Đumbir je biljka trajnica čiji se korijen koristi kao začin. Korijen đumbira je debeo i razgranat, a iz njega rastu stabljike s kopljastim listovima koje mogu biti visoke do 1 m pa nadzemni …
Pohani cvjetovi tikvica
Ako ste veliki ljubitelj tikvica, zašto ne biste isprobali i pohane cvjetove tikvica koje ćete sigurno obožavati. Priprema pohanih cvjetova tikvica je jednostavna i laka, a okus osvaja na …
Domaće lisnato tijesto
Lisnato tijesto mnogima je omiljena vrsta tijesta. S njime se mogu raditi razna jela, ali najpoznatiji je kao dio slastica ili koktel-zalogajčića. Lisnato tijesto najčešće punimo raznim …
Kus kus
Kus kus je zanimljivo jelo koje se premalo koristi u našoj kuhinji. Radi se o granulama načinjenim od durum pšenice. Jedno je od bazičnih jela gastronomskih prostranstava mnogih zemalja a …
Punjeni lungić
Kada krenemo razmišljati o specijalitetima, prvo pomislimo na razne vrste mesa, jer ipak veći dio populacije jede raznovrsno, ali meso svakako najviše. Među fine odreske spada i sam …