Palačinke su najpopularnija slastica raznih dobnih skupina. Ne samo što su ukusne nego su i jednostavne za pripremu. Međutim što je sa američkim palačinkama? One možda i nisu uobičajene za naše krajeve, ali unatoč tome su jako ukusne i lagane za pripremiti. Zato pustite sve što radite i razveselite ukućane s drugačijim palačinkama.
Prikupite sve sastojke koji su vam potrebni i sve ih dobro izmiješajte. Prvo izdvojite suhe sastojke nakon čega je potrebno odvojiti jaja te istući žumanjak s mlijekom i maslacom. Pričekajte da se svi sastojci spoje.
Suhim sastojcima koji su vam preostali dodajte smjesu koju ste prethodno napravili od jaja i mlijeka. Ne zaboravite miješati cijelo vrijeme kako bi izbjegli stvaranje grudica. Smjesi dodajte još malo maslaca i bjelanjke koje ste prethodno istukli u snijeg.
Na tavu stavite malo ulja i pričekajte da se zagrije. Kada ste sigurni da je temperatura dovoljno visoka počnite peći palačinke. Pecite na srednje jakoj vatri. Kada vam jedna strana počne tamniti vrijeme je da okrenete na drugu stranu i tako sve dok ne ispečete palačinke do kraja. Na kraju ih prelijte javorovim sirupom.
Sastojci:
- 1 mala žlica maslaca
- 200 g brašna za dizano tijesto
- 1 žlica praška za pecivo
- malo soli
- 200 ml mlijeka
- 2 jaja
- ulje
- javorov sirup
Autor: S.Š., Foto: Marie C Fields/Shutterstock