• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Juhe i variva / Griz knedle
griz knedle
Griz knedle, Foto: Karl Allgaeue/Shutterstock

Griz knedle

Objavljeno: 03.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Koliko puta ste se osjećali tako sretno i zadovoljno nakon što ste u lijeno nedjeljno popodne pojeli izdašan tanjur bogate domaće juhe sa griz knedlama. Lijepe knedle, savršeno oble. Baš prave čvrstoće i okusa, onakve kakve je znala u samo minutu umutiti i vaša baka ili majka, ove knedle ponos su svake kuharice.

griz knedle
Griz knedle, Foto: Karl Allgaeue/Shutterstock

Možda vam se često događalo da vam se knedle raspadaju ili jednostavno nikako da pogodite pravi omjer sastojaka i tajming kada ih je potrebno ubaciti u juhu. Donosimo vam posljednji recept za knedle koji će vam ikada trebati. Dakle pomiješajte samo griz, masnoću i jaja i dodajte začine koje volite u svojoj juhi. Sol i papar preporučamo, ali možete dodati još i muškatni oraščić ili možda sitno sjeckani vlasac.

Izuzetno bitno je da ne dopustite smjesi za knedle da dugo stoji jer će griz upiti masnoću i tada ćete dobiti nekompaktne knedle koje će se samo mrviti. Ubacujte ih odmah u juhu koja vrije i kuhajte još 20 minuta. Vaša ukusna juha sa domaćim griz knedlama je spremna. Dobar tek!

Sastojci (za 6 osoba):

  • 150 g griza
  • 75 g masnoće
  • jedno veliko jaje ili dva manja (možda će biti potrebno dodati još malo griza stavit li dva jaja, to je u redu)
  • sol i papar
  • začini po želji

Autor: L.K.

Kategorija: Juhe i variva

Želite se zasladiti?

Aquaronsi – zdrava verzija popularnih Macaronsa

Neću puno duljiti sa uvodom, ali mogu vam reći da sam se poprilično namučila da dobijem savršene omjere za ovo čudo koje napravi slastičarsku eksploziju kada ih stavite u usta. Odlučila sam ih podjeliti s vama jer …

Zaljubljena Cherry pie

Dobrodošlicu veljači, odnosno mjesecu ljubavi, zaželjeti ćemo jednom ljubavnom pitom od višanja. Ovu pitu radim godinama i nikad ne razočara, iako vjerojatno kršim neka osnovna pravila za prhka tijesta. Ako ste …

orahnjača

Tradicionalna orehnjača

Orehnjača (ovisno o podneblju i orahnjača) je još jedan hrvatski tradicionalni kolač koji se sastoji od dizanog tijesta i nadjeva od oraha. Obično se radi u vrijeme blagdana i sve naše bake radile su to slatko dizano …

Prethodna objava: «juha od ječma Juha od ječma s povrćem
Sljedeća objava: Kajgana sa šparogama kajgana sa šparogama»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.