Više smo se puta mogli uvjeriti kako je talijanska kuhinja stekla svoje poklonike diljem svijeta i to zbog velikog broja ukusnih recepata stvorenih za sve prave gurmane koji uživaju u …
Majčina dušica
Majčina dušica je začinska biljka koju mnogi poistovjećuju s timijanom, međutim riječ je o različitim biljkama. Timijan raste uspravno i ima uže listove koji su lagano povinuti prema dolje …
Špageti Bolognese
Bolognese umak je poznati mesni umak za tjesteninu porijeklom iz Bologne u Italiji. Tradicionalno se koristi za tjesteninu kao što su špagete i naravno tagliatele i jedan je od dva umaka …
Kineska kuhinja, bogatstvo začina
Mnogi su čuli za kinesku kuhinju, pa i probali je. No koliko vas je znalo da kineska kuhinja predstavlja zajednički naziv za sve kuhinje naroda koji žive u Kini te u drugim zemljama Istočne …
Nabujak od kestena i tjestenine
Vjerujemo kako je svatko od vas isprobao najpoznatiji oblik kestena u kuhinji - kesten pire, no jeste li ikada išli dalje sa eksperimentiranjem? Kesten, kao i ostalo orašasto voće savršeno …
Paštašuta
Paštašuta predstavlja omiljeno jelo svih onih koji se smatraju velikim zaljubljenicima u tjesteninu i njezine umake. Kada pričamo o paštašuti tada zapravo ne govorimo samo o jednom jelu nego …
Hladna pašta
Za sve one koji se smatraju velikim ljubiteljima tjestenine, imamo jedan zaista ukusan recept koji će zadovoljiti i one najveće skeptike. Naime radi se o pripremi jela koje ne zahtijeva …
Tijesto za pizzu
Pizza je danas postalo jelo bez kojeg se doslovno ne može, ako ništa drugo tada barem jedan dan u mjesecu. Radi se o iznimno popularnoj hrani za koju danas postoji velik broj recepata, …