Ovo ukusno i lagano glavno jelo priprema se brzo i lako. Bit će gotovo za manje od sat vremena. Za šest osoba biti će vam potrebno 900 g lijepih fileta brancina. Zatim oljuštite češnjak i sitno ga nasjeckajte zajedno sa metvicom. Ovoj nasjeckanoj mješavini dadajte po želji soli i papra ovisno koliko slano ili papreno vam odgovara, polijte sa malo maslinova ulja i razmažite po filetima ribe.
Napacane filete je zatim potrebno smotati u rolice i pričvrstite ih čačkalicom ili štapićem za ražnjiće. Odaberite začinsko bilje koje želite. Ako niste vični samostalnom odabiru uvijek se možete opredijeliti za gotove i već uravnotežene mješavine mediteranskih začinskih biljaka, ali bolje bi bilo korisititi u potpunosti svježe začine koje ste iščupali iz svog ili susjedina vrta.
Zagrijete pečnicu unaprijed na 200°C, a rolice položite na papir za pečenje. Zatim premažite brancin ponovo začinskim biljem i maslinovim uljem. Možete dodati i kim koji lagano posipajte po smotuljcima. Za 20 minuta jelo je gotovo i poslužite ga sa ukrasima od limuna. Želimo vam dobar tek!
Sastojci (za 6 osoba):
-
900 g fileta brancina
-
500 g začinskog bilja
-
3 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
-
češanj češnjaka i tri grančice metvice
-
sol i papar
Autor: L.K.