• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Brudet od morske ribe za prste polizati
brudet od morske ribe

Brudet od morske ribe za prste polizati

Objavljeno: 19.01.2019. Autor: Nina Stojanov

Jeste li spremni samnom napraviti brudet od morske ribe? Brudet je jedno od najdražih i najpoznatijih jela na Mediteranu, a ja vam donosim recept u kojem sam napisala na koji način je meni najdraže ga pripremiti.

morska riba brudet

Sastojci:

  • par komada mješovite ribe (mi smo koristili ribu : kokot, pauk, ugor i batovina-ćaća)
  • 2 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • vinski ocat
  • malo šećera
  • sol i papar
  • komadić celera
  • 1 manja mrkva
  • 2 komada rajčice (ja uvijek u škrinji imam smrznute)

Priprema:

  1. Prije svega, ribu je potrebno očistiti – uklonite joj utrobu i odstranite ljuske.
  2. Prepolovite ju i izrežite na veće komade.
  3. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte češnjak i mrkvu i izribajte manji komadić celera.
  4. Sve skupa pirjajte na laganoj vatri i dodajte rajčicu izrezanu na komadiće i tako kuhajte još 15 min.
  5. Zatim dodajte ribu. (Napomena: Ribu ne smijete miješati kuhačom već skupa sa posudom u kojoj kuhate povremeno
    protresite.)
  6. Posolite, dodajte ostale začine.
  7. Stavite 2 žlice vinskog octa i dodajte vode onoliko koliko je potrebno da pokrije svu ribu.
  8. Ostavite da kuha.
  9. Kad je voda isparila i riba kuhana, sklonite sa vatre, dodajte nasjeckani peršin, poklopite i ostavite da odstoji još 10 min.
  10. Servirajte u tanjure uz prilog kao što je palenta ili špagete.

Dobar tek vam želim!

Nina Stojanov
Nina Stojanov

Ja sam Nina Stojanov. Volim kuhati, spremati slastice i dijeliti recepte s prijateljima. Strast za kulinarstvom sam nasljedila od majke, a ljubavnu strast sam otkrila udavši se za Dalmatinca. Spojivši to dvoje, otkrila sam strast prema dalmatinskoj kuhinji. Tu sam da vam pokažem kako lako možemo spremiti divna jela i kolače koji ne oduzimaju previše vremena i pomažu nam nositi se s današnjim ubrzanim stilom života.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Američki klasik: brownies

Vjerujemo kako ne postoji osoba koja nije čula za ovaj kolač, a ako kojim slučajem niste, radi se o tradicionalnom američkom kolaču (nedavno smo imali i recept za klasične američke chocolate chip cookies) koji je …

Čokoladni kolac

Turbo jednostavan čoko kolač

Nedjelja je dan za hedonizam na najjače. Zato volim biti gotova s pripremom ručka i kolača do podne, a ovaj kolač mi to uvijek omogući. Savršeni kolač zadovoljit će svakog čokoljupca.. Ma svakog slatkoljupca. Što …

Zdrava domaća čokolada u muffins košaricama

Kao dio poziva našim čitateljima da podijele s nama svoje muffine, za oko nam je zapala ova super čokolada u muffin košaricama, a vlasnica recepta je naša čitateljica Melita Rukavina. Čokolada, muffin košarice, nama …

Prethodna objava: «pileca krilca Video recept za ljepljiva, ljuto/slatko-slana pileća krilca
Sljedeća objava: Letifico vas daruje poklon paketom medenih krema Letifico medene kreme»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.