• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Francuski krumpir
francuski krumpir
Francuski krumpir, Foto: Galina Mikhalishina/Shutterstock

Francuski krumpir

Objavljeno: 07.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Musaka je jelo koje često susrećemo u našim kuhinjama, brzo je gotovo, ukusno je i načinjeno sa malo sastojaka. Francuski krumpir može mu stati uz bok jer se na neki način radi o modificiranoj musaki. Unutar ovog jela naći ćemo krumpir, pancetu sir i jaja. Pa krenimo.

francuski krumpir
Francuski krumpir, Foto: Galina Mikhalishina/Shutterstock

Krumpir skuhajte u slanoj vodi i narežite na ploške debljine pola centimetra. Jednako tako narežite i tvrdokuhana jaja. U tavici na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckan luk i bacite na njega pancetu. Malo posolite i popaprite. Zatim uzmite široku vatrostalnu posudu i nauljite je.

Na dno slažemo ploške krumpira i na njih isipajte luk i pancetu. Zatim pokrijte to još jednim slojem krumpira i stavite ploške tvrdo kuhanih jaja. Naribajte sir i dodajte začine po želji poput još papra, crvene paprike ili vlasca. Zadnji red je ponovo krumpir. Sve polijte vrhnjem i posipajte origanom.

Prekrijte sada aluminijskom folijom koju ćete na nekoliko mjesta izbušiti i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 250° C. Nakon 45 minuta je gotovo, ali maknite foliju i pustite neka se lijepo zapeče još dvije minute dok se krumpir na vrhu ne zarumeni.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 1 kg krumpira
  • 10 jaja
  • 1 luk
  • 150 g pancete narezane na ploške
  • 150 g punomasnog sira
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • začini po želji

Autor: L.K.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Lebdeće činkice (bez jaja, ali s bananom)

Svi znamo za one male bucmaste (takozvane) američke palačinkice… Ako niste sigurni o čemu govorim, to su one male okrugle, one koje u filmovima redovito u idiličnoj, vikend-prazničnoj atmosferi - on njoj, ili ona njemu …

Rolat s borovnicama i kremom od vanilije

Pozdrav svim čitateljima! Danas imam za vas ovu mirisnu i slasnu ljepoticu koju jednostavno morate isprobati! Sastojci potrebni za izradu biskvita: 4 jaja 4 žlice šećera 4 žlice brašna Priprema: …

torta od naranci

Torta od naranči

Nećete pogriješiti ako iskombinirate voće i desert. Slatko obogaćeno voćem je pravi dobitak, pa tako pokušajte s pripremom torte od naranči. Ova ukusna slatka torta klasik je na proslavama rođendana, godišnjica, blagdana …

Prethodna objava: «jastog Jastog s limunom i konjakom
Sljedeća objava: Knedle od šljiva knedle sa šljivama»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.