• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Glavna jela / Brancin sa začinskim biljem
brancin sa začinima
Brancin sa začinima, Foto: lsantilli/Shutterstock

Brancin sa začinskim biljem

Objavljeno: 09.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Ovo ukusno i lagano glavno jelo priprema se brzo i lako. Bit će gotovo za manje od sat vremena. Za šest osoba biti će vam potrebno 900 g lijepih fileta brancina. Zatim oljuštite češnjak i sitno ga nasjeckajte zajedno sa metvicom. Ovoj nasjeckanoj mješavini dadajte po želji soli i papra ovisno koliko slano ili papreno vam odgovara, polijte sa malo maslinova ulja i razmažite po filetima ribe.

brancin sa začinima
Brancin sa začinima, Foto: lsantilli/Shutterstock

Napacane filete je zatim potrebno smotati u rolice i pričvrstite ih čačkalicom ili štapićem za ražnjiće. Odaberite začinsko bilje koje želite. Ako niste vični samostalnom odabiru uvijek se možete opredijeliti za gotove i već uravnotežene mješavine mediteranskih začinskih biljaka, ali bolje bi bilo korisititi u potpunosti svježe začine koje ste iščupali iz svog ili susjedina vrta.

Zagrijete pečnicu unaprijed na 200°C,  a rolice položite na papir za pečenje. Zatim premažite brancin ponovo začinskim biljem i maslinovim uljem. Možete dodati i kim koji lagano posipajte po smotuljcima. Za 20 minuta jelo je gotovo i poslužite ga sa ukrasima od limuna. Želimo vam dobar tek!

Sastojci (za 6 osoba):

  • 900 g fileta brancina

  • 500 g začinskog bilja

  • 3 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja

  • češanj češnjaka i tri grančice metvice

  • sol i papar

Autor: L.K.

Kategorija: Glavna jela

Želite se zasladiti?

Monte kolač

Monte kolač – omiljeni mliječni desert

Prije 5, 6 godina nije prošla nedjelja da nismo jeli ovaj kolač. Poslije ručka, mama podijeli svakom po ogromni komad i svejedno nam nije dosta. Idemo u goste, čeka nas Monte. Dolaze gosti, pravi se Monte (pa čak i sami …

bijela glazura

Bijela glazura

Priprema kolača ponekad može predstavljati pravi izazov, ali i užitak svim onima koji ne mogu zamisliti svoj život bez malo slatkog. Prilikom pripreme raznih slastica glazura je nezaobilazna. Ona se koristi za …

Kompot od jabuka

Svi smo sigurno barem jednom u životu imali priliku isprobati kompot od jabuka. Neki se nisu previše oduševili, a mnogima je ovo jelo izvrsno osvježenje za vruće ljetne dane. Kompot se može raditi od svježeg ili …

Prethodna objava: «riba Lagana hrana za vruće dane
Sljedeća objava: Tikvice iz pečnice pečene tikvice»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.