoljupce evo ljubav na čokoladni prvi …

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

Prethodna objava: «tart od limuna Osvježavajući tart od limuna
Sljedeća objava: Tart s kremom od bosiljka i bobičastim voćem tart s bobicasim vocem»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.