• Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
  • Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Gastronomija.hr

  • Recepti
    • Glavna jela
    • Juhe i variva
    • Predjela
    • Prilozi
    • Salate
    • Umaci
  • Deserti
    • Keksi
    • Kolači
    • Kreme i preljevi
    • Palačinke
    • Torte
    • Voćni deserti
  • Prehrana
    • Dijete
    • Začini
    • Sastojci
    • Vegetarijanstvo
    • Zimnica
    • Zdrava prehrana
  • Pića
  • Recenzije
  • Magazin
    • Novosti
    • Domaćinstvo
    • Mršavljenje
    • Putovanja
  • Search
Vi ste ovdje: Naslovnica / Recepti / Prilozi / Artičoke s pinjolima
Artičoke s paradjzom i pinjolima, Foto: Shawnzrossi/Flickr

Artičoke s pinjolima

Objavljeno: 26.10.2012. Autor: Sanja Štetić

Kada bi krenuli nabrajati zdrave namirnice tada bi artičoke zasigurno zauzele mjesto pri samom vrhu. Ako niste znali radi se o biljci koja dolazi iz porodice glavočika. Njezina primjena je zaista velika, a koliko se koristi u hrani isto tako ju koriste i u zdravstvene svrhe.

Artičoke s paradjzom i pinjolima, Foto: Shawnzrossi/Flickr

Svi koji su imali priliku probati ovu poslasticu tvrde kako se radi o namirnici koju bi trebali uvrstiti na svoj svakodenvni meni, a ako ništa drugo tada barem jednom tjedno. Želite li probati nešto drugačije savjetujemo vam da pokušate napraviti artičoke s pinjolima.

Za ovo jelo potrebno vam je:

  • 1 paradajz
  • malo soli
  • malo papra
  • malo origana
  • 2 artičoke
  • 15 ml maslinovog ulja
  • 35 g pinjola
  • 1 luk

Prvo što ćete napraviti je oprati i očistiti artičoke te ih narezati na manje komadiće. Zatim ih stavite da se kuhaju barem pet minuta nakon čega ih morate ocijediti. Uzmite ulje i luk koji je potrebno pržiti dok ne požuti.

Zatim dodajte paradajz i miješajte dolijevajući vodu. Nakon deset minuta dodajte artičoke i začinsko bilje te nastavite pirjati još par minuta. Posolite prema ukusu i poslužite.

Dobar tek!

Autor: S.Š.

Kategorija: Prilozi

Želite se zasladiti?

cokoladni mousse

Čokoladni mousse bez jaja i čipkasta čokoladna srca

MOUSSE AU CHOCOLAT je poznati francuski desert u čaši za čiju se pripremu osim čokolade koriste i svježa jaja koja se termički ne obrađuju , pa bez obzira koliko privlačno izgleda mnogi zaziru od njegove pripreme kod …

kikiriki kakao torta

Kikiriki kakao torta

Čokolada i kikiriki maslac su baš dobitna kombinacija, još kad su spojeni u jednu finu tortu dobijete pravu eksploziju okusa. Kakao biskvit za ovu tortu, iako je bez jaja, jako je sočan i pun okusa. Krema je na bazi …

Torta od jabuka

Jabuka je kao voćka izuzetno zdrava i prije svega korisna za naš organizam. Iako ne liječi niti jednu bolest, opće je poznato kako doprinosi boljoj zaštiti našeg organizma, odnosno doprinosi boljem imunitetu. Smatra se …

Prethodna objava: « Salata od krušaka i šljiva s medom
Sljedeća objava: Jogurt, namirnica bogata proteinima »

Reader Interactions

Odgovori Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primarni stupac

Novije

blok kuhinja

Blok kuhinje za stan ili za kuću

Kuhinjski blok odnosi se na praktičnu kuhinja koja ima sve što vam je potrebno za pripremu …

Zdravi snickers

S obzirom na to da volim okus snickersa, ali ne volim kad mi se karamela lijepi za zube (nisam …

čokoladni truffles

Čokoladni truffles

Čokoladni tartufi su jedne od najjednostavnijih slastica jer su izrađeni od samo tri sastojka, …

RSS Vege.hr

  • Himalajska sol
  • Kakao maslac
  • Seitan
  • Granola
  • Aquafaba - zamjena za jaja
  • Što je gluten
  • Sojino mlijeko
  • Kokosovo mlijeko
  • Bademovo mlijeko
  • Mlijeko od sjemenki bundeve
[notphone] [/notphone] [phone]
[/phone]

Footer

Gastronomija

grč. gastronomía – stručno poznavanje umjetnosti pripreme različitih jela; kult birane hrane i kulinarskoga umijeća

Pratite nas

  • Facebook
  • Instagram

Site Footer

  • O nama
  • Impressum
  • Kontakt
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja

Gastro Mreža

Gastronomija.hr | Moja Zimnica | Vege.hr | Vrtlarica.hr

Copyright © 2012.–2025. by Gastro Mreža. Sva prava pridržana. Web: Informativka d.o.o.