Koliko puta ste se osjećali tako sretno i zadovoljno nakon što ste u lijeno nedjeljno popodne pojeli izdašan tanjur bogate domaće juhe sa griz knedlama. Lijepe knedle, savršeno oble. Baš prave čvrstoće i okusa, onakve kakve je znala u samo minutu umutiti i vaša baka ili majka, ove knedle ponos su svake kuharice.
Možda vam se često događalo da vam se knedle raspadaju ili jednostavno nikako da pogodite pravi omjer sastojaka i tajming kada ih je potrebno ubaciti u juhu. Donosimo vam posljednji recept za knedle koji će vam ikada trebati. Dakle pomiješajte samo griz, masnoću i jaja i dodajte začine koje volite u svojoj juhi. Sol i papar preporučamo, ali možete dodati još i muškatni oraščić ili možda sitno sjeckani vlasac.
Izuzetno bitno je da ne dopustite smjesi za knedle da dugo stoji jer će griz upiti masnoću i tada ćete dobiti nekompaktne knedle koje će se samo mrviti. Ubacujte ih odmah u juhu koja vrije i kuhajte još 20 minuta. Vaša ukusna juha sa domaćim griz knedlama je spremna. Dobar tek!
Sastojci (za 6 osoba):
- 150 g griza
- 75 g masnoće
- jedno veliko jaje ili dva manja (možda će biti potrebno dodati još malo griza stavit li dva jaja, to je u redu)
- sol i papar
- začini po želji
Autor: L.K.