Korijander je jednogodišnja biljka čiji se listovi i sjemenke koriste kao začin u kulinarstvu. Latinski naziv biljke Coriandrum sativum dolazi od grčkih riječi coris (stjenica) i amon …
Mažuran
Mažuran je poznati začin, a u kulinarstvu se može koristiti na više načina - svjež, suh i usitnjen ili u kombinaciji s drugim začinima. U srednjem vijeku se zbog intenzivnog mirisa koristio …
Origano
Origano je nezaobilazan začin u talijanskoj kuhinji, a i kod nas se obavezno koristi pri izradi pizze. Riječ je o grmolikoj zeljastoj trajnici iz porodice usnjača, kojoj pripadaju i ružmarin …
Balkanska kuhinja, bogatstvo okusa
Koliko smo puta dosada imali priliku susresti sa pojmom balkanska kuhinja? Vjerojatno više puta u životu, jer kad malo bolje razmislimo jeli smo je više puta, a pod tim mislimo našu izvornu …
Cimet
Cimet (lat. Cinnamomum) označava veliku skupinu biljaka, dok se samo nekolicina vrsta koristi kao začin. Zemlje koje su poznate po uzgoju cimeta su Kina, Indija, Šri Lanka te neke zemlje …
Čili
Čili je vrsta tropske paprike koja potječe iz Srednje Amerike, a nakon što se proširio po cijelo svijetu, najviše ga konzumiraju zemlje Azije. U Meksiku je ovaj začin izuzetno cijenjen tako …