• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Umaci / Chili umak
chilli umak
Chilli umak, Foto: Indigo Fish/Shutterstock

Chili umak

Objavljeno: 24.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Jeste li se zaželjeli nečega novog i neobičnog? Možda čak niste ni gladni, samo biste voljeli nešto prigristi, ili vam pak dolaze gosti na gledanje filma ili večer društvenih igara i želite nešto zanimljivo jer vam je dosadilo samo otvoriti smokiće ili štapiće.

chilli umak
Chilli umak, Foto: Indigo Fish/Shutterstock

Volite li nešto pikantnije očaravajuće okuse upravo ovaj recept će vas očarati. Dolazi iz meksičke kuhinje i iako je službeno umak koji se konzumira sa tortilja čipsom, poput onoga koji biste mogli dobiti kao predjelo za grickanje u nekom meksičkom restoranu, možete ga koristiti i na druge načine. Može poslužiti kao pikantnija alternativa salsi za tijesto ili ljuti preljev za jela sa rižom.

Priprema je vrlo jednostavna i kada je sve gotovo jedino što trebate učiniti je ostaviti umak da se ohladi u hladnjaku i spreman je, ili ga pak iskoristite toplog ako ste odabrali kombinaciju sa tijestom ili rižom. Sve sastojke je potrebno sitno nasjeckati. Zatim zagrijte u tavici nešto ulja i bacite sve gore. Neka se prži oko pet minuta na laganoj vatri. Vrijeme je da dodate tekuću rajčicu i začine i ostavite da se kuha još 10 minuta. Umak je gotov. Želite li se riješiti svih komadića slobodno ga možete još i izmiksati i zatim ostaviti da se hladi. Dobar tek!

Sastojci:

  • 1 veliki bijeli luk

  • 2 režnja češnjaka

  • pola žute i pola crvene paprike

  • 4 nasjeckane rajčice

  • čili papričica

  • 1 dcl koncentrata rajčice

  • korijander

  • maslinovo ulje

  • čili (može i tabasco želite li pikantniji umak)

  • sol i papar

Autor: L.K.

Kategorija: Umaci

Želite se zasladiti?

Čupavci

Recept za najsočnije čupavce

Čupavci su zasigurno jedan od onih kolača za koje možemo reći kako ih je poprilično jednostavno napraviti - biskvit, preljev za umakanje i kokos. Radi se o kolaču koji su spremale naše mame i bake, a koji nas uvijek …

torta od kokosa i čokolade

Torta od kokosa i čokolade

Kokos ili možda čokolada? Nevjerojatno je koliko se dobro slažu okusi koje pružaju ove dvije namirnice ujedno i najzastupljenije u pripremi raznih slastica. Neka torta od kolača bude vaša sljedeća avantura kojom ćete …

bijelo rebro

Iskoristite bjelanjke – napravite kolač Bijelo rebro

Bijelo rebro zgodan je način za potrošiti bjelanjke. Brz, jednostavan i sočan biskvitni kolač ostavlja prostora za igranje sa sastojcima koje možete ubaciti u smjesu. Sastojci: 6 bjelanjaka 20 dag šećera 12 …

Prethodna objava: «domaći kruh Domaći kruh
Sljedeća objava: Croissant croissant»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.