• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Cheesecake s malinama koji se topi u ustima
Cheesecake s malinama

Cheesecake s malinama koji se topi u ustima

Objavljeno: 08.03.2019. Autor: Antoaneta Štefec

Cheesecake je jedan od meni najdražih kolača što zbog okusa što zbog jednostavne pripreme. Također ostavlja puno prostora mašti i kombiniranju s raznim voćem.

Ovog puta recept za obični cheesecake nadogradila sam tako što sam stavila sloj želea od maline, a vi ako želite možete maline zamijeniti nekim drugim voćem ili jednostavno napraviti običan cheesecake.

Recept za cheesecake s malinama

Cheesecake s malinama

Žele od malina

Sastojci:

  • 200 g smrznutih malina
  • 6 žlica šećera
  • 200 ml vode
  • 1,5 pudinga od vanilije

Priprema:

  1. U lonac stavite maline, dodajte 3 žlice šećera i zalijte s 200 ml vode
  2. Pudinge pomiješajte s još 3 žlice šećera i 9 žlica vode
  3. Maline s vodom zagrijte do vrenja i umiješajte puding
  4. Na vatri miješajte još 1 – 2 minute dok se smjesa ne zgusne
  5. Izlijte u kalup promjera 18 cm *
  6. Pustite da se ohladi barem par sati, a možete ostaviti i preko noći

* Ukoliko ne želite da vam se žele vidi izvana radite u kalupu manjem od onog u kojem ćete raditi ostatak torte
podloga od keksa:

Podloga od keksa

Sastojci:

  • 350 g keksa
  • 150 g margarina
  • 2 žličice cimeta

Priprema:

  1. Kekse sameljite, dodajte cimet i prethodno otopljeni maslac
  2. Sve dobro izmiješajte
  3. Smjesu stavite u kalup promjera 20 cm i utisnite ju ravnomjerno
    – pecite 5 min na 200 °C

Krema od sira:

Sastojci:

  • 500 g kremastog sira po želji
    500 ml šlaga
    5 žlica šećera u prahu
    2 vanilin šećera
    korica limuna

Priprema:

  • Smiksajte sir sa šećerom u prahu (šećera možete staviti više ili manje ovisno o vašem ukusu), dodajte koricu limuna i vanilin šećer
  • Dodajte prethodno smiksani šlag
  • Sve zajedno smiksajte
  • Na podlogu od keksa stavite polovinu kreme od sira
  • Na kremu pažljivo prenesite prethodno ohlađeni žele od maline te premažite drugom polovinom kreme
  • Prije posluživanja ohladiti

Cheesecake s malinama

U slast!

Antoaneta Štefec
Antoaneta Štefec

Ja sam Antoaneta Štefec. Bjelovarčanka sam koja trenutno studira na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme, između ostalog, volim kuhati i izrađivati slastice. Moji počeci kuhanja kreću već od malih nogu kada sam se mami gurala u kuhinju. Tako sam naučila i zavoljela kuhati te nastavila učiti kuhajući za svoju obitelj te isprobavajući recepte raznih food blogera. Jako volim fotografiju pa sam počela slikati svoje slastice u čijoj izradi najviše uživam. Na nagovor prijateljica od kraja studenog 2018. godine objavljujem svoje slastice na svojoj instagram stranici Šećerneta, za koji sam sama osmislila i nacrtala logo. Šećerneta je moj alter ego koji do izražaja dolazi u slobodno vrijeme i kada imam manje obaveza na faksu.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

baklava

Baklava

Baklava je zanimljiva slastica koja je svojstvena turskoj gastronomiji, ali i jugozapadnoj i centralnoj Aziji. 1650. godine riječ baklava se, doslovno prenesena iz turskog, prvi puta koristila u engleskom i označavala je …

Schwarzwald torta koja izaziva oduševljenje

Sigurno je velik broj vas čuo za ovaj poznati desert koji nas svaki put iznova oduševi, jer ako volite voćni tip kolača tada je ovo zasigurno dobitna kombinacija. Samo ime torte došlo je od jedne od najpoznatijih …

prhki keksici od limuna s ocaklinom

Slatki, mirisni, prhki kolutići od limuna

Dolaze nam blagdani i sada je pravo vrijeme da uvježbamo raditi slatke, mirišljave i prhke keksiće. Svi ih, većinom, volimo, a nema stola kojeg oni ne krase. Već sam bila prije spomenula na svom Instagram profilu da …

Prethodna objava: «američke palačinke s medenom kremom Američke palačinke s medenom kremom od aronije
Sljedeća objava: Tradicionalni hrvatski kolači tradicionalni hrvatski kolači»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.