• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Blitva na lešo
blitva u zdjeli
Blitva u zdjeli, Foto: Silvia Bogdanski/Shutterstock

Blitva na lešo

Objavljeno: 03.08.2013. Autor: Sanja Štetić

Blitva je poznata kao lisnato povrće tamnozelene boje koja ulazi u kategoriju niskokaloričnih namirnica poput ostalog lisnatog povrća. Poznata je kao iznimno zdrava namirnica koja obiluje magnezijem, željezom te vitaminima B i C. Jedna je od najpopularnijih namirnica kada je u pitanje zdravlje, a najčešći način spremanja je blitva na lešo.

blitva u zdjeli
Blitva u zdjeli, Foto: Silvia Bogdanski/Shutterstock

Uzmite krumpir koji ste prethodno narezali na kocke i ostavite ga da se kuha u slanoj vodi. U međuvremenu uzmite blitvu, operite i narežite na široke rezance. Kada je krumpir već skoro skuhan, dodajte blitvu i pustite da se sve zajedno kuha još 10 minuta.

Na ulju prodinstajte češnjak dok ne požuti, a onda ga dodajte smjesi krumpira i blitve. Procijedite i na kraju dodajte maslinovog ulja te poslužite uz ribu ili samo jelo. Dobar tek i uživajte!

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • pola kg blitve
  • malo soli
  • pola kg krumpira
  • 1 češnjak

Autor: S.Š.

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

Čoko-orange muffins

Navučeni na čokoladne muffine s čokoladom, a nakon eksplozije okusa muffina s malinama, nastavljamo u istom tonu s malom promjenom u okusima - dodatku soka od naranče. Recept za ove ukusne ljepotice naše čitateljice …

torta od ananasa

Lagana i osvježavajuća torta od ananasa

Danas zaista ne možemo reći kako nemamo neki izbor kod torti i kolača. Naime, u zadnje vrijeme viđamo toliki broj recepata da se jednostavno ne možemo odlučiti za jednu od varijanti. Sve su predivne i sve ih želimo …

Čokoladni linzeri – savršeni božićni keksići

Linzeri, sitni, mali kolačići koji su neizostavan dio blagdanskog stola. Fino prhko tijesto s marmeladom ili čokoladom je sve što je potrebno za savršen Božić. Najpopularniji keksići koji se za vrijeme blagdana nalaze u …

Prethodna objava: «engleski doručak Engleski doručak
Sljedeća objava: Juneće šnicle s njokima junetina na tanjuru»

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

Brze kiflice

Na samu pomisao na svježe, mekane kiflice rastu vam zazubice, zar ne? Odlične kao doručak, …

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Media

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Gastro Media Copyright © 2012.–2021. Informativka d.o.o. Sva prava pridržana.