Ako ste razmišljali o ukusnom i laganom jelu, onda je Caprese salata kao upravo za vas. Radi se o tradicionalnom talijanskom jelu kao stvorenom za vruće ljetne dane, kada je svakoj osobi na pameti kako se osvježiti i kako u sebe unijeti što je više moguće hranjivih namirnica, a koje neće teško pasti na želudac.
Salata se može poslužiti kao predjelo ili kao dodatak glavnim jelima s ribom te plodovima mora. Uzmite rajčicu i narežite ju na nekoliko manjih komadića. Mozzarellu u međuvremenu ocijedite i narežite te pripremite bosiljak.
U posebnu posudu poslažete rajčicu i mozzarellu, posolite i pomiješate sve zajedno s bosiljkom i maslinovim uljem. Jelo je spremno, a vi možete uživati u pravoj ljetnoj poslastici koja se može konzumirati i kasnije u godini.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- bosiljak
- 1 manje pakiranje mozzarelle
- 2 rajčice
Autor: S.Š.