Cheesecake je jedan od meni najdražih kolača što zbog okusa što zbog jednostavne pripreme. Također ostavlja puno prostora mašti i kombiniranju s raznim voćem.
Ovog puta recept za obični cheesecake nadogradila sam tako što sam stavila sloj želea od maline, a vi ako želite možete maline zamijeniti nekim drugim voćem ili jednostavno napraviti običan cheesecake.
Recept za cheesecake s malinama
Žele od malina
Sastojci:
- 200 g smrznutih malina
- 6 žlica šećera
- 200 ml vode
- 1,5 pudinga od vanilije
Priprema:
- U lonac stavite maline, dodajte 3 žlice šećera i zalijte s 200 ml vode
- Pudinge pomiješajte s još 3 žlice šećera i 9 žlica vode
- Maline s vodom zagrijte do vrenja i umiješajte puding
- Na vatri miješajte još 1 – 2 minute dok se smjesa ne zgusne
- Izlijte u kalup promjera 18 cm *
- Pustite da se ohladi barem par sati, a možete ostaviti i preko noći
* Ukoliko ne želite da vam se žele vidi izvana radite u kalupu manjem od onog u kojem ćete raditi ostatak torte
podloga od keksa:
Podloga od keksa
Sastojci:
- 350 g keksa
- 150 g margarina
- 2 žličice cimeta
Priprema:
- Kekse sameljite, dodajte cimet i prethodno otopljeni maslac
- Sve dobro izmiješajte
- Smjesu stavite u kalup promjera 20 cm i utisnite ju ravnomjerno
– pecite 5 min na 200 °C
Krema od sira:
Sastojci:
- 500 g kremastog sira po želji
500 ml šlaga
5 žlica šećera u prahu
2 vanilin šećera
korica limuna
Priprema:
- Smiksajte sir sa šećerom u prahu (šećera možete staviti više ili manje ovisno o vašem ukusu), dodajte koricu limuna i vanilin šećer
- Dodajte prethodno smiksani šlag
- Sve zajedno smiksajte
- Na podlogu od keksa stavite polovinu kreme od sira
- Na kremu pažljivo prenesite prethodno ohlađeni žele od maline te premažite drugom polovinom kreme
- Prije posluživanja ohladiti
U slast!
Ja sam Antoaneta Štefec. Bjelovarčanka sam koja trenutno studira na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme, između ostalog, volim kuhati i izrađivati slastice. Moji počeci kuhanja kreću već od malih nogu kada sam se mami gurala u kuhinju. Tako sam naučila i zavoljela kuhati te nastavila učiti kuhajući za svoju obitelj te isprobavajući recepte raznih food blogera. Jako volim fotografiju pa sam počela slikati svoje slastice u čijoj izradi najviše uživam. Na nagovor prijateljica od kraja studenog 2018. godine objavljujem svoje slastice na svojoj instagram stranici Šećerneta, za koji sam sama osmislila i nacrtala logo. Šećerneta je moj alter ego koji do izražaja dolazi u slobodno vrijeme i kada imam manje obaveza na faksu.