• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Deserti / Torte / Cheesecake s malinama koji se topi u ustima
Cheesecake s malinama

Cheesecake s malinama koji se topi u ustima

Objavljeno: 08.03.2019. Autor: Antoaneta Štefec

Cheesecake je jedan od meni najdražih kolača što zbog okusa što zbog jednostavne pripreme. Također ostavlja puno prostora mašti i kombiniranju s raznim voćem.

Ovog puta recept za obični cheesecake nadogradila sam tako što sam stavila sloj želea od maline, a vi ako želite možete maline zamijeniti nekim drugim voćem ili jednostavno napraviti običan cheesecake.

Recept za cheesecake s malinama

Cheesecake s malinama

Žele od malina

Sastojci:

  • 200 g smrznutih malina
  • 6 žlica šećera
  • 200 ml vode
  • 1,5 pudinga od vanilije

Priprema:

  1. U lonac stavite maline, dodajte 3 žlice šećera i zalijte s 200 ml vode
  2. Pudinge pomiješajte s još 3 žlice šećera i 9 žlica vode
  3. Maline s vodom zagrijte do vrenja i umiješajte puding
  4. Na vatri miješajte još 1 – 2 minute dok se smjesa ne zgusne
  5. Izlijte u kalup promjera 18 cm *
  6. Pustite da se ohladi barem par sati, a možete ostaviti i preko noći

* Ukoliko ne želite da vam se žele vidi izvana radite u kalupu manjem od onog u kojem ćete raditi ostatak torte
podloga od keksa:

Podloga od keksa

Sastojci:

  • 350 g keksa
  • 150 g margarina
  • 2 žličice cimeta

Priprema:

  1. Kekse sameljite, dodajte cimet i prethodno otopljeni maslac
  2. Sve dobro izmiješajte
  3. Smjesu stavite u kalup promjera 20 cm i utisnite ju ravnomjerno
    – pecite 5 min na 200 °C

Krema od sira:

Sastojci:

  • 500 g kremastog sira po želji
    500 ml šlaga
    5 žlica šećera u prahu
    2 vanilin šećera
    korica limuna

Priprema:

  • Smiksajte sir sa šećerom u prahu (šećera možete staviti više ili manje ovisno o vašem ukusu), dodajte koricu limuna i vanilin šećer
  • Dodajte prethodno smiksani šlag
  • Sve zajedno smiksajte
  • Na podlogu od keksa stavite polovinu kreme od sira
  • Na kremu pažljivo prenesite prethodno ohlađeni žele od maline te premažite drugom polovinom kreme
  • Prije posluživanja ohladiti

Cheesecake s malinama

U slast!

Antoaneta Štefec
Antoaneta Štefec

Ja sam Antoaneta Štefec. Bjelovarčanka sam koja trenutno studira na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme, između ostalog, volim kuhati i izrađivati slastice. Moji počeci kuhanja kreću već od malih nogu kada sam se mami gurala u kuhinju. Tako sam naučila i zavoljela kuhati te nastavila učiti kuhajući za svoju obitelj te isprobavajući recepte raznih food blogera. Jako volim fotografiju pa sam počela slikati svoje slastice u čijoj izradi najviše uživam. Na nagovor prijateljica od kraja studenog 2018. godine objavljujem svoje slastice na svojoj instagram stranici Šećerneta, za koji sam sama osmislila i nacrtala logo. Šećerneta je moj alter ego koji do izražaja dolazi u slobodno vrijeme i kada imam manje obaveza na faksu.

Kategorija: Torte

Želite se zasladiti?

Krafne s ljubičastim batatom

Ružičaste krafne s ljubičastim batatom

Iako su nam poklade pomalo izazvale zasićenje kod krafni, ove koje sam ja danas za vas spremio su drugačije, ne-tako-klasične ružičaste krafne bez umjetnih boja koje morate probati. Nešto drugačije, a jednako …

knedle sa šljivama

Knedle od šljiva

Knedle od šljiva su zasigurno ukusan desert koji vam je znala poslužiti i vaša baka i bude lijepa sjećanja. Ako ih do sada nikada niste radili donosimo recept u koji ćete se zaljubiti i nećete ga se moći zasititi. Knedle …

čokoladna torta bez brašna

Bezglutenska čokoladna torta bez brašna

Ako želite očuvati svoje zdravlje i hraniti se zdravo ili ste primorani jesti bez laktoze, bez glutena i bez bijelog šećera, ova ukusna čokoladna torta će vas osvojiti na prvi zalogaj! Iako nema niti jedan od spomenutih …

Prethodna objava: «američke palačinke s medenom kremom Američke palačinke s medenom kremom od aronije
Sljedeća objava: Tradicionalni hrvatski kolači tradicionalni hrvatski kolači»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2022. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.