• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Brudet od morske ribe za prste polizati
brudet od morske ribe

Brudet od morske ribe za prste polizati

Objavljeno: 19.01.2019. Autor: Nina Stojanov

Jeste li spremni samnom napraviti brudet od morske ribe? Brudet je jedno od najdražih i najpoznatijih jela na Mediteranu, a ja vam donosim recept u kojem sam napisala na koji način je meni najdraže ga pripremiti.

morska riba brudet

Sastojci:

  • par komada mješovite ribe (mi smo koristili ribu : kokot, pauk, ugor i batovina-ćaća)
  • 2 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • vinski ocat
  • malo šećera
  • sol i papar
  • komadić celera
  • 1 manja mrkva
  • 2 komada rajčice (ja uvijek u škrinji imam smrznute)

Priprema:

  1. Prije svega, ribu je potrebno očistiti – uklonite joj utrobu i odstranite ljuske.
  2. Prepolovite ju i izrežite na veće komade.
  3. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte češnjak i mrkvu i izribajte manji komadić celera.
  4. Sve skupa pirjajte na laganoj vatri i dodajte rajčicu izrezanu na komadiće i tako kuhajte još 15 min.
  5. Zatim dodajte ribu. (Napomena: Ribu ne smijete miješati kuhačom već skupa sa posudom u kojoj kuhate povremeno
    protresite.)
  6. Posolite, dodajte ostale začine.
  7. Stavite 2 žlice vinskog octa i dodajte vode onoliko koliko je potrebno da pokrije svu ribu.
  8. Ostavite da kuha.
  9. Kad je voda isparila i riba kuhana, sklonite sa vatre, dodajte nasjeckani peršin, poklopite i ostavite da odstoji još 10 min.
  10. Servirajte u tanjure uz prilog kao što je palenta ili špagete.

Dobar tek vam želim!

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

torta od naranci

Torta od naranči

Nećete pogriješiti ako iskombinirate voće i desert. Slatko obogaćeno voćem je pravi dobitak, pa tako pokušajte s pripremom torte od naranči. Ova ukusna slatka torta klasik je na proslavama rođendana, godišnjica, blagdana …

baklava od višanja

Baklava od višanja

Baklava je pravi primjer koliko ukusan može biti kolač, a da nije ispunjen uobičajenom kremom. Radi se o tradicionalnom kolaču koji dolazi iz Turske i za mnoge predstavlja pravu poslasticu. Baklava je odličan način da se …

Smokvenjak

Ako niste čuli, smokvenjak predstavlja tradicionalnu hranu primorskih krajeva, a posebno razna mjesta na samom otoku Cresu, gdje se već neko vrijeme njeguje tradicija očuvanja onog što su nam ostavili naši …

Prethodna objava: «pileca krilca Video recept za ljepljiva, ljuto/slatko-slana pileća krilca
Sljedeća objava: Letifico vas daruje poklon paketom medenih krema Letifico medene kreme»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.