• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Grgeč sa kozicama
grgeč
Grgeč, Foto: Keith Publicover/Shutterstock

Grgeč sa kozicama

Objavljeno: 12.06.2013. Autor: Sanja Štetić

Za kuhanje ovog ukusnog jela zajedno sa čišćenjem ribe i kozica bit će vam potrebno oko sat i pol. Zajedno ćete propirjati rajčicu, paprike, luk i tikvice i zatim ih izmiksati mikserom. Poslužit ćete to sa grgečem kuhanim na pari i kozicama. Za početak je potrebno očistiti kozice. Izvadite ih iz ljuštura, a glave i repove možete baciti. Razrežite ih po stražnjoj strani. Filete grgeča razrežite na kockice koje možete pojesti u jednom, dva zalogaja.

grgeč
Grgeč, Foto: Keith Publicover/Shutterstock

Na vruću tavu izlijte malo ulja i popržite nasjeckani luk i papriku. Nakon nekoliko minuta pirjanja dodajte i rajčicu, češnjak i tikvice. Možete dodati još neko povrće koje vam se čini zanimljivim za ovu kombinaciju, npr. nasjeckajte mladi luk na kolutiće ako vam odgovara nešto jači okus. Pirjajte nekoliko minuta i povremeno promiješajte. Zatim smanjite plamen, neka bude srednje jakosti, dodajte začine koji vam odogovaraju. Sol, papar, malo Vegete, ružmarin, prstohvat crvene paprike…20 minuta kuhanja uz povremeno miješanje i sve je spremno.

Sada možete započeti pripremu kozica. U širokoj plosnatoj tavi zagrijte nešto ulja i ravnomjerno popržite kozice sa svih strana. Bit će im potrebno oko 3-4 minute. Sol i papar dodajte kada je već skoro gotovo i oni su sasvim dovoljni začini za kozice jer želimo osjetiti čistoću njihova okusa. Pazite li na kalorije položite ih na papirnati ubrus kako bi se upila sva suvišna masnoća.

Vrijeme je za pripremu grgeča. Filete koju ste unaprijed pripremili sada postavite u posudu za kuhanje na pari i kuhajte 5 minuta. Sol i papar bit će također sasvim dovoljni kao začini. Miješano povrće koje ste kuhali prvo sada možete izmiksai u gustu pastu i poslužiti sa ribom i prženim kozicama. Aranžirajte kako želite. Po vrhu možete posipati i malo peršina ili kapnuti još nekoliko kapi maslinova ulja preko ribe. Želimo vam dobar tek!

Sastojci:

za 4 osobe

  • 12 kozica
  • 600 g fileta grgeča
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 tikvica srednje veličine
  • 1 luk
  • polovica crvene i polovica zelene paprike
  • rajčica kojoj ste odstranili sjemeneke i kožu
  • češnjak
  • 200 ml riblje juhe
  • začini po izboru

 Autor: L.K.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

salenjaci

Salenjaci

Salenjaci su tradicionalni hrvatski kolači znani iz kuharica naših baka i prabaka. Neki ih još nazivaju i hrvatskim kroasanima jer se pripremaju slično kao originalni kroasani. Riječ je malenim kolačićima s tisuću …

čokoladna torta s višnjama

Čokoladna torta s višnjama

Čokolada i višnja je jedna od omiljenih kombinacija, a tako je i kod mene. U ovom receptu sam podlogu radila kao veliki prhki keks, pa se malo teže rezala kad se dođe do tog dijela, a s druge strane sam dobila onu …

tart s bobicasim vocem

Tart s kremom od bosiljka i bobičastim voćem

Iako nije sezona bobičastog voća, želim s vama podijeliti ovaj recept jer mi se čini kao zgodna ideja za Valentinovo. Jagode obično tada preplave naše trgovine, istina uvozne, ali po povoljnim cijenama. :) Možete …

Prethodna objava: «meso, sir, voce, povrce Mršavljenje pomoću pravih namirnica
Sljedeća objava: Čišćenje doma zalihama iz smočnice pomoć u čišćenju»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.