Tražite ideju za doručak ili večeru? Red rajčice, red tikvica, malo prepečenog kruha i evo super jela koje ćete poželjeti jesti i za doručak i za večeru. Ovo jelo bih mogla jesti stalo i u svim mogućim kombinacijama, ali nekako mi je najdraža ona varijanta s rajčicama i tikvicama.
Recept za bruschette s rajčicama i tikvicama
Sastojci
Količine neću određivati jer one ovise o tome koliko imate šnita kruha, ali i za koliko osoba pripremate. Kruh izrežite na oblik koji želite.
- Tikvice narezane na sitne kockice
- Cherry rajčica prepolovljena na pola
- Rukola
- Umak od rajčice
- Malo soli
- Prepečeni kruh
- Malo svježeg sira ili namaza po želji
Priprema
- Popecite kruh u tosteru ili pećnici dok ne postane hrskav. Kruh ohladite.
- Dok se kruh tostira, pripremite umak od rajčice. Rajčicu ogulite od kože i sitno je nasjeckajte. Kuhajte nekoliko minuta dok se dobijete jednoličnu smjesu. Pred kraj dodajte malo soli te malo brašna kako bi vam umak postao gušći.
- Povrće narežete na sitne kockice, bacite na grill tavu te dodajte malo maslinovog ulja.
- Začinite po želji no preporučujem vam da stavite samo malo soli. Nemojte pretjerivati jer ste već u umak od rajčice stavili sol. P
- ovrće pecite dok ne dobije lijepu boju, no za to će vam biti potrebno nekih 5 minuta. Samo ga okrenite malo s jedne, malo s druge strane. Preporučujem vam da tikvice stavite prve jer će se rajčica raspasti ako ćete je dugo držati na vatri.
- Tostirani kruh premažite umakom od rajčice te dodajte rukolu i grilano povrće.
- Na vrh stavite malo svježeg sira ili namaza od bučinog ulja i sjemenki.
To je to! Uživajte u klasičnom okusu bruschette s rajčicom uz dodatak tikvica koje postaju odlična opcija za ukusno predjelo, brzu večeru ili kao finger-food. Dobar tek!
Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.