• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Francuski krumpir
francuski krumpir
Francuski krumpir, Foto: Galina Mikhalishina/Shutterstock

Francuski krumpir

Objavljeno: 07.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Musaka je jelo koje često susrećemo u našim kuhinjama, brzo je gotovo, ukusno je i načinjeno sa malo sastojaka. Francuski krumpir može mu stati uz bok jer se na neki način radi o modificiranoj musaki. Unutar ovog jela naći ćemo krumpir, pancetu sir i jaja. Pa krenimo.

francuski krumpir
Francuski krumpir, Foto: Galina Mikhalishina/Shutterstock

Krumpir skuhajte u slanoj vodi i narežite na ploške debljine pola centimetra. Jednako tako narežite i tvrdokuhana jaja. U tavici na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckan luk i bacite na njega pancetu. Malo posolite i popaprite. Zatim uzmite široku vatrostalnu posudu i nauljite je.

Na dno slažemo ploške krumpira i na njih isipajte luk i pancetu. Zatim pokrijte to još jednim slojem krumpira i stavite ploške tvrdo kuhanih jaja. Naribajte sir i dodajte začine po želji poput još papra, crvene paprike ili vlasca. Zadnji red je ponovo krumpir. Sve polijte vrhnjem i posipajte origanom.

Prekrijte sada aluminijskom folijom koju ćete na nekoliko mjesta izbušiti i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 250° C. Nakon 45 minuta je gotovo, ali maknite foliju i pustite neka se lijepo zapeče još dvije minute dok se krumpir na vrhu ne zarumeni.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 kg krumpira
  • 10 jaja
  • 1 luk
  • 150 g pancete narezane na ploške
  • 150 g punomasnog sira
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • začini po želji

Autor: L.K.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

waffle

Klasični waffli na malo drugačiji način

Waffle na ovaj način radim često, pogotovo kad mi treba vremena za odmoriti između pripreme i papanja. Malo su "gumenije" teksture od klasičnih, ali dugo mi ostanu fini i sočni. Već sad sam dobila par dobrih povratnih …

Jednostavan domaći sladoled od 3 sastojka

Ne znam kako vi, ali ja volim kad većina stvari nastane u mojim rukama. Da se razumijemo, sladoled kupujemo u tonama, ali ja volim i ove "domaće". Želja mi je kupiti si aparat za sladoled, iako pored ovog recepta …

baklava od višanja

Baklava od višanja

Baklava je pravi primjer koliko ukusan može biti kolač, a da nije ispunjen uobičajenom kremom. Radi se o tradicionalnom kolaču koji dolazi iz Turske i za mnoge predstavlja pravu poslasticu. Baklava je odličan način da se …

Prethodna objava: «jastog Jastog s limunom i konjakom
Sljedeća objava: Knedle od šljiva knedle sa šljivama»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.