• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Cheesecake s malinama koji se topi u ustima
Cheesecake s malinama

Cheesecake s malinama koji se topi u ustima

Objavljeno: 08.03.2019. Autor: Antoaneta Štefec

Cheesecake je jedan od meni najdražih kolača što zbog okusa što zbog jednostavne pripreme. Također ostavlja puno prostora mašti i kombiniranju s raznim voćem.

Ovog puta recept za obični cheesecake nadogradila sam tako što sam stavila sloj želea od maline, a vi ako želite možete maline zamijeniti nekim drugim voćem ili jednostavno napraviti običan cheesecake.

Recept za cheesecake s malinama

Cheesecake s malinama

Žele od malina

Sastojci:

  • 200 g smrznutih malina
  • 6 žlica šećera
  • 200 ml vode
  • 1,5 pudinga od vanilije

Priprema:

  1. U lonac stavite maline, dodajte 3 žlice šećera i zalijte s 200 ml vode
  2. Pudinge pomiješajte s još 3 žlice šećera i 9 žlica vode
  3. Maline s vodom zagrijte do vrenja i umiješajte puding
  4. Na vatri miješajte još 1 – 2 minute dok se smjesa ne zgusne
  5. Izlijte u kalup promjera 18 cm *
  6. Pustite da se ohladi barem par sati, a možete ostaviti i preko noći

* Ukoliko ne želite da vam se žele vidi izvana radite u kalupu manjem od onog u kojem ćete raditi ostatak torte
podloga od keksa:

Podloga od keksa

Sastojci:

  • 350 g keksa
  • 150 g margarina
  • 2 žličice cimeta

Priprema:

  1. Kekse sameljite, dodajte cimet i prethodno otopljeni maslac
  2. Sve dobro izmiješajte
  3. Smjesu stavite u kalup promjera 20 cm i utisnite ju ravnomjerno
    – pecite 5 min na 200 °C

Krema od sira:

Sastojci:

  • 500 g kremastog sira po želji
    500 ml šlaga
    5 žlica šećera u prahu
    2 vanilin šećera
    korica limuna

Priprema:

  • Smiksajte sir sa šećerom u prahu (šećera možete staviti više ili manje ovisno o vašem ukusu), dodajte koricu limuna i vanilin šećer
  • Dodajte prethodno smiksani šlag
  • Sve zajedno smiksajte
  • Na podlogu od keksa stavite polovinu kreme od sira
  • Na kremu pažljivo prenesite prethodno ohlađeni žele od maline te premažite drugom polovinom kreme
  • Prije posluživanja ohladiti

Cheesecake s malinama

U slast!

Antoaneta Štefec
Antoaneta Štefec

Ja sam Antoaneta Štefec. Bjelovarčanka sam koja trenutno studira na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme, između ostalog, volim kuhati i izrađivati slastice. Moji počeci kuhanja kreću već od malih nogu kada sam se mami gurala u kuhinju. Tako sam naučila i zavoljela kuhati te nastavila učiti kuhajući za svoju obitelj te isprobavajući recepte raznih food blogera. Jako volim fotografiju pa sam počela slikati svoje slastice u čijoj izradi najviše uživam. Na nagovor prijateljica od kraja studenog 2018. godine objavljujem svoje slastice na svojoj instagram stranici Šećerneta, za koji sam sama osmislila i nacrtala logo. Šećerneta je moj alter ego koji do izražaja dolazi u slobodno vrijeme i kada imam manje obaveza na faksu.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

cobbler od nektarina

Cobbler s nektarinama

Ljeto traži jednostavne recepte, par sastojaka, sezonsko voće i malo pripreme. Zato vam pišem recept za ovaj jednostavni cobbler, malo drugačije pripreme od tradicionalnog. Ali ja koristim sve načine da ubrzam vrijeme …

Neodoljivo sočna čokoladna torta s jagodama

Torta za po doma... Nije lijepa, nema presjek koji dah oduzima, ali okusom je savršena... Kad ti treba nešto da se počastiš, ovo je idealna torta. Recept za običnu čokoladnu tortu Sastojci za biskvit 25 g …

Kruške u crnom vinu

Kruške su voće koje nas uvijek podsjete na jesen. Postoje razni recepti u kojima se koristi kruška, a najčešće ju nalazimo u receptima za slatka jela. U ovom ćemo vam receptu ponuditi možda malo čudnu kombinaciju crnog …

Prethodna objava: «američke palačinke s medenom kremom Američke palačinke s medenom kremom od aronije
Sljedeća objava: Tradicionalni hrvatski kolači tradicionalni hrvatski kolači»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.