• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Burek s mesom

Burek s mesom

Objavljeno: 26.09.2013. Autor: Sanja Štetić

Burek s mesom ili ono što svi znalci jednostavno zovu burek (jer je za njih sve ostalo pita) odlično je jelo načinjeno s mesom i korama za pitu. Vjerujemo da rijetko tko čita ovaj recept do sada nije probao burek. Vjerojatno ste ovdje upravo zato jer ste u potpunosti zaljubljeni u ovo fantastično jelo.

Ovo jelo nije za one koji broje kalorije već za one koji se doista žele najesti fine domaće balkanske kuhinje. Možda ste ga jeli tek nekoliko puta, možda je stalan gost u vašem repertoaru, ali zasigurno imate omiljeni koji biste voljeli pokušati napraviti sami. Iskušajte ovaj recept, možda je to baš ono što tražite.

Sastojci za burek s mesom

  • 600 g mljevene junetine
  • 3 luka
  • suncokretovo ulje ili maslac (po želji)
  • 1/2 žlice soli
  • 1/2 žlice papra
  • 6 kora za pitu

Priprema bureka

Tajna dobrog bureka je da on nikada ne smije biti suh, slobodno ga pošteno zamastite i ne ustručavajte se dodati još ulja ili maslaca. Pa započnimo.

  1. Potrebno vam je 6 kora za savijače
  2. Uzmite protvan za pečenje i namastite dobro dno margarinom
  3. Stavite na njega nekoliko kora i zatim premažite još uljem i maslacem i neka ostaci kora vise izvan kalupa (burek nikako ne smije biti suh)
  4. Popržite luk nekoliko minuta dok ne postane zlaćan i zatim na njega bacite meso
  5. Neka se prži tako 8 minuta dok sva voda ne ispari
  6. Kuhačom razmrvite meso na što sitnije dijelove
  7. Pri kraju kuhanja dodajte sol i mnogo papra i ostavite da se malo rashladi
  8. Na kore koje se već nalaze na dnu protvana rasporedite oko trećinu mesa. Zatim to prekrijte natrganim i u ulju ili maslacu navlaženim korama i ponavljajte dok vam ne ponestane mesa (obično tri sloja)
  9. Zadnji sloj preklopite korama koje su visile preko i navlažite vrh mješavinom ulja i vode, a protvan pokrijte folijom
  10. Burek treba peći 40 minuta na 200°C
  11. Zadnjih 5-10 minuta, ovisno koliko zapečeno volite,  maknite foliju kako bi porumenio.

Vaš burek je gotov. Možete ga pripremiti i na drugi način samo tako da ga motate u kore poput štrudle pa izaberite koji način vam se više sviđa. Želimo vam dobar tek!

Ako vam se sviđa ovaj recept, obavezno isprobajte naše recepte za bosanske pite: pita sirnica i pita zeljanica.

Foto: Zvonimir Atletic/Shutterstock

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

Čupavci

Recept za najsočnije čupavce

Čupavci su zasigurno jedan od onih kolača za koje možemo reći kako ih je poprilično jednostavno napraviti - biskvit, preljev za umakanje i kokos. Radi se o kolaču koji su spremale naše mame i bake, a koji nas uvijek …

Torta od kokosa

Za razliku od čokoladne torte ili recimo voćne torte koje su dosta česte na tanjurima prilikom raznih svečanosti, to nije slučaj sa tortom od kokosa. Razlog vjerojatno leži u tome što se radi o torti specifičnog okusa …

baklava od višanja

Baklava od višanja

Baklava je pravi primjer koliko ukusan može biti kolač, a da nije ispunjen uobičajenom kremom. Radi se o tradicionalnom kolaču koji dolazi iz Turske i za mnoge predstavlja pravu poslasticu. Baklava je odličan način da se …

Prethodna objava: «bijela torta s marakujom Bijela torta sa marakujom
Sljedeća objava: Domaći keksi domaći keksi»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.