• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Griz knedle
griz knedle
Griz knedle, Foto: Karl Allgaeue/Shutterstock

Griz knedle

Objavljeno: 03.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Koliko puta ste se osjećali tako sretno i zadovoljno nakon što ste u lijeno nedjeljno popodne pojeli izdašan tanjur bogate domaće juhe sa griz knedlama. Lijepe knedle, savršeno oble. Baš prave čvrstoće i okusa, onakve kakve je znala u samo minutu umutiti i vaša baka ili majka, ove knedle ponos su svake kuharice.

griz knedle
Griz knedle, Foto: Karl Allgaeue/Shutterstock

Možda vam se često događalo da vam se knedle raspadaju ili jednostavno nikako da pogodite pravi omjer sastojaka i tajming kada ih je potrebno ubaciti u juhu. Donosimo vam posljednji recept za knedle koji će vam ikada trebati. Dakle pomiješajte samo griz, masnoću i jaja i dodajte začine koje volite u svojoj juhi. Sol i papar preporučamo, ali možete dodati još i muškatni oraščić ili možda sitno sjeckani vlasac.

Izuzetno bitno je da ne dopustite smjesi za knedle da dugo stoji jer će griz upiti masnoću i tada ćete dobiti nekompaktne knedle koje će se samo mrviti. Ubacujte ih odmah u juhu koja vrije i kuhajte još 20 minuta. Vaša ukusna juha sa domaćim griz knedlama je spremna. Dobar tek!

Sastojci (za 6 osoba):

  • 150 g griza
  • 75 g masnoće
  • jedno veliko jaje ili dva manja (možda će biti potrebno dodati još malo griza stavit li dva jaja, to je u redu)
  • sol i papar
  • začini po želji

Autor: L.K.

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

milchschnitte s jagodama

Kinder Milchschnitte s jagodama

Dijete u meni nikad ne miruje. 🤭 Sjećam se prije par godina kad sam pronašla ovaj recept na jednom blogu, zapisala ga u svoju tekicu s receptima a onda ga konačno i napravila. Ajme, baš sam bila sretna. Što je uspio i …

Ruby medenjaci s ekstraktom pandan listova ili matcha zelenim čajem

Svaki dan je Valentinovo!!! Pandan ili zeleni čaj možete izostaviti i u tijesto dodati začine za medenjake. Ruby čokoladu možete zamijeniti tamnom ili bijelom čokoladom. Recept za medenjake s ekstraktom pandan listova …

kriska-torte

Silvestrovska torta od vanilije s orasima

Razmišljala sam već dugo o ovoj torti i načinu na koji ću je pripremiti. Htjela sam spojiti omiljene sastojke i dobila sam željenu tortu od oraha, kreme od vanilije i višanja. Donosim vam recept za nju, da vam nova …

Prethodna objava: «juha od ječma Juha od ječma s povrćem
Sljedeća objava: Kajgana sa šparogama kajgana sa šparogama»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.