• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Cheesecake
cheesecake
Cheesecake, Foto: svry/Shutterstock

Cheesecake

Objavljeno: 30.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Iako vam se možda ideja stavljanja sira u slatki kolač čini apsurdnom, to nikako nije tako. Kolač od sira jedan je od najomiljenijih na svijetu i upravo poigravanje zanimljivim okusima kiselkastog sira i slatkoće uzrokovat će da vaši okusni pupoljci zaplešu. Toliko je omiljen da se diljem svijeta otvaraju restorani koji su upravo specijalizirali samo za ovu vrstu torte.

cheesecake
Cheesecake, Foto: svry/Shutterstock

Danas ćemo naučiti kako možete i kod kuće načiniti ukusni kolač od sira za kojim će svi poludjeti. Kako biste načinili tijesto izmiksajte šećer, kekse i rastopljeni maslac i stavite ga da se peče u kalup sa zatvaračem. Debljina tijesta može po želji biti od oko pola cm pa sve do centimetar, ovisno što više volite. Pecite 6 minuta na 190°C i ostavite sada tijesto neka se hladi.

Odaberite nemasni sir, najbolje skutu i miksajte dok ne postane kremasta. Dodajte vanilin šećer i koru od limuna  i zatim sol, brašno i šećer i nastavite miksati kroz čitav proces kako bi se sve dobro proželo. Jaja umiješajte jedno po jedno. Sada kada se kora ohladila istresite unutra kremu i pecite na 190° još nešto više od 1 sat. Prije posluživanja pustite kolač da se ohladi, a najbolji je odstoji li u hladnjaku koji sat. Dobar tek i uživajte u ovom ukusnom i svježem desertu.

Sastojci:
Tijesto

  • 300 g pettit beaurre keksa
  • 100 g maslaca
  • 20 g šećera

Fila

  • 1.2 kg skute
  • sol
  • 3 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer
  • korica 1 limuna
  • 5 jaja
  • 450 g šećera

Autor: L.K.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Kruške u crnom vinu

Kruške su voće koje nas uvijek podsjete na jesen. Postoje razni recepti u kojima se koristi kruška, a najčešće ju nalazimo u receptima za slatka jela. U ovom ćemo vam receptu ponuditi možda malo čudnu kombinaciju crnog …

Boem kocke

Boem kocke su ukusan kolač koji ste zasigurno već imali prilike probati. Pitate li desetak ljudi koji im je najdraži kolač na svijetu netko od njih će zasigurno glasati baš za ovaj. Odličnog je okusa i izgleda lijepo i …

pohane banane

Pohane banane

Vrijeme da kušate nešto novo i egzotično. Pohane banane možda nekima nisu novost, ali puno je onih koji još uvijek nisu imali priliku kušati ovu poslasticu. Pohane banane su desert čarobnog okusa koji se najviše …

Prethodna objava: «baklava Baklava
Sljedeća objava: Punjena mesna štruca mesna štruca»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.