Doručak je najvažniji obrok u danu kada ne treba štedjeti s namirnicama. Upravo su tako tradiciju doručkovanja shvatili i u Velikoj Britaniji gdje se već duže vrijeme barem u središnjem dijelu Engleske prakticira obilan i konkretan doručak koji bi neki zamijenili sa ručkom.
Uzmite rajčicu i narežite je na manje komadiće te pospite peršina i soli. Zagrijte ulje na tavi i stavite prethodno narezan luk i slaninu te pustite da se prži kratko vrijeme, dok slanina ne postane hrskava.
Pred kraj dodajte rajčicu i sve dobro promiješajte. U međuvremenu stavite peći u posebnoj tavi dva jaja na oko. Doručak na kraju poslužite na plitkom tanjuru s jajima, slaninom, rajčicom i lukom. Ne zaboravite na voćni sok koji će obogatiti cijelu priču.
Sastojci:
- 4 jaja
- 4 rajčice
- ulje
- sol
- 1 crveni luk
- 4 šnite slanine
- 2 manje žlice peršina
Autor: S.Š.