Višnjevac

Višnjevac ili cherry brandy poznati je liker od višanja koji je svoje mjesto među finim pićima zauzeo već odavno. Radi se o svojevrsnoj voćnoj kombinaciji koja predstavlja pravu fantaziju za svakoga koji ju proba. Danas se višnjevac radi na taj način da se iskombiniraju domaće višnje i domaće rakije.

Višnjevac, Foto: Igor Normann/Shutterstock

Kad pogledamo malo bolje sve recepte koji se nadovezuju na spremanje ovog ukusnog napitka možemo primjetiti kako se svi vrte oko istih sastojaka bez velikih mimoilaženja. Bitno je napomenuti kako kod ovog likera jedino varira potrebna količina namirnica, što je i logično. Naravno ako želite napraviti više toga normalno je da ćete koristiti više od 60 dag višanja i svega ostalog.

Dakle ako se odlučite na spremanje ovog napitka, možemo vam dati par natuknica o tome kako ga spremiti.

Višnjevac:

  • 60 dag višanja
  • 35 dag šećera
  • 1 štapić vanilije
  • 20 dcl rakije

Prvo što trebate napraviti je oprati višnje i dobro ih očistiti, nakon čega ćete ih staviti u staklenu posudu gdje ćete složiti red višanja i red šećera. Na samoj sredini stavit ćete vaniliju i koricu limuna. Sve je to potrebno preliti rakijom, nakon čega trebate prekriti posudu i ostaviti je na hladnom, tamnom mjestu otprilike četri tjedna. Nakon toga procijedite liker i ulijete ga u bocu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *