• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Artičoke s pinjolima
Artičoke s paradjzom i pinjolima, Foto: Shawnzrossi/Flickr

Artičoke s pinjolima

Objavljeno: 26.10.2012. Autor: Sanja Štetić

Kada bi krenuli nabrajati zdrave namirnice tada bi artičoke zasigurno zauzele mjesto pri samom vrhu. Ako niste znali radi se o biljci koja dolazi iz porodice glavočika. Njezina primjena je zaista velika, a koliko se koristi u hrani isto tako ju koriste i u zdravstvene svrhe.

Artičoke s paradjzom i pinjolima, Foto: Shawnzrossi/Flickr

Svi koji su imali priliku probati ovu poslasticu tvrde kako se radi o namirnici koju bi trebali uvrstiti na svoj svakodenvni meni, a ako ništa drugo tada barem jednom tjedno. Želite li probati nešto drugačije savjetujemo vam da pokušate napraviti artičoke s pinjolima.

Za ovo jelo potrebno vam je:

  • 1 paradajz
  • malo soli
  • malo papra
  • malo origana
  • 2 artičoke
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 35 g pinjola
  • 1 luk

Prvo što ćete napraviti je oprati i očistiti artičoke te ih narezati na manje komadiće. Zatim ih stavite da se kuhaju barem pet minuta nakon čega ih morate ocijediti. Uzmite ulje i luk koji je potrebno pržiti dok ne požuti.

Zatim dodajte paradajz i miješajte dolijevajući vodu. Nakon deset minuta dodajte artičoke i začinsko bilje te nastavite pirjati još par minuta. Posolite prema ukusu i poslužite.

Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

međimurska gibanica

Međimurska gibanica – tradicionalni hrvatski kolač

Međimurska gibanica je slatko jelo nacionalne hrvatske kuhinje, točnije Međimurske. Sastoji se od 12 tankih kora i 4 sloja nadjeva a to su mljeveni mak, svježi kravlji sir, naribane jabuke i mljeveni orasi. U izradi …

krostule

Kroštule – tradicionalna slastica koju ćete obožavati

Kroštule potječu iz Dalmacije, Kvarnera i Istre. Zlatnožute slatke grickalice koje nestanu jednako brzo kako i nastanu. Prhke i hrskave, kroštule su slatkiš kojeg su naše bake pa i sve domaćice radile od jednostavnih …

pita od čokolade

Pita od čokolade

Čokolada, čokolada i samo čokolada... Tako će mnogi odgovoriti kada ih pitate kakve vrste kolača vole i bez kojih nikako ne bi mogli. Čokoladni kolači i torte predstavljaju najpopularnije deserte koje mnogi vole spremati …

Prethodna objava: « Salata od krušaka i šljiva s medom
Sljedeća objava: Jogurt, namirnica bogata proteinima »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.