• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Cheesecake
cheesecake
Cheesecake, Foto: svry/Shutterstock

Cheesecake

Objavljeno: 30.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Iako vam se možda ideja stavljanja sira u slatki kolač čini apsurdnom, to nikako nije tako. Kolač od sira jedan je od najomiljenijih na svijetu i upravo poigravanje zanimljivim okusima kiselkastog sira i slatkoće uzrokovat će da vaši okusni pupoljci zaplešu. Toliko je omiljen da se diljem svijeta otvaraju restorani koji su upravo specijalizirali samo za ovu vrstu torte.

cheesecake
Cheesecake, Foto: svry/Shutterstock

Danas ćemo naučiti kako možete i kod kuće načiniti ukusni kolač od sira za kojim će svi poludjeti. Kako biste načinili tijesto izmiksajte šećer, kekse i rastopljeni maslac i stavite ga da se peče u kalup sa zatvaračem. Debljina tijesta može po želji biti od oko pola cm pa sve do centimetar, ovisno što više volite. Pecite 6 minuta na 190°C i ostavite sada tijesto neka se hladi.

Odaberite nemasni sir, najbolje skutu i miksajte dok ne postane kremasta. Dodajte vanilin šećer i koru od limuna  i zatim sol, brašno i šećer i nastavite miksati kroz čitav proces kako bi se sve dobro proželo. Jaja umiješajte jedno po jedno. Sada kada se kora ohladila istresite unutra kremu i pecite na 190° još nešto više od 1 sat. Prije posluživanja pustite kolač da se ohladi, a najbolji je odstoji li u hladnjaku koji sat. Dobar tek i uživajte u ovom ukusnom i svježem desertu.

Sastojci:
Tijesto

  • 300 g pettit beaurre keksa
  • 100 g maslaca
  • 20 g šećera

Fila

  • 1.2 kg skute
  • sol
  • 3 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer
  • korica 1 limuna
  • 5 jaja
  • 450 g šećera

Autor: L.K.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

torta od mrkve

Torta od mrkve i krem sira koju ćete obožavati

Mrkva u torti? Zašto ne! Mrkva se u slasticama koristila još u doba Robina Hooda pa ako niste nikada do sada isprobali mrkvu u slasticama, sada je pravo vrijeme da to ispravite. 70-ih godina 20. stoljeća mrkva se u …

Istarske fritule

Osim dalmatinskih fritula koje nam mame uzdahe svaki put kad ih probamo, tu su i čuvene istarske fritule koje poput dalamtinskih predstavljaju pravo slatko otkriće svaki put kad ih probamo. Fritule su danas poznate kao …

madarica

Mađarica – jedini recept koji ćete ikada trebati

Kraljica kolača. Zapravo, usudila bih se reći još jedan bezvremenski kolač. Obožavam vrijeme koje nam dolazi. Već sada, u zraku se osjeti onaj božićni duh koji nam govori da je došlo vrijeme bezuvjetne ljubavi i …

Prethodna objava: «baklava Baklava
Sljedeća objava: Punjena mesna štruca mesna štruca»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.