• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Home / Recepti / Prilozi / Brzi, domaći kruh bez kvasca
kruh bez kvasca

Brzi, domaći kruh bez kvasca

Objavljeno: 20.03.2019. Autor: Nevena Josipović

Na internetu se nađe mnoštvo različitih recepata za kruh bez kvasca. Ja vam pišem svoju verziju kruha bez kvasca, koji ostaje mekan, a možete ga koristiti par dana i biti će vam sočan čak nekoliko dana. Samo je važno da ga stavite u hladnjak.

Možete koristiti različite vrste brašna, ja sam ovaj put koristila heljdino, bučino i proseno. Bučino brašno je nešto intezivnijeg okusa pa treba malo vremena da se naučite na njega. Također trebate biti na oprezu i s heljidinim stoga je moja preporuka da stavite više prosenog za sam početak.

Uz sve to dodala sam dvije žlice proteina sjemenki lana i dobila sam odličan kruh kojeg možete poslužiti uz razna jela.

Recept za kruh bez kvasca

Kruh bez kvasca

Sastojci:

  • Šalica bučinog brašna
  • Šalica prosenog brašna
  • Pola šalice heljdinog brašna
  • 1 žličica sode
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 1 velika žlica sezama
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 2 žlice proteina od sjemenki lana (ja sam koristila Organica Vita protein od sjemenki lana)
  • Mineralna voda (otprilike 2,5 dcl)
  • Sok pola limuna
  • 1 žlica maslinovog ulja

Moja šalica vam je od 2 dcl, i to neka vam bude mjera.

Priprema:

Sva brašna sjedinite. Dodajte malo soli, sodu, prašak za pecivo, chia sjemenke, maslinovo ulje, sok limuna, sezam i protein od sjemenki lana.

Zatim dodajte mineralnu vodu. Ne mogu vam točno reći koliko dcl, ali morate dobiti smjesu kao za biskvit, malo gušća od biskvitne smjese. Bit ovog kruha je da se ne mijesi. Dok sam dodavala mineralnu vodu, miješala sam s kuhačom.

Dobivenu smjesu prekrijte prozirnom folijom, da vam se ne stvori korica i ostavite cijelu noć da odmori na sobnoj temperaturi.

Kalup za kruh možete premazati maslinovim uljem ili staviti papir za pečenje (ja sam za opciju papira), prozirnu foliju maknite, te smjesu izlijte u kalup. Kako vam je smjesa odstajala preko noći zapravo više neće biti toliko tekuća.

Kruh pecite na 180°C, 40 minuta. Na vrhu će vam popucati, ali to je sasvim normalno.

Kada je gotov i kada se ohladi, držite ga u hladnjaku.

Nevena Josipović
Nevena Josipović

Ja sam Nevena, vlasnica bloga Mama Drama. Obožavam kuhati i jednostavno provoditi vrijeme u kuhinji. Ljubav prema slasticama dogodila se slučajno, kada sam iz dosade napravila svoj prvi kolač i shvatila da želim isprobavati različite recepte i spajati nespojivo. Stoga, svaki slodoban trenutak koristim za izradu kolača i torti pa se nadam da ćete uživati u njima koliko i ja. Naravno, u početku nisam znala puno, učila sam i još učim, pa moje prve recepte promatrajte kao relativno uspješne eksperimente 🙂 Drago mi je kada dobijem neka pitanja i kada mogu pomoći prijateljici kuharici, jer sam i ja to isto morala naučiti. Inače, po zanimanju sam grafički dizajner, stoga je fotografija moja druga ljubav. Spojiti fotografiju i slastice moja je dobitna kombinacija.

Kategorije: Prilozi

Želite se zasladiti?

tart s bobicasim vocem

Tart s kremom od bosiljka i bobičastim voćem

Iako nije sezona bobičastog voća, želim s vama podijeliti ovaj recept jer mi se čini kao zgodna ideja za Valentinovo. Jagode obično tada preplave naše trgovine, istina uvozne, ali po povoljnim cijenama. :) Možete …

Mini kuglofi koji će vas osvojiti na prvi pogled

Dok sužavamo izbor kolača za blagdane, pišem Vam recept za odlične, ukusne, jednostavne i sočne mini kuglofe. Trenutno sam zapela na ovim suhim kolačima jer se trudim udovoljiti baki i dedi maksimalno. No moram reći, …

karamelizirane jabuke

Karamelizirane jabuke

Uvijek se govori kako bismo trebali konzumirati sezonsko voće i povrće u što većoj mjeri. Jabuka je jedna od najukusnijih i najsvestranijih voćki u kojima možemo uživati u ove tople dane. Upoznati smo s njenim …

Previous Post: «Punjena purica Najbolji recept za savršenu punjenu puricu
Next Post: Prosotto sa šampinjonima i salata od rukole prosoto sa sampinjonima»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primary Sidebar

Novije

paradajz juha

Juha od rajčice (paradajza)

Juha od rajčice ili kako ju većina češće zove juha paradajza ili paradajz juha je postalo jelo …

Namaz od sira

Ukusan namaz od sira odličan je izbor uz gotovo sva jela. Možete ga jednostavno namazati na …

Osnovni recept za kekse

Osim u vrijeme Božića kada se svi veselimo onim ukusnim božićnim keksima različitih oblika i …

Pita zeljanica

Bosanska kuhinja kao i sve ostale sadrži određene specijalitete koji su oduševili gurmane …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media Copyright © 2012.–2019. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.