Blitva je poznata kao lisnato povrće tamnozelene boje koja ulazi u kategoriju niskokaloričnih namirnica poput ostalog lisnatog povrća. Poznata je kao iznimno zdrava namirnica koja obiluje magnezijem, željezom te vitaminima B i C. Jedna je od najpopularnijih namirnica kada je u pitanje zdravlje, a najčešći način spremanja je blitva na lešo.
Uzmite krumpir koji ste prethodno narezali na kocke i ostavite ga da se kuha u slanoj vodi. U međuvremenu uzmite blitvu, operite i narežite na široke rezance. Kada je krumpir već skoro skuhan, dodajte blitvu i pustite da se sve zajedno kuha još 10 minuta.
Na ulju prodinstajte češnjak dok ne požuti, a onda ga dodajte smjesi krumpira i blitve. Procijedite i na kraju dodajte maslinovog ulja te poslužite uz ribu ili samo jelo. Dobar tek i uživajte!
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- pola kg blitve
- malo soli
- pola kg krumpira
- 1 češnjak
Autor: S.Š.