• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Grgeč sa kozicama
grgeč
Grgeč, Foto: Keith Publicover/Shutterstock

Grgeč sa kozicama

Objavljeno: 12.06.2013. Autor: Sanja Štetić

Za kuhanje ovog ukusnog jela zajedno sa čišćenjem ribe i kozica bit će vam potrebno oko sat i pol. Zajedno ćete propirjati rajčicu, paprike, luk i tikvice i zatim ih izmiksati mikserom. Poslužit ćete to sa grgečem kuhanim na pari i kozicama. Za početak je potrebno očistiti kozice. Izvadite ih iz ljuštura, a glave i repove možete baciti. Razrežite ih po stražnjoj strani. Filete grgeča razrežite na kockice koje možete pojesti u jednom, dva zalogaja.

grgeč
Grgeč, Foto: Keith Publicover/Shutterstock

Na vruću tavu izlijte malo ulja i popržite nasjeckani luk i papriku. Nakon nekoliko minuta pirjanja dodajte i rajčicu, češnjak i tikvice. Možete dodati još neko povrće koje vam se čini zanimljivim za ovu kombinaciju, npr. nasjeckajte mladi luk na kolutiće ako vam odgovara nešto jači okus. Pirjajte nekoliko minuta i povremeno promiješajte. Zatim smanjite plamen, neka bude srednje jakosti, dodajte začine koji vam odogovaraju. Sol, papar, malo Vegete, ružmarin, prstohvat crvene paprike…20 minuta kuhanja uz povremeno miješanje i sve je spremno.

Sada možete započeti pripremu kozica. U širokoj plosnatoj tavi zagrijte nešto ulja i ravnomjerno popržite kozice sa svih strana. Bit će im potrebno oko 3-4 minute. Sol i papar dodajte kada je već skoro gotovo i oni su sasvim dovoljni začini za kozice jer želimo osjetiti čistoću njihova okusa. Pazite li na kalorije položite ih na papirnati ubrus kako bi se upila sva suvišna masnoća.

Vrijeme je za pripremu grgeča. Filete koju ste unaprijed pripremili sada postavite u posudu za kuhanje na pari i kuhajte 5 minuta. Sol i papar bit će također sasvim dovoljni kao začini. Miješano povrće koje ste kuhali prvo sada možete izmiksai u gustu pastu i poslužiti sa ribom i prženim kozicama. Aranžirajte kako želite. Po vrhu možete posipati i malo peršina ili kapnuti još nekoliko kapi maslinova ulja preko ribe. Želimo vam dobar tek!

Sastojci:

za 4 osobe

  • 12 kozica
  • 600 g fileta grgeča
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 tikvica srednje veličine
  • 1 luk
  • polovica crvene i polovica zelene paprike
  • rajčica kojoj ste odstranili sjemeneke i kožu
  • češnjak
  • 200 ml riblje juhe
  • začini po izboru

 Autor: L.K.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Cheesecake s malinama

Cheesecake s malinama koji se topi u ustima

Cheesecake je jedan od meni najdražih kolača što zbog okusa što zbog jednostavne pripreme. Također ostavlja puno prostora mašti i kombiniranju s raznim voćem. Ovog puta recept za obični cheesecake nadogradila sam tako …

engleska pita od jabuka

Engleska pita od jabuka

Vrijeme je da otputujete u mislima praćeni neodoljivim mirisima kuhinje koja mami sve ljubitelje vrhunskih jela. Engleski način spremanja jela ima svoje čari poput ostalih kuhinja iz drugih krajeva svijeta, a čuvena pita …

torta od mrkve

Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati

Mrkva u torti? Zašto ne! Mrkva se u slasticama koristila još u doba Robina Hooda pa ako niste nikada do sada isprobali mrkvu u slasticama, sada je pravo vrijeme da to ispravite. 70-ih godina 20. stoljeća mrkva se u …

Prethodna objava: «meso, sir, voce, povrce Mršavljenje pomoću pravih namirnica
Sljedeća objava: Čišćenje doma zalihama iz smočnice pomoć u čišćenju»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.