• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Predjela / Bruschette s rajčicama i tikvicama
bruschette

Bruschette s rajčicama i tikvicama

Objavljeno: 12.06.2019. Autor: Petra Terner

Tražite ideju za doručak ili večeru? Red rajčice, red tikvica, malo prepečenog kruha i evo super jela koje ćete poželjeti jesti i za doručak i za večeru. Ovo jelo bih mogla jesti stalo i u svim mogućim kombinacijama, ali nekako mi je najdraža ona varijanta s rajčicama i tikvicama.

Recept za bruschette s rajčicama i tikvicama

bruschette s rajčicom i tikvicama

Sastojci

Količine neću određivati jer one ovise o tome koliko imate šnita kruha, ali i za koliko osoba pripremate. Kruh izrežite na oblik koji želite.

  • Tikvice narezane na sitne kockice
  • Cherry rajčica prepolovljena na pola
  • Rukola
  • Umak od rajčice
  • Malo soli
  • Prepečeni kruh
  • Malo svježeg sira ili namaza po želji

Priprema

  1. Popecite kruh u tosteru ili pećnici dok ne postane hrskav. Kruh ohladite.
  2. Dok se kruh tostira, pripremite umak od rajčice. Rajčicu ogulite od kože i sitno je nasjeckajte. Kuhajte nekoliko minuta dok se dobijete jednoličnu smjesu. Pred kraj dodajte malo soli te malo brašna kako bi vam umak postao gušći.
  3. Povrće narežete na sitne kockice, bacite na grill tavu te dodajte malo maslinovog ulja.
  4. Začinite po želji no preporučujem vam da stavite samo malo soli. Nemojte pretjerivati jer ste već u umak od rajčice stavili sol. P
  5. ovrće pecite dok ne dobije lijepu boju, no za to će vam biti potrebno nekih 5 minuta. Samo ga okrenite malo s jedne, malo s druge strane. Preporučujem vam da tikvice stavite prve jer će se rajčica raspasti ako ćete je dugo držati na vatri.
  6. Tostirani kruh premažite umakom od rajčice te dodajte rukolu i grilano povrće.
  7. Na vrh stavite malo svježeg sira ili namaza od bučinog ulja i sjemenki.

To je to! Uživajte u klasičnom okusu bruschette s rajčicom uz dodatak tikvica koje postaju odlična opcija za ukusno predjelo, brzu večeru ili kao finger-food. Dobar tek!

Petra Terner
Petra Terner

Moje ime je Petra. Od malena sam htjela raditi sve drugačije. Iza sebe imam 2 napisana romana, a kada mi slobodno vrijeme dozvoli volim putovati i istraživati restorane. Kuhinja je moje malo carstvo gdje stvaram svoju malu čaroliju. Volim yogu te prakticiram ayurvedski način prehrane. 2013. godine bila je velika prekretnica za mene završila sam na operacijskom stolu na operaciji crijeva. Dijagnoza: Chron. Kako živjeti s Crohnom? Znala sam da dijagnoza znači odricanje, novi način života, novi način kuhanja i iskreno bila sam izgubljena. Ali vrijeme je napravilo svoje. Posebno sam se posvetila hrani jer je ona najvažniji faktor. Naučila sam kako i hrana s niskim udjelom masnoće, lagana i zdrava hrana isto tako može biti ukusna i maštovita.

Kategorija: Predjela

Želite se zasladiti?

torta od mrkve i narance

Proljetna torta od mrkve i naranče s kremom od indijskih oraščića

Mrkva, iako je povrće, savršeno paše u slatkim kombinacijama. Svojom sočnošću i slatkoćom savršeno nadopunjuje svaki biskvit. Ja sam je danas spojila sa mirisnom narančom i cimetom te dodatno obogatila sa kremom od …

vanilin kiflice

Vanilin kiflice s orasima koje se tope u ustima

Vjerojatno ste još kao djeca razmišljali kako ćete jednog dana poput svoje mame i bake stajati u kuhinji s nekoliko recepata i pripremati neke od ukusnijih kolača. Za sve one koji su o tome razmišljali dan je došao i sad …

brownie

Browniesi s tamnom čokoladom

Browniesi s tamnom čokoladom bit će idealan desert za sve ljubitelje kvalitetnijih čokolada, s većim postotkom kakaa i gorčine. Ovaj savršeni kolač topi se u ustima već nakon prvog zalogaja. Idealne je teksture, iznutra …

Prethodna objava: «čokoladni kolač s tikvicama Brzi čokoladni kolač s tikvicama
Sljedeća objava: Kadulja kadulja»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.