• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Burek s mesom

Burek s mesom

Objavljeno: 26.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Burek s mesom ili ono što svi znalci jednostavno zovu burek (jer je za njih sve ostalo pita) odlično je jelo načinjeno s mesom i korama za pitu. Vjerujemo da rijetko tko čita ovaj recept do sada nije probao burek. Vjerojatno ste ovdje upravo zato jer ste u potpunosti zaljubljeni u ovo fantastično jelo.

Ovo jelo nije za one koji broje kalorije već za one koji se doista žele najesti fine domaće balkanske kuhinje. Možda ste ga jeli tek nekoliko puta, možda je stalan gost u vašem repertoaru, ali zasigurno imate omiljeni koji biste voljeli pokušati napraviti sami. Iskušajte ovaj recept, možda je to baš ono što tražite.

Sastojci za burek s mesom

  • 600 g mljevene junetine
  • 3 luka
  • suncokretovo ulje ili maslac (po želji)
  • 1/2 žlice soli
  • 1/2 žlice papra
  • 6 kora za pitu

Priprema bureka

Tajna dobrog bureka je da on nikada ne smije biti suh, slobodno ga pošteno zamastite i ne ustručavajte se dodati još ulja ili maslaca. Pa započnimo.

  1. Potrebno vam je 6 kora za savijače
  2. Uzmite protvan za pečenje i namastite dobro dno margarinom
  3. Stavite na njega nekoliko kora i zatim premažite još uljem i maslacem i neka ostaci kora vise izvan kalupa (burek nikako ne smije biti suh)
  4. Popržite luk nekoliko minuta dok ne postane zlaćan i zatim na njega bacite meso
  5. Neka se prži tako 8 minuta dok sva voda ne ispari
  6. Kuhačom razmrvite meso na što sitnije dijelove
  7. Pri kraju kuhanja dodajte sol i mnogo papra i ostavite da se malo rashladi
  8. Na kore koje se već nalaze na dnu protvana rasporedite oko trećinu mesa. Zatim to prekrijte natrganim i u ulju ili maslacu navlaženim korama i ponavljajte dok vam ne ponestane mesa (obično tri sloja)
  9. Zadnji sloj preklopite korama koje su visile preko i navlažite vrh mješavinom ulja i vode, a protvan pokrijte folijom
  10. Burek treba peći 40 minuta na 200°C
  11. Zadnjih 5-10 minuta, ovisno koliko zapečeno volite,  maknite foliju kako bi porumenio.

Vaš burek je gotov. Možete ga pripremiti i na drugi način samo tako da ga motate u kore poput štrudle pa izaberite koji način vam se više sviđa. Želimo vam dobar tek!

Ako vam se sviđa ovaj recept, obavezno isprobajte naše recepte za bosanske pite: pita sirnica i pita zeljanica.

Foto: Zvonimir Atletic/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

muffini od limuna

Osvježavajući, ukusni muffini s limunom

U zadnje vrijeme imam potrebu udovoljavati svojima kod kuće. Moji obožavaju meke i osvježavajuće kolačiće pa kad god idem u posjetu, napravim im nešto na brzinu. Jer ja ih baš volim pripremati. Pogotovo kad su …

Brzi domaći sladoled od čokolade bez jaja

Kako se bliže sve topliji dani pravo je vrijeme za sladoled, iako ih ima raznih vrsta i okusa u lokalnim slastičarnicama do velikih hiper marketa ipak najbolji bude onaj koji pripremimo sami kod kuće. Ovo je baš onaj …

Torta od jabuka

Jabuka je kao voćka izuzetno zdrava i prije svega korisna za naš organizam. Iako ne liječi niti jednu bolest, opće je poznato kako doprinosi boljoj zaštiti našeg organizma, odnosno doprinosi boljem imunitetu. Smatra se …

Prethodna objava: «bijela torta s marakujom Bijela torta sa marakujom
Sljedeća objava: Domaći keksi domaći keksi»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.