Bob (lat. Vicia faba) je vrsta povrća podrijetlom sa sredozemlja, koja svojim oblikom podsječa na grah, a bojom na grašak. Riječ je o vrlo zdravoj namirnici koja je nažalost nedovoljno …
Rajčica
Često još zvana pomidor, paradajz ili tomat, rajčica (Lycopersicon lycopersicum L.) je našla svoje mjesto u mnogim svjetskim kuhinjama. Prvotno je bila uzgajana i kultivirana u Sjevernoj i …
Vegetarijanska kuhinja
Varate se ako mislite da je vegetarijanska kuhinja bez mašte, neukusna i jednostavno bljutava. Vegetarijanska kuhinja se prije svega bazira na prehrani bez mesa, koje podrazumijeva teletinu, …
Popečci od tikvica
Volite li tikvice ili ne, ovim ukusnim popečcima od tikvica nitko ne može odoljeti. Jednostavne i brze za pripremu, odlična su ideja kada nemate puno vremena za kuhanje ili kada vam pozvone …
Kupus na paradajzu
Kupus na paradajzu, slatki kupus s rajčicom ili prisiljeno zelje? Kako god zvali ovo ukusno jelo, jedno je sigurno, riječ je o varivu čiji okus svakoga podsjeća na bezbrižno djetinjstvo i …
Okus iz bakine kuhinje: Slatki kupus
Varivo od mladog kupusa je ručak koji nam je poznat iz kuhinje naših baka, a svi ga znamo kao slatki kupus. Zapravo se radi o čušpajzu koji se vrlo jednostavno i lako priprema, a posebnu …
Umak od povrća
Danas je zaista nemoguće zamisliti jelo bez nekog umaka koje je tu da nam malo začini jelo i učini ga kompletnim. Razlikujemo velik broj umaka, odnosno recepata, koji se razlikuju svojim …
Juha od šampinjona
Gljive se danas smatraju zaista zahvalnom namirnicom i to ponajviše, jer se mogu koristiti na više načina, a pod tim podrazumijevamo razne umake i naravno juhe bez kojih je danas teško …
Popečci od povrća
Popečci su danas postali nezaobilazan dio obroka barem jednom u tjedan dana, a kada malo bolje pogledamo radi se o zaista zahvalnom jelu koje možemo kombinirati na velik broj načina. Dakle …
Pire krumpir
Pire krumpir je prilog koji se već dosta dugo može vidjeti ne samo u našoj kuhinji, nego i ostalim kuhinjama. Radi se o poprilično jednostavnom prilogu kojeg nije teško napraviti. Ne …