Vlasac je ukusan začin koji okusom i mirisom podsjeća na luk pa je dobrodošla zamjena ako se zasitite običnog luka ili poriluka. Često samoniklo raste u prirodi, a uzgaja se po cijeloj …
Origano
Origano je nezaobilazan začin u talijanskoj kuhinji, a i kod nas se obavezno koristi pri izradi pizze. Riječ je o grmolikoj zeljastoj trajnici iz porodice usnjača, kojoj pripadaju i ružmarin …
Kako očistiti šipak
Šipak je biljka koja pripada rodu ruža. Radi se o plodu divlje ruže obogaćenom provitaminom A te B1, B2, B3 i D vitaminom. Koliko god bio zdrav mnogi ga nemaju na svom jelovniku zbog …
Kako se pravilno hraniti
Zdrava i uravnotežena prehrana morala bi biti cilj svakog čovjeka jer samo tako se može postići lijepa i vitka figura te izbjeći razne bolesti. Usvajanjem zdravih životnih navika svaki …
Zimnica, pripremite se za zimu
Svake godine kako ljeto završava i bližimo se jeseni stiže i vrijeme koje veseli sve one zaljubljene u dobru zimnicu. Priroda nas u ovo doba obasipa sa toliko mnogo plodova da je nemoguće …
Najzdravije namirnice u hladnjaku
Uglavnom samo slušamo kako treba povećati unos voća i povrća i da ćemo tada svoju prehranu moći okarakterizirati kao zdravu. Voće i povrće naravno jest korisno, ali to nije sve što je …
Limun i mršavljenje
Možda se osjećate pomalo umorno i teško. Možda imate samo nekoliko kilograma kojih biste se željeli riješiti, možda ih je više od nekoliko. Kako god okrenete i koliki god problem bio sve se …
Tagliatelle s vrganjima
Smatrate li se ljubiteljem tjestenine, a isto tako ukusnih i zdravih gljiva, imamo pravu poslasticu za vas. Naime dosadila su vam sva jela koja ste dosada spremali, a želite probati nešto …
Datulje
Datulja je plod palme latinskog imena Phoenix dactilyfera. Zanimljivo je da je njena nutritivna vrijednost zapažena čim je čovjek počeo sam uzgajati biljke kako bi se prehranio. Već u …